Young Sheldon – Visszatért az Agymenők spin-off sorozata

Leszögezném, hogy én eddig is imádtam a The Big Bang Theory spin-off sorozatát, de azt hiszem idén még közelebb kerül a szívemhez. Miután májusban elköszöntünk az Agymenőktől, már csak kis Sheldon maradt nekünk a történetből. Szerencsére ő is bőven eleget ad, hogy jót szórakozhassunk minden héten.

Bár sajnos nézettségileg nagyon gyenge számokkal tért vissza a sorozat, történet szempontjából kicsit sem romlott le, sőt! Az évadnyitó hasonlóan humoros lett az előző szezonok epizódjaihoz képest, viszont valahol sokkal jobban tudtam élvezni, mint korábban. Biztosan hozzátett az anyasorozat hiánya, pedig tudom, hogy már sosem tér vissza.

A mostani részben Mary Cooper aggódni kezd, hogy Sheldon az élete későbbi szakaszában megkattan, ezért betér a helyi könyvesboltba, hogy kutatást végezzen a témában. Meg is vásárol egy kötetet, amely a gyermekek mentális egészségéről szól. Persze azonnal kinézik őt a lakosok, hogy mit visz haza magával, de ezzel ő nem törődik. A végére akar járni annak a lehetőségnek, hogy talán Sheldon diliházba kerül-e idősebb korában. Kérdéseket tesz fel a fiának, ami miatt ő is elkezd gyanakodni, hogy édesanyja nem teljesen százas. Bemegy hát az iskolai könyvtárba, hogy kivegyen valamit pszichológia témájában. Később közösen mennek pszichológushoz, ahol megbeszélik a félreértéseiket. Kiderül, hogy csak egymás miatt aggódtak.

Mindeközben Georgie saját vállalkozásba kezd, amely által egész sok pénzt sikerül megkeresnie a rész végére. Az apja nem hitt a lehetőségben, így egymaga vágott bele a hógömbös bizniszbe, amelyre Missy is bátorította. Na ki nevet a végén? Hát persze, hogy a nagytesó, aki az egydolláros szuveníreket ötért adott el házalva.

Az epizódban természetesen feltűnt még Meemaw és George is. Míg a nagyi párja miatt aggódik, addig az apuka hozta a formáját a tévézési szokásaival és a nemtörődömségével. Tehát összességében senki sem változott az elmúlt hónapokban, aminek valahol örülhetünk, hiszen tovább szállítják a humoros jeleneteket.

Aki esetleg nem ismeri még a sorozatot, annak bátran ajánlom, hogy nézzen bele. A húsz perces epizódok nem vesznek el sok időt akkor sem, ha mégsem jönne be (amit nagyon kétlek, de hátha). A főszereplők továbbra is hozzák a formájukat, a színészekre pedig korábban sem volt panaszom, amely azóta sem változott. Iain Armitage tökéletesen alakítja az ifjú Sheldon-t, de Zoe Perry is hozza a formáját, mint Mary Cooper. Természetesen a kedvenc karaktereim között szerepel az Annie Potts által megformált nagymama, akit most sajnos kicsit kevesebbet láthattunk, de remélem, hogy az évad hátralévő epizódjaiban gyakrabban találkozhatunk vele!

A Young Sheldon első ránézésre

Hozzászólások