Média

5 anya-lánya film Anyák napjára

A koronavírus miatt most eleve össze vagyunk zárva szeretteinkkel, de ha nem is vagyunk együtt szüleinkkel akkor is illik őt felköszönteni Anyák napja alkalmából. Kapcsolódjunk össze neten keresztül és közös filmezéssel töltsük el az időnket. Most erre az alkalomra hoztunk nektek tíz filmet, amit ezen a napon végig lehet nézni.

Anyák napja (Mother’s Day)

A Garry Marshall által rendezett Anyák napja című 2016-os alkotás egy nagyszerű történetet mesél el nekünk az anyaság nehézségeiről, az elvált nők életéről és az újrakezdésről. A filmnek igazán széles körű szereplőgárdája még jobban oda csábította a nézőket a tévé vagy a mozivászon elé, ugyanis sokunk kedvencei kaptak főszerepet a Mother’s Day-ben. Ilyen például Jennifer Aniston, akit mindenki a Jóbarátokból ismerhet vagy Shay Mitchell, aki már meg is tapasztalhatta újdonsült édesanyaként, hogy milyen is az élet egy gyermekkel. Őt természetesen a Pretty Little Liars sorozatból ismerhetünk. Továbbá találkozhatunk még Kate Hudson-nal, emlékeztek? Ő volt a Gossip Girl Pletykacicájának a hangja. Aztán még bőven van kit felsorolnunk, hiszen Julia Roberts, Jason Sudeikis, Timothy Olyphant, Britt Robertson, Jack Whitehall, Héctor Elizondo és Margo Martindale is szerepel a filmben. Egy igazán vicces és egyben megható remekmű lett az Anyák napja. Ti láttátok már? Meséljetek róla, hogy milyen volt.

Ha valami viccesebbre vágytok, de még is szeretitek, ha egy filmnek van mondanivalója, akkor a következőket ajánljuk nektek.

Nem férek a bőrödbe (Freaky Friday)

Visszaugrunk egészen 2003-ba és a Freaky Friday című, azaz a Nem férek a bőrödbe filmet is ajánljuk erre a csodás napra. Lindsey Lohan (Anna Coleman) és Jamie Lee Curtis (Dr. Tess Coleman) kapta meg a főszerepet és az egész film a Walt Disney Pictures gyártásában készült, amelynek rendezője Mark Waters volt. Az amerikai vígjáték egy igazán különleges történetet mesél el nekünk ugyanis anya-lánya folyamatosan harcol egymással és ezt egy kínai étteremben is megteszik. A helység főnöke mindennek a szemtanúja lesz és úgy gondolja, hogy testcserére ítéli őket, ezáltal pedig megtapasztalhatják, hogy milyen is a másik élete. Érdekesen hangzik? Szerintünk ez egy nagyon jó vígjáték volt és a mondanivalója miatt lehet egy remek anya-lánya program. Érdekességként eláruljuk, hogy a Nem férek a bőrödbe egy átdolgozása az 1976-os Bolondos péntek/Kelekótya péntek című alkotásnak.

Rossz anyák (Bad Moms)

Ismét egy újabb filmhez nyúlunk, ugyanis a Rossz anyák szintén egy 2016-os remekmű, amelynek főszereplői közé tartozik Mila Kunis, akit a Fekete hattyú, Barátság extrákkal vagy A kém, aki dobott engem című filmekből ismerhetünk. Mellette az Anyák napjában is szereplő Kristen Bell is feltűnik, de ott van még a Családi üzelmek sztárja Kathryn Hahn és az Egy rém rendes családból hatalmas hírnévvel megáldott Christina Applegate. A történet szintén az anyaság nehézségeiről szól és arról, hogy hogyan kapcsolódjunk ki. Természetesen egy kicsit azért túloz az alkotás. A kritikusok egyébként átlagosnak nevezték és sokak szerint többet kellett foglalkozniuk az anyasággal, ennek ellenére mégis egész jó értékelést kapott. A filmnek lett egy folytatása, Rossz anyák karácsonya címmel, amit szintén átlagosnak neveztek a kritikusok, de bevallották, hogy többet nevettek rajta, mint elődjén.

Anyák elszabadulva (Fun Mom Dinner)

Ha már úgy érzed, hogy lassan megőrülsz a bezártságtól vagy megőrjítenek a folytonos gyerekzajok és egy kis szabadságra vágysz, pattanj el a csajokkal és bulizz egy nagyot. Az Anyák elszabadulva című amerikai vígjáték is ezt mutatja meg nekünk, bár egy kicsit.. nagyon eltúlozza a dolgokat. A 2017-ben bemutatott film nagyszerű szórakozást biztosít, ha egy kicsit ki akarsz kapcsolni, ha egy kicsit elszabadulnál a gondoktól. A Fun Mom Dinner-t Alethea Jones rendezte a forgatókönyvet pedig Julie Yaeger Rudd írta. A főszerepben látható Toni Collette, akivel legutóbb a Tőrbe ejtve vagy az Örökség című filmben találkozhattunk. Molly Shannon, aki a Will & Grace sorozatból lehet sokak számára ismerős és ott van még Bridget Everett vagy Katie Aselton. A film sajnos elég rossz értékelést kapott a kritikusoktól, de szórakozás szempontjából egész jó választás lehet.

A végére pedig jöhet valami szexi? A Magic Mike széria mindenkinek feldobja a napját, főleg ha nőből vagyunk.

Magic Mike

Utoljára hagytuk a szexisebb filmet, ami a 2012-ben mozivászonra kerülő Magic Mike. Ki ne szeretné látni, ahogyan a tehetséges és nagyon szexi Channing Tatum és társai Alex Pettyfer, Matthew Bomer, Joe Manganiello és Matthew McConaughey táncolnak?! Mi nagyon szerettük az egészet, azt, ahogy felvezették, a szerepválasztást és természetesen a zenéket, amikre nagyon érzékien és szexin mozogtak a fiúk. A filmet Steven Soderbergh rendezte és a kritikusok szerint egész jó lett az alkotás. 2015-ben elkészült a film folytatása Magic Mike XXL címmel, Gregory Jacobs rendezésével és majdnem ugyan ezzel a szereplőgárdával. A kritikusok ezt is egész jó értékeléssel illették, de még is alul maradt az eredetivel szemben.

Nektek melyik a kedvenc Anyák-napi filmetek és mit hiányoltok a listáról? Írjátok meg nekünk kommentben.

Hozzászólások