Rólunk

Kik vagyunk mi? Kik azok, akik rendszeresen megosztják a gondolataikat mindenről és hetente többször írunk nektek? Ezen az oldalon megismerhettek minket, az AH magazin íróit.

Érdeklődés:
info@ahmagazin.com

Üzleti megkeresés:
eszter.benedek@ahmagazin.com

Művészsarokban való megjelenés:
info@ahmagazin.com

Benedek Eszter Főszerkesztő
Elérhetőség: eszter.benedek@ahmagazin.com

Az olvasás iránti szeretet már egész kicsi korom óta jelen van az életemben. Tizenhárom éves koromra értem el oda, hogy a saját történetemet meg szeretném osztani másokkal, így létrehoztam az első blogomat. Az idő haladtával már nem csak a történeteimet, hanem a véleményemet is publikálni kezdtem egyes blogokból, könyvekről és filmekről, míg végül minden vágyam az lett, hogy egyszer hivatásos újságíró legyek. Ma már marketinges munkám mellett egyetemre járok, hogy valóra váltsam az álmom. Úgy érzem jó úton haladok… 🙂

Kurdi Réka – Vezető szerkesztő
Elérhetőség: reka.kurdi@ahmagazin.com

23 éves blogger vagyok. Nagyjából öt éve indult útnak az írói karrierem, amikoris megnyitottam első saját kritikás oldalamat. A Revorina Critics-et 2013 óta napról-napra többen olvassák, ám mindez nekem nem volt elég. 2017-ben úgy döntöttem, hogy a filmek és sorozatok világa mellett szeretnék más témában is írni. Ekkor jött a lehetőség, hogy csatlakozzam az AH csapatához, amelyben azóta is tevékenykedem. Továbbra is a média a fő kategóriám, de emellett kultúra, életmód és gasztronómia témában is kifejtem a véleményemet. Első nagyobb sikerem a Kulturkörút cikksorozat létrehozása, amelyre azóta is nagyon büszke vagyok. Célom, hogy írásban minél jobban kiteljesedjek, emellett pedig a karrieremet egyengessem. Még a kettő összehangolása sem kizárt.

 

Könyv és kultúra rovat

Bitó Éva Dóra – Szerkesztő

Túl a negyedik x-en, két gyermek boldog és büszke anyukája vagyok. Mindig rabul ejtett a könyvekben megélhető millió kaland lehetősége, írással eddig nem foglalkoztam, csak a moly.hu-n. Húsz éven át gazdasági szakemberként dolgoztam, de túl sok időm vette el, ezért váltottam, jelenleg szépirodalmi könyvtárosként segítem az Olvasókat. Hobbim az olvasás mellett a horgolás, a könyvtárban foglalkozást is vezetek a tanulni vágyó érdeklődők számára. Kedvenc műfajom – a romantikus könyvek kivételével – nagyjából minden, abszolút kedvenc a fantasy, de a krimi/thriller/horror vonal is közel áll hozzám, valamint klasszikus irodalmat is sokat olvasok.

Csányi Beatrix – Szerkesztő
Elérhetőség: Beatrix.csanyi@ahmagazin.com

A kezdetek óta könyvmoly vagyok, már az óvodában meg akartam tanulni olvasni. Általában fantasy és bűnügyi történeteket olvasok, mert szeretem a varázslatos világokat, az erős női karaktereket, a különleges kalandokat és a csavaros rejtélyeket. A kedvenc könyves világom Cassandra Clare Árnyvadász-univerzuma, a kedvenc szereplőm pedig Magnus Bane. Szenvedélyes könyvgyűjtő vagyok, de szívesen járok könyvtárba is. Az olvasás mellett nagyon szeretek írni, 2021 augusztusa óta vagyok az AH magazin könyves rovatának szerkesztője. 2021 júliusa óta pedig egy bookstagram-oldalt (@trixx_reads) is vezetek a szabadidőmben. Jelenleg kommunikáció és médiatudomány mesterszakon tanulok, és a kulturális újságírás mellett szívesen foglalkoznék közösségi média menedzsmenttel, de akár egy könyvkiadónál is el tudom képzelni magamat.

Matuz Kata – Szerkesztő
Elérhetőség: kata.matuz@ahmagazin.com

Szenvedélyes könyvmoly vagyok és lelkes betűvető. Imádom a napfelkeltét és a fordulatos könyveket, utálom a fölösleges időhúzást és a lényegtelen beszédet. 2017 májusában kerültem az AH magazinhoz, azóta rendszeresen publikálok. Korábban is részt vettem mindenféle irodalmi pályázatokon, de mégis ezt a projektet érzem magamhoz a legközelebb, nemcsak a profi csapat miatt, hanem azért is, mert rendkívül családias és összetartó közösségbe kerültem, ahol mindenki segíti a másikat. Bármilyen műfajban szívesen olvasok, legközelebb mégis talán a fantasy, a thriller és a horrorkönyvek állnak hozzám. Hivatásom szerint is mindennap könyvekkel és olvasásnépszerűsítéssel foglalkozom, ugyanis könyvtárosként tevékenykedem.

Molnár Dorka – Szerkesztő
Elérhetőség: dorka.molnar@ahmagazin.com

Írok és olvasok – ez a két szenvedélyem kilenc éves korom óta megvan, vagy talán régebb óta is. Elindultam egy úton, találtam magamnak egy álmot és igyekszem ezen az úton maradni, hogy elérhessem a célom. Szeretem a mély, elgondolkodtató, sőt, nehéz olvasmányokat. Érdekel a kultúra és a képzőművészet, de igyekszem folyton tágítani az érdeklődési körömet. Szeretek utánanézni a dolgok eredetének és figyelemmel követni a történetüket. Egyszer szeretném a saját irodalmi blogomat vezetni, más országok történeteit lefordítani és a sajátjaimat kiadni.

 

Média, Geek és Bulvár rovat

Murvai-Czakó Eszter – Szerkesztő
Elérhetőség: eszter.czako@ahmagazin.com

12 éves korom óta írok, kisebb – nagyobb megszakításokkal. Eleinte versekkel próbálkoztam, de rájöttem, hogy inkább a hosszabb terjedelmű történetek állnak hozzám közelebb. Próbálkoztam mesékkel, majd ahogy idősebb lettem komolyabb témák ihlettek meg. Ezáltal nagyon sok befejezett illetve befejezetlen regény lapul a fiókomban. Az első blogom 8 évvel ezelőtt nyitottam, hogy egyfajta terápiaként kiírjam magamból az érzéseimet. Azóta is aktívan tevékenykedem a blogos világban. Kreatív, álmodozó, folyton ötletelő lány vagyok, aki talpraesett és vicces. Jelenleg dolgozom, mellette pedig az ELTE hallgatója vagyok.

Lócska Szabina Nina – Szerkesztő
Elérhetőség: szabina.locska@ahmagazin.com

Körülbelül 2008 óta blogolok, emellett rajongói oldalakat is szerkesztek/szerkesztettem, így leginkább a média világában találom meg a helyem. Sorozatfüggő vagyok, imádom a filmeket, leginkább a horrort, szeretek játszani és persze próbálom követni a kedvenc sztárjaim életét. Ezek a témák érdekelnek a leginkább és remélem szeretni fogjátok a cikkeimet.