Sorozatok

Szomorú fináléval ért véget az Arrow

“You have failed this city.”

A CW nagysikerű sorozat elbúcsúzott a nézőktől. A korszakalkotó szuperhősös alkotás 2012-ben indult útnak, majd nyolc év és 170 epizód után a minap finálézott. Stephen Amell az évek során beletanult a szerepbe, illetve bele is nőtt, ha fogalmazhatunk így. A kezdetek kezdetén egy elkényeztetett fiúcskát alakított, aki megérett a hős szerepére. A csúcson búcsúzott a karakter és a széria is. 

Az Arrow-nak köszönhetjük az egész DC’s univerzumot, hiszen miatta jöhetett létre először a The Flash, majd a Legend’s of Tomorrow, a Black Lightning, a Batwoman és persze a CW átvette a Supergirlt, így már az is náluk látható. A hősök világa egyedülálló, hiszen eddig egyik csatornának sem sikerült ilyen mértékű crossovereket létrehozni.

A finálét egy különkiadás előzte meg, ahol a színészek beszéltek azokról a pillanatokról, amiket különösképpen szerettek, visszaemlékeztek az elmúlt nyolc évre, elmondják a széria pozitívumait és még sok egyebet. Nem érdemes kihagyni tehát a Hitting The Bullseye-t sem, hiszen számos információ elhangzik a történettel kapcsolatban. Aki rajongó, annak mindenképpen kötelező!

Stephen Amell bevallotta, hogy az utolsó évadot már csak a pénzért készítette el. A hetedik évadot követően be akarta fejezni, de olyan ajánlatot kapott, amire nem mondhatott nemet. Ezért készülhetett el a nyolcadik lezáró évad. Bár kevesebb epizóddal, de annál fontosabb volt a végjáték. A szezon az idei gigamega crossoverről szólt, illetve annak történéseiről. Több korábbi karakter is feltűnt benne, az utolsó epizódra pedig még többen visszatértek. Így vagy úgy, de sokakat visszahoztak, akik közül biztosan többükkel is találkozunk majd a spin-offokban.

A rövidebb szezonnak köszönhetően csak a lényegre koncentráltak. Nem voltak felesleges szálak, amik elvitték volna az idő nagy részét. Oliver Queen története lezárult, nem is akárhogyan! Az utolsó részben William-et elrabolják, amelynek köszönhetően több korábbi flashbacket is kaptunk. Ezzel visszahozták nekünk az első szezonok hangulatát. Láthattuk, ahogy Oliver és Dig közelebb kerülnek egymáshoz, hiszen ő képezte ki a barátját. Mivel a fiát nem igen sikerült megtalálni, így végre ismét láthattuk Felicityt, aki segített a csapatnak kiszabadítani a őt. A lány mellett visszatért Roy, Thea, Moira, Tommy és még sokan mások.

Akciójelenetekben nem volt hiány, az egyik ilyen közepén jött össze ismét Roy és Thea, akik végül el is jegyezték egymást. Szegény fiú továbbra is műkézzel éli majd mindennapjait, de a hősök élete már csak ilyen. Roy is hatalmas változásokon ment át az évek során. Nem titok, hogy az egyik – ha nem a kedvenc – karakterem volt végig. Colton Haynes hatalmas arc és nagyon fog hiányozni ebből a világból. Szívesen látnék vele egy spin-offot, bár tudom, hogy erre szinte semmi az esély.

Sara elhozta a jövőből Mia-t, aki apja temetésére érkezett meg 2019-be. Láthatta édesanyját, beszélt is vele pár szót. A két színész, illetve karakter hihetően átadta, hogy min mehettek keresztül. Nem borultak egymás nyakába, hiszen később még sok időt töltenek majd együtt. Felicitynek furcsa volt látni a lányát felnőttként, hiszen mint tudjuk, magára hagyja a jövőben. Persze nem kell félteni a lányt, hiszen belőle válik az új Zöld íjász, aminek pilot epizódját le is vetítették az Arrow utolsó előtti részeként.

Oliver új világában, amit a krízis során hozott létre, Quentin ismét életben van. Éppen nyugdíjba vonulását tervezi, majd kinevezi az új polgármestert, aki nem más lesz, mint René. Bár ezt a korábbi epizódokból már tudhattuk. A férfi tehát a városban marad, Dig viszont családjával együtt Metropolisba költözik, bár előtte még megkapja a Zöld lámpás szerepét. Kérdés már csak az, hogy terveznek-e vele a leendő Supermen-es sorozatban vagy saját szériát kap?

Dinah szintén elhagyta a várost, bár így nem igazán érteni, hogy kerül 2040-ben Mia és Laurel mellé kanáriként. Talán erre majd választ kapunk az ottani sztoriban – márha berendelik azt.

A temetésről csak annyit, hogy mindenki jelen volt, aki számított. A családtagok mellett feltűnt Nyssa, Sara, Emiko, Tommy, de még Barry és Kara is tiszteletét tették a hős búcsúztatóján. Itt tudtuk meg, hogy ebben a világban Laurel Tommy felesége volt. Talán viszontláthatjuk majd a férfit a készülő spin-offban? Reménykedjünk!

A sorozat utolsó perceiben pedig láthattuk, ahogy Monitor elviszi Felicityt Oliverhez, hogy örökre együtt tudjanak lenni. 2040-ben tehát Felicity elhagyja a felnőtt gyermekeit, hogy a szerelmével lehessen. Éppen ezért is kapta a cikk ezt a címet, mert bár szép búcsút vettünk a sorozattól, valahol mégis szomorú lett a vége.

Az utolsó rész, illetve évad remekül összefoglalta mindazt, amiért nyolc éven keresztül kitartottunk a széria mellett. Oliver hősként halt meg. Hátrahagyott két remek gyermeket, akik tovább viszik majd az örökségét, megementik a várost, bármi is jön a jövőben. Nagyon fognak hiányozni a karakterek és a színészek. Az évek során sikerült megkedvelnem Stephen Amellt, aki a kezdetekkor még elég gyengén produkált, ám a végére tökéletesen belejött a szerepbe. Emily Bettet mindig is imádtam, ez a végére sem volt másként. Hiányzott az utolsó részekből, de szerencsére visszatért a karaktere, hogy lezárhassák a történetet. Remélem, hogy velük és Colton Haynessel, illetve Katherine McNamaraval még sokat találkozhatunk a jövőben. A lány borzalmasan nagy fejlődésen ment keresztül a Shadowhunters első részei óta. Dícséretes, hogy ennyi energiát öl egy-egy szerepbe, szóval kérjük azt a spin-offot a következő sorozatszezonba!

Hiányozni fogsz Zöld íjász! Legyetek boldogok Felicityvel…bárhol is vagytok.

“It’s a long story, lucky for us we have all the time in the world for me to tell it to you.”

Hozzászólások