Sorozatok

Az eddigi legjobb Netflixes sorozatok

A Netflix 2013 óta készít saját gyártású sorozatokat. Ide tartoznak olyan nagyágyúk, mint a Stranger Things, a Black Mirror vagy éppen a Kártyavár, amely az első ilyen széria is volt egyben. Azóta szinte már megszámlálhatatlan mennyiségű készült, így nem csoda, ha az ember nehezen válogat közülük. Most összegyűjtöttem nektek az én személyes kedvenceimet, amelyekről bizton állíthatom, hogy érdemes végignézni őket akkor is, ha már a húszas éveidben jársz.

Elsőként talán a You-t lenne érdemes kivesézni. A sorozat 2018-ban premierezett, főszerepben pedig a Gossip Girl sztárja, Penn Badgley áll. Az első évados hölgyemény a másik főbb karakter Beck volt, akit Elizabeth Lail formált meg. Mellettük a Pretty Little Liars gyönyörű bombázója, Shay Mitchell is jelen volt. A sztori középpontjában egy pszichopata srác áll, aki megrögzötten odavan egy-egy kiszemelt lányért. Mostani áldozata Beck volt, akivel egy darabig egész jó párost alkottak, ám Joe féltékenykedni kezdett mindenkire, aki él és mozog, illetve kapcsolatban áll a lánnyal. Egyre durvább módon zaklatta Becket, arról nem is beszélve, hogy milyen mértékben képes volt elmenni annak érdekében, hogy csakis az övé legyen a lány. Az évad végére persze minden kiderült róla, ám még itt sincs mindennek vége. A második szezont már berendelték, ahol egy újabb kiszemelt áldozat néz szembe az őrült fickóval, aki nem lehet nem kedvelni egy kicsit valahol mélyen. Hiába zakkant és beteg, Penn olyan beleéléssel adja elő a karaktert, hogy csakis imádni lehet miatta a színészt. Ha szereted a kicsit őrült és egyedi sztorikat, akkor érdemes belekukkantani a Netflix sorozatába!

A második nagy kedvencem a Netflix kínálatából a Chilling Adventures of Sabrina, amely szintén 2018-ban indult útjára. A reboot lehetősége már régóta a levegőben volt, ám tavalyig nem volt biztos, hogy elkészült. A platform végül úgy döntött, hogy feléleszti az eredeti sorozatot és átformálja úgy, hogy beférjen azok közé a szériák közé, amiket ők készítettek korábban. A stílus egyedi, a történet sötét és drámai, de annál izgalmasabb. Főszerepben Kiernan Shipka, aki a két évad alatt eléggé beletanult a szerepbe és ráérzett Sabrina karakterére.
A második évadról korábban már írtam nektek, így nem mennék bele bővebben a részletekbe. Spoilermentesen annyit tudok mondani, hogy bár az eredetitől bőven eltér, sok apró utalás van benne az 1996-os verzióból. Macskásoknak, Netflix-kedvelőknek pedig egyenesen kötelező belenézni az újdonságba!

A The Umbarella Academy egy idei sorozat, amelynek története Oroszországban kezdődik. A széria Gerard Way képregényéből készült, a premier epizód pedig bőven a 18+-os kategóriába sorolható. Az Akadémia hét gyermeket vonultat fel, akik a semmiből születtek meg nagy hirtelenségben és akiket egy gazdag tudós férfi fogadott örökbe, hogy minél többet megtudjon erről a lehetetlen eseményről. A fiatalokat kisebb-nagyobb nevek játsszák el. Ellen Page Vanya karakterét öltötte magára, de ott van még Robert Sheehan és Aidan Gallagher is. Tehát a színészekkel semmi gond nem nincs, sőt, Robert Sheehan olyan brutális változáson ment át az évad során, amelyet sokan megirigyelhetnének. A sztori amúgy félig-meddig szuperhősös, sötét és veszedelmes, de nem annyira, hogy ne lehessen élvezni. Az biztos, hogy egyedi képet ad sok mindenről, de valahol ezt már megszokhattuk a Netflixtől, így csalódás biztos nem ér titeket, ha belenéztek.

A Lucifer nem a Netflixen indult, de a negyedik szezon már itt premierezik májusban. A sorozat eddigi epizódjai már megtalálhatóak a platformon, így csakis ajánlani tudom a szériát. A FOX 2015-ben indította útnak, majd tavaly lemondott róla a gyenge nézettség miatt. A Netflix viszont látott benne potenciált, így átvette a készítést és a sugárzást egyaránt. Tom Ellis, aki magát az ördögöt, Lucifert alakítja, elmondta, hogy nagyon örül a lehetőségnek, hiszen imádja magára ölteni a karaktert. A sztorival nem mondok újat, hiszen sokatok már ismeri a sorozatot. A történet szerint Lucifer megunta a pokol bugyrait és feljön a Földre, hogy élvezze az életet. Itt találkozik össze Chloe nyomozóval, aki szimpatikus lesz neki. Elkezd segíteni a rendőrségnek egy-egy komolyabb ügy felderítésében, mindeközben persze ő is változik olyan irányba, ami nem mindig tetszik neki. Szép lassan beleszeret a nyomozóba is, de kapcsolatuk csak nagyon nehezen bontakozik ki, hiszen még mindig nem sok minden történt velük három év alatt. Ettől függetlenül imádom a sorozatot, hiszen stílusos, egyedi és nem utolsó sorban humoros. De komolyan, már csak a vicces párbeszédek miatt megéri belenézni, mert nem bánjátok meg!

+1, ami már régóta a listámon van. A The Rain egy dán sorozat, amely szintén a Netflix saját gyártású szériája. A posztapokaliptikus dráma egy vírusos sztorit ölel fel. A lényege, hogy egyik pillanatról a másik az eső halálos ellenséggé válik és kiírtja a lakosság nagy részét. Ezek után természetesen jöhetnek az okok és a túlélési esélyek, a kutatások, hogy mi okozza ezt a veszélyes időjárási jelenséget? A cél a túlélés és hogy megakadályozzák a fertőző betegségeket, illetve, hogy minél több embert helyezzenek biztonságba. A platformra felkerült dánul, de angol szinkronnal is, amelyet maguk a színészek szinkronizáltak le.

The Perfect Date – Az új Netflix mozi

Hozzászólások