AHdvent

AHdvent 22. nap: Karácsonyi sorozatrészek

A legjobb filmeket és zenéket kiveséztük az ünnepekre, de nem feledkeztünk el a kedvenc sorozatrészeinkről sem, amelyek karácsonyi hangulatot idéznek. Lesz köztük régebbi és újabb, nagyon giccses epizód és kevésbé hangulatos, ám mindben megtalálható valamilyen formában az ünnep. Lássuk a kedvenceinket!

A Hetedik mennyország sokak számára lehet ismerős annak ellenére, hogy egy 20 éves sorozatról van szó. A széria harmadik szezonjában találkoztunk először karácsony epizóddal, ahol Eric megkéri a nagyobb gyerekeket, hogy vállaljanak jótékonysági feladatokat, amiért persze nem lelkesednek túlzottan. Ruthie rájön, hogy a Mikulás nem más, mint Matt, amiért nagyon csalódott lesz. Mary az ingyen konyhán összesimerkedik egy Carlos nevű fiúval, akiről kiderül, hogy nincs kivel töltenie az ünnepeket. Este pedig a család a szokásukhoz híven megtartják az ajándékozási ceremóniájukat.
Azért ezt választottam, mert a mostani alkotások karácsonyi epizódjai már nagyon erőltetettek, csak a látványra mennek rá, nem pedig az ünnep lényegére és céljára. A 7th Heaven viszont még ebben a részben is tanít bennünket. Mindig is nagy kedvencem volt a széria, így szívből ajánlom legalább ezt az egy epizódot!

Réka

A Desperate Housewives egy 2004-ben induló amerikai televíziós vígjáték-drámasorozat volt. Összesen nyolc évadon követhettünk nyomon a Lila Akác köz lakóinak életét. Susan Mayer, Lynette Scavo, Bree Van de Kamp és Gabrielle Solis teljesen belopták magukat a szívünkbe. Ebben a nagyszerű sorozatban, a Született feleségekben két emlékezetes karácsonyi epizód volt és mindkettő boldogan és a szeretett ünnepére hangolva kezdődött, de aztán valami történt. A 3. évad 10. része és a 6. széria 10. epizódja történetében a Lila Akác köz lakosai egy utcai ünnepségre volt hivatalos. Míg egyikben két barátnő közt hatalmas harc dúlt és a családon belüli viták voltak terítéken, addig a másikban egy tragikus végzettel kellett szembenézniük a boldognak tűnő napon. Természetesen a fagyöngy alatti csók, vagy a mézeskalács sütés, a karácsonyfa díszítése és az ének elmaradhatatlan egy ilyen sorozatban.
A The Originals-nak egy igen emlékezetes karácsonyi epizódja volt, ami a harmadik évad tizedik részeként lett leadva. A sorozat kedvelői, vagy a Vámpírnaplók nézői biztosan tudják, hogy ez nem teljesen a kedves jelenetekről szól, de ebben az egy részben igazi boldogság költözött a Mikaelsonok életébe, ahhoz képest, amibe épp benne voltak. Bár egy The Originals epizód se maradhat el anélkül, hogy ne veszekednének, ne ölnének meg valakit vagy haragudnának egymásra, viszont itt bőven kijutott a boldogságból is. Hayley és Jackson boldog volt, a kicsi Hope mindig örömet okozott nekik és Klaus-nak is, aki a fagyöngy alatt végre megkapta első csókját Camille-lal, Elijah örült, hogy a családja boldog és Rebekah volt az, aki miatt ez a részt kicsit szomorú is lett, de mégis gyönyörű.
Ha már The Originals, akkor nem hagyhatjuk ki a spin-off sorozatát sem. A Legacies idei, azaz a második évadának a nyolcadik részét, amiben a karácsonyé lett a főszerep. Ebben az epizódban egy krampusszal kellett megküzdeniük a karaktereknek és azzal, hogy az ünnepi izgalmaikat és a túlságosan is előtérbe kerülő szeretetet elűzzék az iskolájukból. Ez az első karácsonyi epizód a Legacies történetében, amiben voltak nagyon vicces pillanatok és természetesen olyanok is, amitől a sztori előrébb jut. Viszont tudjátok, ha már a krampusz szerepet kapott, akkor úgy teljes a sztori, hogyha a Mikulás is megjelenik és ezzel a karácsonyi rész teljesen ki lett vesézve a sorozat készítői által.

Nina

Hello, Upper East Siders! Hangzott a beköszönés minden egyes rész elején, kedvenc Pletykacicánktól. A Gossip Girl az évtized elején az egyik legkedveltebb sorozat volt, de napjainkban is, rengeteg rajongója van az akkori gazdag tinik életét bemutató szeriának. A karácsony már az első évad tizenegyedik részében elérkezett New Yorkba, ahol kedvenc karaktereinknél nem olyan felhőtlen minden, ahogy gondolnánk. Az iskolában mindenki nagyon készül az ünnepre, miközben Blair édesapja látogatóba érkezik, majd bemutatja új szerelmét. Természetesen Blair mindent megtesz, hogy kicsit aláásson apja kapcsolatának, nem fél bevetni keményebb eszközöket sem. Bosszantja az is, hogy Chuck akivel titkos viszonyt folytatott melegebb országba utazott. Dan és Serena is szeretne egy szép közös estét maguknak, ami végül lehető legjobban alakul a számukra. Megérkezik a hó, s vele együtt a szereplők Karácsonya is jól alakul és békéssé válik. Ajándékozás alatt mindenki megbékél a másikkal.

Eszter

Hozzászólások