ezeket szerettük

Visszatekintő: áprilisi megjelenések

Itt az áprilisi visszatekintő, amiben arról lesz szó, hogy milyen újdonságokkal leptek meg minket a kedvenceink ebben a hónapban. Ennek a bejegyzésnek a középpontjában a sorozatos, – filmes, – zenés és könyves megjelenések lesznek.

Áprilisi sorozatpremierek

A Netflix ismét nem tétlenkedett, rengeteg új sorozattal találkozhattunk áprilisban. Például 12-én futott be a Zero című olasz szuperhősös alkotás, aminek főszereplője láthatatlanná tud válni. A Zéró részei 20 percesek és összesen csak 8 darab van belőle. Egy másik természetfeletti képességekkel rendelkező sorozat is debütált a Netflixen, ami egy könyvadaptáció. A Shadow and Bone, azaz az Árnyék és Csont április 23-án jelent meg és mindenki nagyon dícséri. Az előzőhöz hasonlóan ez is összesen nyolc résszel rendelkezik, amik közel egy órásak.

Áprilisi filmes megjelenések

A filmek terén áprilsiban megjelent a Thunder Force, azaz A lecsap csapat című szuperhős-vígjáték, amelyben például olyan színészek szerepeltek, mint Melissa McCarthy és Octavia Spencer. Azonban a Ben Falcone által írt és rendezett sztorinak nem lett nagy sikere. A Things Heard & Seen, azaz a Kísértő múlt dráma és horror alkotás is napvilágot látott április végén, aminek főszereplője Amanda Seyfried, valamint James Norton.

Áprilisi zeneajánló

Miley Cyrus újabb zenével rukkolt elő, amit saját maga rendezett. Mellette feltűnt a rendkívül fiatal The Kid Laroi, aki ausztrál rapper, énekes, dalszövegíró és producer is egyben. A Without You a szakításról és a kötődésről is szól egyaránt és a két híresség hangja remekül passzol hozzá. A Little Mix trióban tért vissza és a Confetti dalukat dolgozták át és készítették el legújabb videóklipjüket, amiben Saweetie is feltűnik. Végül pedig a Pindúr Pandúrok Puszedlijét alakító Dove Cameron legújabb dalát említeném meg, a LazyBaby-t, amit a Gossip Girl reboot színésze és egyben Dove exe, Thomas Doerthy inspirált.

Kis hazánkban Horváth Tamás legújabb dala volt kiemelkedő, ami a Farkasbőrben címet kapta és a csodás hangja mellett meg kell említeni a táncosokat és a gyönyörű farkasokat is, akik a videóklipben szerepeltek. Fantasztikus lett az egész. Aztán Rúzsa Magdolna is visszatért a Szembeszél dalával, ami a KARMA című bakelit lemezén kapott helyett. Végül pedig Majka & Curtis és Nika közösét, a gyönyörű Szavak nélkül zenét kell mindenképpen a múlt hónapi felhozatalból meghallgatni.

A kpopban pedig rengeteg újonccal és visszatérővel találkozhattunk. A Red Velvet egyik oszlopos tagja Wendy egy gyönyörű dallal jelentkezett még április elején, ami a Like Water. Előtte a BLACKPINK elképesztő Roséja kiadta a Gone dalához tartozó videóklipet, ami ismét hatalmas sikernek örvend. Visszatért a SuperM nevű csapat is és kiadták a We Go című dalt a Prudential Corporation Asia biztosítótársasággal együttműködve, amely támogatja a testi és lelki egészséget. Az április a szólistáké volt, ugyanis a MAMAMOO leányzója is visszatért egyedül egy mini albummal, aminek a kislemeze a water color lett. Gyönyörű klip, ritmussal teli dallamok és Whee In fenomenális hangja remek zenét alkotott. Végezetül pedig az Itzy csajbandát kell megemlítenem, mint áprilisi visszatérő, ugyanis egy erős mini albummal robbantak be újra a kpop iparágba. Az In The Morning kislemez elképesztő lett, a lányok ismét kitettek magukért és egy erős dalt hoztak létre.

Áprilisi könyes megjelenések

General Press Kiadó

Utánnyomták Jeffrey Archer egyik nagysikerű regényét, A tékozló lányt, azonban új megjelenések is akadtak bőven. Ilyen volt például Catherine Anderson Áfonyás-partja, ami a Mystic Creek-sorozat legújabb része. Emma Stonex is izgalmas regénnyel jelentkezett, A torony őre valós eseményeken alapul, a Maiden Rock-i világítótorony 1972-ben nyomtalanul eltűnt toronyőreinek történetét dolgozza fel. Megjelent továbbá Volker Kutscher: Halál a mulatóban, David Baldacci: Megváltás, illetve Jeffrey Archer: Szem előtt című regénye.

Agave Könyvek

Megjelent Richard Osmantól: A csütörtöki nyomozóklub, és Pam Jenoff második világháborús regénye, az Elvesztek Párizsban is. Akárcsak a gyönyörű borítóval rendelkező Alex E. Harrow könyv, a Tízezer ajtó, ami már most ellepte az Instagram könyves profiljait. A George R. R. Martin rajongók is örülhetnek, ugyanis a kiadó elhozta a Tuf utazásai nevezetű novelláskötetét, amely az első írásait tartalmazza. A madártollas gyilkosságok már most a vásárlási lista élén szerepel, hiszen J. D. Barker és James Patterson neve már külön-külön nagy húzónév.

21. Század Kiadó

Bővült a KULT sorozat! Megjelent a Hallgasd a holtak énekét! szerzőjének legújabb regénye, A csontok megmaradnak, illetve az oly régóta várt Könyvkötő Bridget Collins-tól! Az izgalmas kötetek itt nem érnek véget, ugyanis egy újabb Hemingway kötet is megjelent, a Fiesta! Érdekesség, hogy újabb Jane Corry kötet érkezett, Hiba volt címmel, valamint egy magyar szerző regénye is megjelent a hónapban. Az Osztálytalálkozó egy novellás kötet, melyet Rényi Ádám foglalt össze.

Ennyi lett volna az áprilisi visszatekintő, a múlt hónapban ezek voltak terítéken. Júniusban pedig érkezem a májusi listával. Addig is, osszátok meg velünk, hogy nektek mi volt a kedvencetek akár film, sorozat, zene vagy könyv témába illik bele. Áruljátok el nekünk, hogy milyen újdonságra leltetek rá!

Hozzászólások