Sorozatok

Decemberben érkezik a WandaVision

A Disney saját streaming szolgáltatója 2019 novemberében rajtolt el, és nem várt sikereket hozott. Az eltelt pár hónap alatt, közel 29 millió feliratkozót sikerült szerezniük, így kétség sem fér hozzá, hogy az emberek igényt tartanak a szolgáltatásra.

Ez a szám a közeljövőben a Marvel rajongóknak köszönhetően biztosan emelkedni fog. Ahogyan arról már egy korábbi cikkünkben is olvashattatok, a Disney+ ad majd otthont a Marvel Studios által készített sorozatoknak. Az előzetes információk alapján nagyszabású produkciókra lehet majd számítani, amik szoros kapcsolatban állnak az egész estés filmekkel is. Az egyik legbizarrabb, ám legjobban várt széria a WandaVision, ami várhatóan idén decemberben fog megjelenni. De mit is tudunk eddig?

A minisorozat a Marvel negyedik fázisához tartozik, és szoros összefüggésben áll a Dr. Strange második részével. A főszerepekben a Skarlát Boszorkányt – polgári nevén Wanda Maximoff – megformáló Elisabeth Olsent és a Víziót életre keltő Paul Bettanyt láthatjuk. A rajongók számára természetesen egyikük neve sem ismeretlen, hiszen a korábbi Marvel filmekben mindkét karakternek fontos szerep jutott. Elsőként 2015-ben a Bosszúállók: Ultron korában találkozhattunk velük, és onnantól kezdve, meghatározó alakjai voltak a moziverzumnak.

Új arcként tűnik fel Kathryn Hahn, aki a hírek szerint egy kotnyeles szomszédot fog képernyőre vinni. Ugyanakkor számíthatunk olyan mellékszereplőkre is, akik előzőekben már felbukkantak egy-egy filmben. Ilyen például a Kat Dennings által megformált Darcy Lewis, akivel legelőször a Thor első részében találkozhattunk.

A Marvel nemrégiben megjelentetett egy rövid kisfilmet, amiben a hamarosan bemutatásra kerülő sorozataikból kaphattunk egy kis ízelítőt. Láthattunk jeleneteket a Sólyom és a Tél katonája, a Loki és természetesen a WandaVision szériából is.  A készítők elmondása szerint a Skarlát Boszorkányra és Vízióra fókuszáló produkció az egyik legfurább alkotásuk lesz, amit a videó képkockái is alátámasztanak.

A WandaVision nem a megszokott szuperhős sémát követi. A sitcom sorozatok hangulatát idézi fel, így valószínűleg a humoros pillanatokat sem kell mellőznünk a szériából. Wanda és Vízió közös életébe nyerhetünk bepillantást, amiből a kisfilm alapján a gyermekek sem maradnak ki. Skarlát Boszorkány képességeinek ismeretében azonban minden rajongó számára egyértelmű, hogy ez a világ közel sem valódi, és a mosolyogni való pillanatok idővel egy sötét történetbe fulladnak.

A sorozatot az eddigi hírek szerint összesen hat epizódra tervezték, és hetente kerülnek majd fel az új részek a Disney+ kínálatába. Ti mit szóltok hozzá? Várjátok már? 

Hozzászólások