Sorozatok

Minden amit a Gossip Girl rebootról tudni lehet #2

Pontosan egy éve készült el a Minden amit a Gossip Girl rebootról tudni lehet első része, ahol még csak pár információ derült ki a Pletykafészek újragondolásáról. Azonban eltelt tizenkét hónap és mostanra sokkal több minden napvilágot látott. 

Ahogy azt már korábban megírtuk, a HBO Max által elkészül a Gossip Girl legújabb verziója, azonban egyenlőre az eredeti szereplők nélkül. A produkció forgatása november 2-án kezdődött New Yorkban és Karena Evans volt az első két rész rendezője.

A producerek nyilatkozata szerint ez a Gossip Girl a New York-i magániskolai tinédzserek új generációját mutatja be, kitérve arra, hogy mennyit változott a közösségi média és maga a New York-i élet az elmúlt több, mint tíz alatt.

Úgy gondolok rá, mint a Marvel univerzumra. Ez nem egy folytatás vagy egy feldolgozás. Valójában csak egy másik szögből nézzük az egészet. Ugyanaz a középiskola lesz előtérben, ezért visszatértünk Constance Billardba, ahol egy ifjú baráti társaság életébe csöppenünk bele. Van, ami nem változik: még mindig egyenruhában vannak, továbbá nem mindenki él felsőbb körökben és Brooklyn sem egy rossz hely – mondta Joshua Safran producer az Entertainment Tonightnak.

És, hogy mi van az eredeti szereplőkkel?

Az új széria szereplői sokat fognak beszélni a régi karakterekről, hogy kik voltak ők és arról is, hogy hogy és hol vannak mostanság. Szóval, igen, nagyon szeretném ha a színészek visszatérnének. A műsor öt évet ugrott az időben az eredeti után, tehát most teljesen új dolgok jönnek.

Korábban már írtunk arról, hogy mely színészek fogadnák el arra a felkérést, hogy visszatérjenek a sorozatba.

Safran még azt is elmondta a Vulture-nek, hogy az új történet jobban tükrözi a New York-i fiatalok sokszínűségét (még akkor is, ha a sorozat még mindig Manhattan elitjei között van), “nem fehér” főszerepekkel és sok furcsa tartalommal.

A sorozat bemutatóján először nem voltunk sokan, akik képviselnénk és támogatnánk ezt. Továbbá én voltam az egyetlen meleg író. Még amikor a 90-es években New York-i magániskolába jártam, az iskola nem feltétlenül tükrözte azt, amit a Gossip Girl mutatott. Szóval, ezúttal a vezetők többsége színes bőrű. Azt is el kell áruljam, hogy nagyon sok furcsa tartalom lesz az új Gossip Girl-ben. Foglalkozni fog a világ nézeteivel, kinézetével, azzal, hogy honnan származik a gazdagság és a kiváltságok és hogy hogyan kezelik ezt. Amit azonban nem mondhatok el, az az egyik csavar a műsorból – nyilatkozta Safran.

Kik lesznek a sorozat főszereplői?

Savannah Smith, aki a fiatal Monet de Haan-t alakítja. Az NYU Tisch Művészeti Iskolájának hallgatójaként lesz jelen és az egyetlen szó, ami leírja őt, az a hatalom.

Eredetileg azt hittem, hogy ez egy reboot, de kiderült, hogy egyfajta továbbfejlesztés: a régi karaktereket már jól ismerjük, de mi vagyunk az új gyerekek a városban. Szeretem ezt az ötletet, mert megkönnyíti a modernizálást; minden nagyon érződik most. Vannak még társaságok és milliárdosok és azt fejtjük ki jobban, hogy mit jelent ez 2021-ben.

Emily Alyn Lind színész-és zenész Audrey Hope megformálója lesz. A karakteréről nem sok minden derült ki, maximum annyi, hogy Akeno-val alkotnak egy párt. Ő már szerepelt pár alkotásban, mint például a Revenge sorozatában, ahol a fiatal Amanda Clarke bőrébe bújt. A Code Black című drámájában Ariel karakterét játszotta. Továbbá láthattuk még őt a Days of Our Lives, All My Children, Criminal Minds, Hawaii Five-0, The Secret Life of Bees vagy The Babysitter című műsorokban.

A fiatal színésznő röviden nyilatkozott a sorozattal kapcsolatban:

A sorozat témája a közösségi médiára épül. Nagyon fontos számunkra, hogy ne csak beszéljünk ezekről a dolgokról, hanem azt is kifejezzük, mi az, ami normális, mi az, amikkel a gyerekek foglalkoznak. A normális életről szól, amely lehet furcsa vagy akár tabu. Rájöttünk arra is, hogyan formáljuk meg ezeket a karaktereket és, hogy hogyan tegyük magunkévá – megvan mindenkinek a maga kis különleges tulajdonsága, amelyek megkülönböztetnek majd minket az eredeti szereplőktől. Ezek az új karakterek, új történetszálakat is jelentenek egyben.

Azt is megtudhattuk, hogy Emily egyáltalán nem akart átvinni semmit a régiből az új sorozatba.

Frissen akartam kezdeni – ez egy új korszak. Nem újraindítás, hanem újragondolás, tehát egy teljesen új történetünk van és szerintem nagyon fontos, hogy ezt tudja mindenki. Ki fogjuk vesézni azt is, hogy mit jelent nőnek lenni ebben a generációban.

Térjünk át a következő szereplőre. Jordan Alexander alakítja majd az influenszer, Julien Calloway-t. A kanadai színész-és énekes a Sacred Lies vagy az Unbury the Biscuit című sorozatokból lehet ismerős.

Nyitott gondolkodásmóddal folytatjuk a történetet, de hűek maradunk a Gossip Girl lényegéhez, viszont egy teljesen más felhozatallal.

Whitney Peak formálja meg majd a perspektívát, Zoya Lott-ot. Korábban Judith Blackwoodot játszotta a Chilling Adventures of Sabrina című sorozatban. A 17 éves lány az ugandai Kampalában született, ahol 10 éves koráig élt, aztán Vancouverbe költöztek. Az Oscar-díjra jelölt Molly’s Game és az iZombie alkotásában is feltűnt.

Sokkal változatosabb lesz ez a széria, mint az eredeti Gossip Girl. Rengeteg a reprezentáció, amiről nem mondhatom, hogy sokat láttunk az előzményben.

Hogy kivel találkozunk még? Például az ártatlanság karakterévelt, ugyanis a fiatal korcsolyázó és modell Evan Mock játssza majd Akeno „Aki” Menzies-t, akiről még pluszban az is kiderült, hogy egy párt alkot Audrey Hope, az az Emily karakterével. Evannak egyébként ez az első szerepe.

Nem úgy, mint Thomas Doherty-nek, aki a Descendants 2 és a Hight Fidelity sztárja volt. Ő alakítja Maximus „Max” Wolfe karakterét, akit a szabadság szóval jellemeztek. Kíváncsi vagyok, hogy a Legacies egykori szereplője dalra fakad-e majd a sorozatban.

Találkozunk majd a fiatal Zión Moreno-val, aki 19 éves korában kezdte pályafutását még modellként, de végül színészi pályára lépett. Ő alakítja majd a stílus szóval jellemzett Luna La-t.

Aztán még Tavi Gevinson, az egykori divatblogger is sikeresen bemutatkozik, ugyanis ő alakítja Kate Keller karakterét, az amíciózussal rendelkező lányt. A színésszel találkozhattunk a Scream Queens vagy a The Twilight Zone rebootjában.

Eli Brown egy Otto „Obie” Bergmann nevű karaktert játszik majd. Olyan sorozatokban játszott, mint például a Pretty Little Liars: The Perfectionists vagy a The F**k-It List és a Run Hide Fight, illetve emelett énekes és dalszerző is.

Továbbá Jason Gotay színész is szerepel a főszereplők közt, de róla még nem derült ki semmi.

Ki az a Gossip Girl?

Jó kérdés. Ebben a verzióban: “Mindannyian pletykacicák”. Schwartz szerint a mostani tizenévesek a közösségi média kegyében vannak, nem pedig valami névtelen bloggerében, aki lehet, hogy csak egy magányos fiú, aki Williamsburgban él. Így Schwartz hozzátette, hogy az a rejtély, hogy ki ez a kaotikus, gonosz alak, amely az akció fölött kirajzolódik, nem lesz lényeges.

További érdekességek a sorozatról

 • A sorozat nem lesz az eredeti újraindítása, erősítette meg Joshua Safran.

Ez csak egy bepillantás lenne a mostani New York-i társadalomba, hiszen a társadalom folyamatosan változik. Azt szeretnénk bemutatni, hogyan változott a világ, a social média és annak hatása az emberekre. Mindezek lehetővé teszik azt, hogy bemutassuk milyen lett a világ 12 évvel később.

 • A sorozat sokszínű lesz, színes bőrűekkel, különcökkel és LMBT karakterekkel is találkozhatunk majd.
 • Donna Murphy alaktíja majd az igazgatónőt.
 • Eric Daman, aki az eredeti Gossip Girl sorozat jelmezeit tervezte, szintén visszatér.
 • Az ikonikus narrátorként dolgozó Kristen Bell újra betölti szerepét Pletykacica hangjaként.
 • A sorozat 10 részes és az első epizód 60 perces lesz.
 • Peak, Brown és Lind lesz a vezető trió, Fernandez és Gotay pedig az alapegyüttes tagjai lesznek.
 • Josh Schwartz és Stephanie Savage korábban megkereste Safrant a műsor újraélesztése miatt, de nem érdekelte. Ezután volt egy ötlete a show-ról, amely tükrözi a New York-i tinédzserek demográfiáját és felkérte a duót. Hárman adták át az ötletet a Warner Bros.-nak és a berendelés ezután megtörtént.
 • Safran elárulta, hogy a főszereplők többsége színesbőrű és a Constance Billard Girls Schoolba járnak, ugyanazokat a lépéseket megtéve, mint Serena van der Woodsen és Blair Waldorf. Kijelentette, hogy sok furcsa tartalom lesz a műsorban.
 • Safran megerősítette, hogy az új karakterek Serenáról, Blairről és az eredeti karakterek többi tagjáról sokat fognak beszélni. Emellett pedig a nemi identitás is sokszor elő fog kerülni, boncolgatni fogják a témát.
 • Eli Brown elismerte, hogy a szereplők esküt tettek a titoktartásukról a karaktereikkel és a cselekményekkel kapcsolatban. Viszont annyit elárult, hogy Obie egy jó srác, aki gazdag családból származik és emberbarát természete van.

Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk a sorozatra. Ti figyelemmel fogjátok majd követni?

Hozzászólások