Rólunk

Kik vagyunk mi? Kik azok, akik rendszeresen megosztják a gondolataikat mindenről és hetente többször írunk nektek? Ezen az oldalon megismerhettek minket, az AH magazin íróit.

Benedek Eszter Főszerkesztő

Az olvasás iránti szeretet már egész kicsi korom óta jelen van az életemben. Tizenhárom éves koromra értem el oda, hogy a saját történetemet meg szeretném osztani másokkal, így létrehoztam az első blogomat. Az idő haladtával már nem csak a történeteimet, hanem a véleményemet is publikálni kezdtem egyes blogokból, könyvekről és filmekről, míg végül minden vágyam az lett, hogy egyszer hivatásos újságíró legyek. Ma már marketinges munkám mellett egyetemre járok, hogy valóra váltsam az álmom. Úgy érzem jó úton haladok… 🙂

 

Kaprinyák Dóra  Főszerkesztő-helyettes

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.
A szeretetem a rajzolás felé előbb alakult ki, mint a szenvedélyem az olvasáshoz és az íráshoz. Ennek egy oka van. Előbb tudtam megfogni a ceruzát, minthogy írni vagy olvasni megtanultam volna. Új dolgok teremtése, alkotása az, ami engem életben tart. Hát ér bármit is a létezés, ha eközben nem adunk valami újat a világnak?

 

Szabaczki Franciska  Vezető szerkesztő

Mindig is nagyon kritikus szemmel néztem a filmeket, de ennek ellenére nagyon sokat járok moziba. Egy igazán jó mozizás után órákat vagyok képes gondolkodni egy filmen, és ezt a gondolatmenetet nagyon jól esik kiírni magamból. Elsősorban ezért média témában írom a cikkeimet. A másik műfajom a geek, mivel szerintem a játékokat túl kevesen ismerik. Egy jó játékban ugyan annyira el tudok merülni, mint egy izgalmas filmben.

 

Kurdi Réka – Vezető szerkesztő

23 éves blogger vagyok. Nagyjából öt éve indult útnak az írói karrierem, amikoris megnyitottam első saját kritikás oldalamat. A Revorina Critics-et 2013 óta napról-napra többen olvassák, ám mindez nekem nem volt elég. 2017-ben úgy döntöttem, hogy a filmek és sorozatok világa mellett szeretnék más témában is írni. Ekkor jött a lehetőség, hogy csatlakozzam az AH csapatához, amelyben azóta is tevékenykedem. Továbbra is a média a fő kategóriám, de emellett kultúra, életmód és gasztronómia témában is kifejtem a véleményemet. Első nagyobb sikerem a Kulturkörút cikksorozat létrehozása, amelyre azóta is nagyon büszke vagyok.

A való életben is túl sok minden érdekel, néha zsong a fejem az információktól. Az egyetem után egy állami cégnél helyezkedtem el és jelenleg is itt dolgozom. Célom, hogy írásban minél jobban kiteljesedjek, emellett pedig a karrieremet egyengessem. Még a kettő összehangolása sem kizárt.

 

Könyv és kultúra rovat

Balla Nikolett – Szerkesztő

Nagyon szeretek olvasni és rajzolni, a legnagyobb álmom, hogy riporter-újságíró legyek. Imádok nyelveket tanulni, a kedvencem az olasz, de a hozzám legközelebb álló tantárgy az irodalom. Nagyon szeretek verseket olvasni, írni, szavalni, elemezni és nagyjából mindent, ami versekkel kapcsolatos. Számomra a versek olyan katartikus élményt tudnak okozni, mint másoknál például egy színdarab. A kedvenc könyvem a Kis herceg és élek-halok a Disney mesékért. A stílusom egy kicsit nyers és szókimondó, de alapvetően barátságos természetű vagyok.

 

Matuz Kata – Szerkesztő

Szenvedélyes könyvmoly vagyok és lelkes betűvető. Imádom a napfelkeltét és a fordulatos könyveket, utálom a rossz időt és a lényegtelen beszédet.
2017 májusában kerültem az AH Magazinhoz, azóta rendszeresen publikálok. Korábban is részt vettem mindenféle irodalmi pályázatokon, de mégis ezt a projektet érzem magamhoz a legközelebb, nemcsak a profi csapat miatt, hanem azért is, mert rendkívül családias és összetartó közösségbe kerültem, ahol mindenki segíti a másikat.
A jövőben szeretnék a német nyelvvel és az irodalommal foglalkozni, legszívesebben tolmácsként vagy műfordítóként dolgoznék a későbbiekben.

Molnár Dorka – Szerkesztő

Írok és olvasok – ez a két szenvedélyem kilenc éves korom óta megvan, vagy talán régebb óta is. Elindultam egy úton, találtam magamnak egy álmot, és hét év után még mindig haladok ezen az úton, az álmom pedig elérhetőbb, mint eddig bármikor. Blogot írok, emellett pedig készül az első könyvem. Két év múlva érettségizek, az egyetemen pedig anglisztikát tervezek tanulni, műfordítónak készülök. A könyvekben a mögöttes üzeneteket keresem, ezért írok könyvajánlókat – szeretném ezt az üzenetet mindenkihez eljuttatni. 🙂

 

Onagy Noémi  Szerkesztő

Egy budapesti 20 éves lány vagyok és a fő tevékenységem a média világába helyezhető el. Ám mind emellett élek halok az írásért, szeretem megosztani az emberekkel a gondolataimat, kitárgyalni egy-egy filmet vagy könyvet, olykor pedig vitába elegyedni és megismerni mások állás pontjait.

 

Kovács Evelin – Szerkesztő

A közlés, az önkifejezés a mindenem, főleg ha az szóban vagy írásban történhet meg. Általános iskola felső tagozatától az írás szerelmese vagyok. Az irodalmat az általános iskolai felső tagozatos irodalomtanárom, Géczi R. Ferenc kedveltette meg velem. Szeretek verseket, cikkeket, novellákat írni. Van egy saját, alakuló blogom, mely pszichológia témákkal foglalkozik. Itt a kedvenc könyveimről, művészetekről írok. Előéletemben szerepel a középiskolai művészeti tanulmány, hiszen 2 évig képző és iparművészeti tagozaton tanultam, keramikus szakon. Így a művészetek szeretete, jelentős nagyságokat ölt nálam. A jövőben vagy néprajzot, vagy újságírást, vagy pszichológiát szeretnék hallgatni.

 

Média, Geek és Bulvár rovat

Somogyi Nikoletta – Szerkesztő

Az írás számomra az egyik legmegnyugtatóbb szabadidős elfoglaltság. Mivel a zene szeretete már gyermekkorom óta megjelent az életemben, és úgy érzem, hogy hazánk tele van tehetséges előadókkal és művészekkel, ezért nem volt kérdés, hogy ebben a témakörben szeretném kifejteni a gondolataimat. Célom, hogy ezeket a személyeket egy teljesen más oldalukról mutathassam be, és esetleg olyan információkat osszak meg a követőinkkel, amelyekről más médiumokból még nem tájékozódhattak.

 

Életmód, Divat, Szépségápolás rovat

Kakuk Zsófia Zóra – Szerkesztő

Kakuk Zsófia Zóra vagyok, de mindenki Szofinak hív. Én vagyok az életmód, divat és stílus rovat írója. Az életemben két terület az, ami leginkább meghatározza a mindennapjaim, amik közül az egyik a divat, ezen belül is leginkább a táskák. A magyar design vonalán publikálok és itt is rengeteg hazai márkáról olvashattok tőlem. A másik nagy szenvedélyem a film, ami akkorára nőtte ki magát, hogy a végzettségemet tekintve is ezt űzöm. Imádom Wes Andersont és az ő csodálatos pasztell világát. Amire mindenképp számíthattok tőlem, az rengeteg újdonság mind a divat, mind a szépségápolás területén. Illetve alkalmankénti filmkritikára, az én szájízem szerint.