Turnéra indul a My Chemical Romance, Magyarország is a helyszínek között

A My Chemical Romance tagjai tavaly decemberben hat év után újra színpadra álltak, és egy los angelesi koncert keretein belül adták elő legnagyobb slágereiket a rajongóiknak. A fellépést hatalmas érdeklődés övezte, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a jegyek szinte percek alatt elkeltek. Akkoriban még úgy tűnt, egyszeri alkalomról van szó, és a jövőben nincs esély a folytatásra. A banda ugyanakkor egyre aktívabban kezdett el tevékenykedni a közösségi oldalakon, és nem sokkal később egy ausztál, japán és új-zélandi dátumot is közzétettek. Ezután rejtélyes üzeneteket kezdtek el osztogatni az interneten, amik egyértelműen a folytatásra utaltak, de a jelentésükkel nem igazán volt senki tisztában. A szorgos rajongók azonban kiderítették, az egyik bejegyzés egy angliai koncertre utalhat. Mint később kiderült, igazuk lett, ugyanis a banda a későbbiekben valóban bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban is színpadra lép. A jegyértékesítés elindítása után húsz perccel már az összes hely betelt, így szinte azonnal bejelentettek egy második koncertet is másnapra, amire ugyancsak ennyi idő alatt elkapkodták a belépőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel, végül két nappal korábbra is beterveztek egy dátumot, ám ott is nagyon gyorsan teltház lett.

Sok rajongó nem jutott be az angliai koncertre, így nagy volt az elkeseredés. Ám nem sokkal később a My Chemical Romance több európai fellépés dátumát is közzétette. Íroszágban, Olaszországban, Németországban és Oroszországban is láthatóak lesznek. Ugyancsak fellépnek majd hazánkban is, a VOLT Fesztiválon, július 1-jén 22:30-kor.

A bejelentett európai időpontok után, az újabb titokzatos üzenetek egy észak-amerikai turnét is kilátásba helyeztek. Az együttes végül ezt is megerősítette. Mindössze hat óra leforgása alatt, szinte az összes meghirdetett koncertre elfogytak a jegyek, és nagyon sok helyszínen – akárcsak Angliában – újabb fellépéseket jelentettek be.

Az  együttes igen kreatív módját választotta a visszatérésnek, amit legutóbb feltöltött videójuk kétségkívül alátámaszt. A tizenhárom perces kisfilm – aminek a végén került bejelentésre az észak-amerikai turné – tökéletes bizonyítéka annak, hogy a My Chemical Romance újraegyesülése nagyon pontosan és alaposan meg lett tervezve.

“A summoning…” névre keresztelt videóban egy ember átlagosnak induló napját ismerhetjük meg, aki az együttes korábbi lemezeit felhasználva próbálja megidézni az együttest. A tagok elárulták, ehhez az ötletet maguk a rajongók adták, ugyanis ők már készítettek “hasonló célból” egy ugyanilyen képet. Mikey Way, a következőképpen nyilatkozott hivatalos Instagram oldalán.

Köszönjük mindenkinek, aki megidézett minket. Működött!

View this post on Instagram

Thanks to all who summoned us – it worked! #mcrxx

A post shared by Mikey Way (@mikeyway) on

A kisfilmben végignézhetjük a csapat munkásságának feldolgozását. Az összes albumhoz tartozó korszakot bemutatja, felidézve a régi klipjeik szereplőit és helyszíneit, mindezt egy rövid történetbe csomagolva. A legapróbb részletekig kidolgozott munkáról van szó, ami tele van rejtett utalásokkal. Nem túlzás kijelenteni, maga a videó egy tökéletes ajándék a rajongók számára, így kétségkívül pozitívan fogadtak.

Arról egyelőre még nincs információ, hogy a My Chemical Romance új dalokat is tervez-e kiadni, de annyi már bizonyos, hogy 2020-ban a színpadon biztos nem kell már nélkülöznünk őket.

Hozzászólások