Sorozatok

A 2019/20-as idény legnézettebb sorozatai

Minden évben érdekes megnézni, hogy melyik sorozatok voltak a legnézettebbek az amerikai csatornákon. Össznézettségben és a 18-49-es ratingben egész máshogy alakulnak a számok, éppen ezért fontos mind a két statisztikát megnézni.

A 2019/20-as évadban a teljes nézőszámot tekintve az NCIS áll a lista első helyén, hiszen 15,3 milliós nézettséggel toronymagasan vezet. Ezt az FBI 12,6-al, majd a Blue Bloods 12 millióval követ. A negyedik helye a Chicago Fire 11,7-el, míg az ötödikre a This Is Us küzdötte fel magát 11,5 millióval, amely holtversenybe került a Young Sheldon-nal. A hetediktől a tizedik helyezetig alig vannak számbeli változások, hiszen a Chicago PD 11,2 millióját a Chicago Med szintén 11,2-je követ, majd jön a Bull 10,6-ja, a sort pedig a 9-1-1 zárja 10,4 millióval. Természetesen a reality-k, focimeccsek és egyéb showműsorok is az élen állnak, de a számokba nem teljesen veszik őket bele. Nem is lenne értelme, hiszen teljesen más a műfaj.

Ami a 18-49-es korosztályt illeti, az arány kicsit megváltozik és a dobogó is átalakul, hiszen főként a drámák kerültek be az első hét helyre. A hetedik a New Amsterdam kórházas alkotása, amely 1,7-es rating-gel zárta az évadot. Hatodik a 9-1-1: Lone Star 1,8-al, amelyet a Chicago Fire előz meg 1,9-el. A dobogóról éppenhogy lecsúszott a Chicago PD, amely 2-es rating-gel nem tudott felkerülni a legjobbak közé. A legalsó fokra a 9-1-1 állhatott 2,1-el, míg a második a Grey’s Anatomy 2,3-al, amely hatalmas eredmény, tekintve, hogy ez volt a széria 16. szezonja, mégha egy kicsit rövidebbre is sikeredett. Az első helyre pedig nem meglepő módón a This Is Us került a maga 2,9-es adatával.

Összességében tehát továbbra is toronymagasan vezet a This Is Us, amelyből két évad még biztosan elkészül. A Grace klinika kapcsán egyelőre annyit tudni, hogy a következő szezonban még velünk lesz a sorozat, de egyelőre továbbra sem biztos, hogy sokáig folytatódik. Ellen Pompeo – aki Meredith Grey-t alakítja a Grey’s Anatomy-ban – már korábban elmondta, hogy lassan szeretné befejezni, és mint tudjuk, nélküle nem folytatódna az alkotás.

Hozzászólások