Sorozatok

Sorozatajánló: Fekete fehér szerelem

A nyári pihenés alkalmával lehetőség van bepótolni az elmaradt és feljegyzetelt sorozatokat. Ilyenkor sokkal inkább több időt tudunk rászánni, és a nagy melegben a hűvösben is tartalmas pihenés lehet. A mostani sorozatajánlónkban egy újabb török gyártásút hoztunk el nektek, amelynek mind a története, mind pedig a karakterei zseniálisak. Úgyhogy előre bocsátva, hatalmas gratulációt érdemel az alkotó. 

Siyah Beyaz Aşk című sorozatot még 2017-ben mutatták be, melyben keveredik az akció, a dráma és a romantika is.  Szövevényes, fordulatos történet, amelynek végére megérti az ember, hogy a főszereplő miért lett olyan, amilyen. Milyen életformába kényszerült, miközben a szíve mélyén ő is vágyakozott mindig a szeretetre.

Fekete haj, fekete ruha, fekete cipő, fekete lélek

A történet szerint Asli Cinar elérte, amiről álmodozott. A sok tanulás meghozta az eredményét, hiszen elismert sebész, kollégái kedvelik, ráadásul a szerelem is rámosolygott. Egy napon balesethez hívják, de egy farmon találja magát, kétes emberek között. Meg kell mentenie egy meglőtt férfit, viszont az ügy elég zavaros. A birtok ura addig nem engedi el, amíg Asli nem ébreszti fel a sebesültet. A nő nem igazán tudja mibe keveredett, amíg olyat lát, amit nem kellett volna. Ferhat Aslan viszont kegyetlen maffiavezér, akinek a ruháján kívül sötét a szíve is. Asli élete megpecsételődött azzal, aminek szemtanúja volt, hiszen neki sem kegyelmeznek. Ferhat azonban a parancs ellenére nem tudja megölni a lányt, ellenben ráveszi, hogy menjen hozzá, különben a barátai és a testvére bánják.

Asli bekerül egy gonoszsággal, hazugsággal, ármánnyal és sok-sok titokkal teli házba. Ferhat és nagybátyja mindenbe beleszólnak, fegyverrel oldják meg a problémákat. Ferhat védi a családját,  parancsol, utasít, de azzal nem tud mit kezdeni, hogy Asli egyáltalán nem hagyja magát. A kegyetlen napokat felváltja, hogy Asli teljesen belecsöppen abba a veszélybe, ami azzal jár, hogy Ferhat Aslan felesége. Ezzel együtt pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ferhat jeges szíve pedig kezd egyre jobban felengedni.

Izgalmas és fordulatos történet, tele titkokkal

A sorozatot, ahogy elkezdtem nézni, azonnal beszippantott. Nem unatkoztam egy percig sem sőt, a részek végén éreztem, hogy ezt tovább kell néznem, annyira izgalmas volt. Ferhat élete pedig ezzel van tele, aki mellé szegődik, részesülhet mindabból, amiben ő utazik. Hiszen az árulókat, és akik a családját fenyegeti könyörtelenül elteszi láb alól. Nem fél senkitől, néha önfejűen és hirtelen cselekszik, de azonnal ott van, ahol a probléma van. A történet Ferhatra épül leginkább, hiszen apránként megtudjuk, hogy Ferhat, hogyan került bele ebbe az alvilági életbe, miért vállalta, hogy könyörtelen és szívtelen lesz.

Fiatalon látta, amikor édesapját megölik. Nagybátyja befolyásolására bosszút áll apja haláláért és tizenkét évesen gyilkossá válik. Az évek során családja széthullik, öccse hátat fordít nekik és minden erejével azon van, hogy távol maradjon Ferhat Aslantól és Namik Emerhan-tól, akiket miután ügyész lett, feltett szándéka börtönbe zárni.

Aslival való kapcsolata, akármennyire viharos, olyan szenvedélyes. A nő gyűlöli, megveti, a szemébe vágja érzéseit azért, amiért fogva tartja, ugyanakkor Ferhat kemény külseje mögött megtört szívű, érző lélek van. Asli lassan-lassan közelebb kerül hozzá, a férfi pedig apránként nyílik meg. Kapcsolatukat azonban beárnyékolja a veszély, és a rengeteg titok, amelyek egyesével felszínre kerülnek.

Remekül kidolgozott karakterek 

A karakterek egytől-egyig zseniálisak. A főszereplők, a mellékszereplők, még a gonoszok is remekül kitaláltak, megvan mindenkinek az adott élete, múltja. Ferhat Aslan (Ibrahim Celikkol) személyiségfejlődése a legnagyobb a sorozatban. Az ő múltja, ami mindig felszínre tör, amiért a gyerekkorát nem tudta megélni úgy mint más, mennyire vágyik a családjára, a szeretetre, a törődésre. Mindezt azonban a sötét élete miatt, elnyomja magában. Ebben segít neki Asli (Birce Akalay), aki elveit feladva, végül Ferhat mellé áll és igyekszik megmenteni a férfit saját magától. Makacsul ragaszkodik, sokszor szembe menve Ferhattal, azonban ez jelenti azt, hogy a szerelme rengeteget változik. Namik Emirhan (Mihammet Uzuner) a legnagyobb mozgatója a sorozatnak. Ő az, aki elrendeli a dolgokat, végrehajtatja, míg ő azért küzd, hogy polgármester lehessen, bármibe is kerül. Ferhat családja pedig próbál túlélni, miközben öccse tudja, kinek kell megfizetnie azért, hogy az életük tönkrement.

Összességében nagyon élveztem az egész történetet. Rengeteg érzés kavargott bennem egy-egy rész után, főleg, ha abba tudtam hagyni, mert nem volt könnyű. Izgultam, döbbent voltam, vártam, hogy szerelmük beteljesüljön, és sírtam is. Egy hullámvasút volt a harminckét epizód, de egyértelműen megérte és nem csalódtam. Sőt, jobb volt, mint vártam.

A sorozatot eddig országunkban még nem adták, így csak felirattal tudja nézni az, aki kíváncsi egy nagyon izgalmas történetre.

Hozzászólások