Média

2000 vs 2010-es évek

Számos előadó van pár a zenei iparban több mint tíz éve. Ennek köszönhetően tud elkészülni most ez a cikk, ugyanis ebben a bejegyzésben összegyűjtöm egy-egy előadó legjobb dalát a 2000-es és a 2010-es évekből. Kíváncsi vagyok a ti véleményeitekre is ezen a téren. Szerintetek is ezek volt a zenészek legjobb alkotásai az adott évtizedből?

Selena Gomez – Tell Me Something I Don’t Know vs. Come & Get It

Az énekes- és színésznő már több mint 18 éve van a pályán, hiszen 2002-ben a Disney-nél kezdte meg a karrierjét. Már a Barney és barátaiban is megcsillogtatta tehetségét, de első önálló albumáig 2009-ig kellett várni. Ez előtt több nagyszabású produkcióban tűnt fel, ahol énekelnie is kellett. Az egyik ilyen volt a Hamupipőke története, ahol előadta a Tell Me Something I Don’t Know című szerzeményét. Ezt követte az első album, majd szép sorjában ontotta magából a számokat. 2013-ban egy nagyobb átalakuláson ment keresztül, ennek az időszaknak volt köszönhető a Come & Get It is, amely az énekesnő egyik legsikeresebb kislemeze.

Evanescene – My Immortal vs. My Heart is Broken
Az amerikai együttes a 2000-es elején alakult, azóta pedig több millió albumot adtak el világszerte. Amy Lee, a zenekar énekese azóta külön utakon folytatja, de jó pár éve még együtt űzték az ipart. Ennek a korszaknak volt köszönhető a My Immortal, amely az én legnagyobb kedvencem tőlük, illetve a My Heart is Broken, amely 2012-ben debütált. A két szám mindegyike meghatározó volt a banda életében.
Avril Lavigne – Complicated vs. Let Me Go
Avril Lavigne a 2000-es évek legnagyobb pop-rock előadója volt. Az énekesnő első albumát rövid úton követte a második és így tovább. Sosem tétlenkedett, szinte az egész évtizedben jelen volt, majd egy időre eltűnt. Később kiderült, hogy komoly betegséggel küzködött, ami miatt két évig szinte alig bírt felkelni az ágyból. Ez után nem sokkal vissza is tért a zenei palettára és kiadta a Let Me Go című dalát, nem mással mint akkori férjével, Chad Kroeger-rel karöltve. Az én személyes Avril számom mindenképpen ez utóbbi, de a 2000-es évekből ha egyet választani kellene, akkor az a Complicated lenne. A mai napig szívesen hallgatom azt a dalt.

Justin Timberlake – Cry Me River vs. Can’t Stop The Feeling

Justin-nál erősen el kellett gondolkodnom, hiszen bár nem rendelkezik annyira sok saját szerzeménnyel, azok mind nagyon ütősek. A 2000-es éveből végül a Cry Me River-re esett a választásom, amely egy ikonikus alkotása. Ezzel szemben a 2010-es évekből már nehezebben sikerült dűlőre jutnnom. Ott van a nagysikerű Mirror, amely hatalmas kedvecnem lett az évek alatt, de végül mégis inkább úgy döntöttem, hogy a Can’t Stop The Feeling lesz a befutó. Hogy miért? Mert az bárki napját – köztük az enyémet is –, bárhol és bármikor feldobja Zseniális, az egyszer biztos. Nem csak a dalok, hanem maga Justin is.

Nickelback – How You Remind Me vs. Lullaby

Szerintem a mostani 20-30-asok nagy része a fent említett dalokon és előadókon túl a Nickleback albumait is előszerettel hallgatta. A zenekar 1995-ben alakult meg, azóta pedig kilenc korongot dobtak a piacra. A banda egyik – ha nem a legjobb – száma a How You Remind Me (2001), amitől még mindig kiráz a hideg. A libabőr és a sokk minden alkalommal megvan, ha meghallom. A másik hasonló alkotásuk a Lullaby (2012), aminek még a klipje is zseniális. A banda az elmúlt időszakban a tizedik albumukon dolgozik.

Hozzászólások