Filmek

Nyáron várható A kis hableány élőszereplős változata

Talán még emlékeztek Ariel kalandjaira. A vörös hajú lányra, aki testvéreivel és Triton királlyal él és arról álmodozik, hogy egyszer lábai lesznek. Az utóbbi évek tanulsága alapján, az alkotók úgy döntöttek, hogy Ariel történetét is vászonra viszik. Korábban már az Aladdin, Dumbo és a Szépség és a szörnyeteg is látható volt a mozikban. 

A kis hableány története a 19. századra nyúlik vissza. A dán író Hans Christian Andersen alkotta meg, majd a Disney 1989-ben készítette el a rajzfilmet, később pedig az animációs játékfilmet, és a folytatásokat is, amelyek az ezredfordulóig sikeresek voltak. Ariel azonban a későbbiek során is meghódította a gyerekek szívét és sokak kedvencévé vált.
A történet is izgalmas, hiszen A kis hableány közel sem a megszokott Disney hercegnőkéhez hasonlít, mivel Ariel a víz alatti világban, Atlantikában él. Triton király legkisebb lánya, kalandvágyó, csintalan és mindig bajba kerül. Idejét szereti a víz felett tölteni, álmodozik, és vonzódik az emberek világához. Egy alkalommal hajót vesz észre, amelyen egy herceg ünnepli a születésnapját. Eric húsz éves, Ariel pedig azonnal beleszeret. Nem sokkal később vihar tör ki. A legénység megmenekül, ám Eric a vízbe zuhan. Ariel kimenti a herceget, ám Eric mindebből csak arra emlékszik, hogy egy gyönyörű lány mentette ki a tengerből, aki varázslatos hangon énekelt. Megfogadja, hogy előbb-utóbb megtalálja őt, és feleségül veszi. Ariel a történtek után még inkább az emberek közé vágyik, s ezért bármire képes lenne.

Kik alakítják majd a szereplőket?

Ezt a történetet mutatnák be most újra, ám élőszereplős verzióban, amelyre már a készítők meg is találták a szereplőket. A filmet Rob Marshall rendezte, nevéhez olyan filmek köthetők, mint a 2018-as Mary Poppins visszatér. Marshall Jane Goldman-nal és David Magee-vel dolgozott együtt, ők írták (a) film forgatókönyvét. Utóbbi rengeteg híres moziban közreműködött, megemlíthetjük például az Én, Pán Péter  vagy a Pi életét is.
A szereplőgárda is izgalmasnak ígérkezik, köztük amiatt is, mert Arielt egy fekete bőrű színésznő, Halle Bailey alakítja. A lány egyébként testvérével évek óta közösen adják ki a dalaikat, sőt Gramy-díjat is kapott az R&B stílust képviselő duó. Jonah Hauer-King, Eric herceg bőrébe bújik. A Spy vagy a Női szervek főszereplője, Melissa McCarthy játssza Ursulát, míg Triton királyt Javier Bardem alakítja.

Hangját adja Daveed Diggs, ő lesz Sebastian a rák, míg Jacob Tremblay Ariel legjobb barátja, a trópusi hal lesz.

A forgatás 2020 tavaszán kezdődött Londonban, ám – mint ahogy mostanság mindegyik filmet – keresztülhúzta a koronavírus járvány. A kis hableányt csak a nyáron tudták folytatni, de Melissa McCarthy elfoglaltságai miatt Ursula jelenetei is csúsztak, így ő 2020 decembere, majd idei év januárjában tudott csatlakozni. Jó hír, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor felvetődött A kis hableány élőszereplős adaptációja, a már a rajzfilmben is közreműködő zeneszerző Alan Menken újra részt vesz a filmben. Tehát biztosan felcsendülnek már ismerős dalok, illetve készültek újabbak is.

A kis hableány már márciusban bemutatkozott volna a közönségnek, de a forgatások és a járvány miatt ez július 9-re csúszik. Mi izgatottan várjuk! Ti szerettétek Ariel történetét? 

Hozzászólások