Média

5 halloweeni alkotás, ami 2020-ban készült

Hogy meglegyen a hangulat halloween napjára a tavalyi bejegyzéseink közt találhattok mesefilmeket, továbbá azt, hogy milyen vígjátékokkal üthetitek el október 31-et és persze horrorfilmek sem maradhattak ki. Mindemellett  pedig rengeteg igaz történettel kapcsolatos posztot is olvashattok. Most pedig ismét hoztunk nektek öt filmajánlót, ami halloween napjára tökéletes időtöltés lehet mindenki számára.

Hubie, a halloween hőse

Az októberi filmpremier bejegyzésben már említve volt, hogy a Hubie, a Halloween hőse Adam Sandler főszereplésével a Netflix műsorkínálatába került. Ez egy nagyon vagány családi halloweeni alkotás, amiben Adam remekül játssza szerepét, mint azt már megszokhattuk tőle. Bár van némi mondanivalója, de a kritikusok inkább egy közepes alkotásnak írták le ezt a filmet. Ti láttátok már?

A Bly udvarház szelleme

Október 9-től szintén a Netflix kínálatában nézhető A Hill-ház szellemének a második évada, ami A Bly-udvarház szelleme címet kapta. A sorozat Henry James 1898-as A csavar fordul egyet című horrornovellájának adaptációja, de nem követi szorosan a könyvet. A történet szerint egy fiatal nő bébiszitter munkát vállal két árva gyermeknél, akik egy hatalmas családi kastélyban élnek. Az élete fenekestül felfordul, amikor nyomasztó és félelmetes dolgok kezdik kísérteni. Sok-sok szellemmel találkozhatunk ebben az évadban is, vannak olyanok, amiket észreveszünk és párat nagyon elrejtettek a készítők. A Hill-ház szelleméhez képest kicsit gyengébbre sikeredett, de még így is remek eredményt ért el. Ha félelemre vágyunk halloween napján, akkor ezt a két sorozatot érdemes ledarálni.

Evil Eye

Október 13-tól látható az Evil Eye, aminek a történetének középpontjában a reinkarnáció áll. Usha Khatri (Sarita Choudhury) egy indiai kis városban, Delhiben élő büszke szülő, boldogan fogadja lánya, Pallavi (Sunita Mani) hívását New Orleansból és ezáltal megtudja, hogy gyermekének barátja van. Usha öröme azonban hamar félelemmé alakul át, ugyanis furcsa hasonlóságokat vesz észre Pallavi gazdag barátja, Sandeep (Omar Maskati) és a saját múltjának sötét időszaka között. Az eléggé babonás anya meg van győződve arról, hogy lánya új barátja annak a férfinak a reinkarnációja, aki 30 évvel ezelőtt terrorizálta és megpróbálta megölni őt. A történet igazán érdekesen hangzik, ha valaki rajong a reinkarnációért, akkor ez a neki való film.

The Witches

Halloween és a boszorkányság, jöhet ugye? Október végén látható a mozik vásznain a The Witches, amely Roald Dahl – The Witches című klasszikus könyve alapján készült el Robert Zemeckis író és rendező által. A történet már egyszer 1990-ben fel volt dolgozva, és most egy újabb reboot készült hozzá, ami egyszerre lehet egy kicsit félelmetes, vicces és fantáziadús. A sztori szerint egy hétéves fiú és nagymamája véletlenül felfedezik, hogy a szálloda, ahol laknak tele van elbűvölő és gonosz boszorkányokkal. Később arra is rájönnek, hogy egy gonosz terv megvalósítása miatt vannak ott, ami nem más, mint hogy meg akarják szabadítani a világot a gyermekektől. A főszerepben Octavia Spencer formálja meg a nagymamát, aki a Dolittle vagy a Mami című alkotásból lehet ismerős. A gonosz boszorkány szerepét pedig a gyönyörű Anne Hathaway, alakítja majd, akivel számos filmben találkozhattunk már, mint például a Csaló csajok vagy az Ocean’s 8: Az évszázad átverése.

Bűvölet – Az örökség

A The Craft: Legacy, azaz a Bűvölet – Az örökség egy 2020-as amerikai természetfeletti horrorfilm, ami október 28-án kerül bemutatásra. A film az 1996-os The Craft, azaz a Bűvölet folytatása, amelynek sztorijában a középiskolások egy csoportja megalkotja a boszorkányok szövetségét és ezáltal teljesen megváltozik az életük. Főszerepben Cailee Spaeny, aki Hannah-ként lesz jelen, ő az, aki odaköltözök az anyjával az új családjukhoz, így új iskolába is fog járni. Ott ismerkedik össze három furcsa lánnyal (Gideon Adlon, Lovie Simone és Zoey Luna), akikkel megalapítják a boszorkányok szövetségét. Hogy mit fognak csinálni új erőikkel a lányok? Mindent, amit szeretnének és persze ez következményekkel jár.

Nektek melyik film tetszik a legjobban? Láttátok már valamelyiket? Milyen alkotásokat fogtok idén halloweenkor megnézni? Ha keresnél még ehhez kapcsolódóan bejegyzéseket, akkor olvasd el a többi halloweennel kapcsolatos posztunkat!

Hozzászólások