Média

20 érdekesség a születésnapos Lalisa Manobanról

A mai napon született a BLACKPINK, azaz az egyik leghíresebb dél-koreai banda leghíresebb tagja, Lisa. Hogy mi történt vele kicsiként egészen mostanáig, azt most a szülinapja alkalmából eláruljuk nektek, hiszen 20 érdekességet tudhattok meg Lisaról.

1. Pranpriya Manobal néven született 1997. március 27-én a thaiföldi Buriram tartományban. Thai anyja és svájci mesterséf mostohaapja nevelte fel, nincs testvére.

2. Később jogilag Lalisa Manobanra változtatták a nevét egy jósnő tanácsára. A Lalisa azt jelenti, hogy áldott. A jósnő azt mondta, hogy a név jólétet hoz majd nekik és úgy tűnik ez igaznak is bizonyult, hiszen Lisa az egyik legbefolyásosabb nő a Kpopban. A thai kultúrában egyébként nem ritka a névváltoztatás, beleértve a szerencse kedvéért való változtatást is.

3. Buddhista.

4. Tud gitározni és ukulelén játszani, valamint boxolni, és imád fényképezni.

5. Lisa 2010-ben csatlakozott a YG Entertainmenthez egy thaiföldi válogatás során 13 évesen. Ő volt az első személy, aki bekerült a 4000 jelentkező közül, valamint ő volt akkoriban az egyetlen nem dél-koreai gyakornok a kiadónál. Több, mint 5 évet volt gyakornok.

6. Kiskorától kezdve rajong a kpopért, első kedvenc bandái a Big Bang és a 2NE1 voltak.

7. Több nyelven beszél, például folyékonyan kommunikál angolul, koreaiul, thai nyelven, valamint alapfokon mandarinul, japánul és kínaiul.

8. 2016 augusztusában Lisa a BLACKPINK dél-koreai lánycsapat tagjaként debütált, mára pedig az egyik leghíresebb idol.

9. A színpadi személyisége teljesen különbözik a magánember személyiségétől.

10. Nagyon szereti az állatokat, több cicája és kutyája van.

11. Lisa imádja a sminket és tudja használni. Gyűjti a rúzsokat. Sok a tévhit arról, hogy plasztikai műtéten esett át, de inkább csak jól bánik a sminkecsetekkel.

12. A Youth With You kínai showba felkérték, hogy legyen a fiatalok tánctanára, mentora.

13. A Bulgari, a Celine és a MAC Cosmetics nagykövete. 2022-ben a Chivas Regal whisky márka nagykövete lett, amit szülőföldjén nem reklámozhatnak. Annyira komolyan veszik ott ezt a tilalmat, hogy a hirdetéseket megosztó állampolgárok pénzbírságot vagy akár egy év börtönbüntetést is kaphatnak. Thaiföldön illegális az alkohol reklámozása és megjelenítése a médiában.

14. Szólistaként 2021. szeptember 10-én debütált az első, „Lalisa” című albumjával, amely több rekordot is megdöntött. Két dal található rajta, a LALISA és a MONEY.

15. Tripanofóbiás – ami annyit jelent, hogy fél a tűtől, például, amikor megkapta az oltását, elájult -, valamint alvásparalízise van. Fél a szellemektől és a kígyóktól.

16. Légiutas kísérő, tánctanár vagy esetleg fotós lett volna, ha nem sikerül idolként érvényesülnie.

17. Jelenleg ő a legkövetettebb kpop előadó a közösségi médiában (instagram, youtube).

18. Bambam (aki a GOT7 bandában debütált) az egyik gyerekkori barátja, mivel mindketten a We Zaa Cool tánccsoport tagja voltak. A barátságuk még mindig tart, ugyanis, ha minden igaz van egy chatszoba, amiben csak thai idolok vannak, köztük az ex CLC tag Sorn, a (G)IDLE-ből Minnie, valamint BamBam, az NCT tagja Ten és a 2PM-es Nickhunt.

19. Szabadidejében sorozatokat, filmeket néz. Néha pedig a BLACKPINK másik tagjával, Jisoo-val animéznek.

20. Ha rossz kedve van vagy negatív érzések kerítik hatalmába, akkor (ha nincsenek ott csapattagok) a macskáihoz fordul, megcsókolgatja őket és amikor látja rajtuk, hogy mennyire utálják ezt, máris elmúlik az érzés. Ez elég vicces szokása.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában Lisával kapcsolatban és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? 

Kiemelt képforrás: creativecommons.org

Hozzászólások