HírekMédiaSorozatok

Véget ért a Legacies első évada

Véget ért a CW által vetített, a Vámpírnaplók és The Originals testvérsorozatának, A sötétség örökségének első évada, kétségek között hagyva a rajongókat.

A Legacies 2018 őszén indult hódító útjára, a nézettség változó volt, ezért sokáig úgy tűnt, hogy nem rendelnek be belőle egy újabb évadot, de a sorozat kedvelői örülhetnek, hamarosan folytatódik A sötétség öröksége. Addig is amíg várakozunk összefoglalnánk nektek, hogy mi is történt az első évadban, illetve a fináléban.
A Salvatore iskola igazgatója Alaric Saltzman (Matt Davis), igyekszik megóvni a természetfeletti képességekkel rendelkező fiatalok életét, köztük ikerlányait és egy ősi vámpír, Klaus lányát Hope Mikaelsont (Danielle Rose Russel) is. A sötétség öröksége első részeiben megismerkedhetünk az iskola életével, a szereplőkkel, akik között akad vámpír, vérfarkas és boszorkány is. Mindenki békésen él egymás mellett, míg Alaric és Hope rá nem bukkannak Rafaelre, a vérfarkasra és barátjára, az ember Landonra (Aria Shahghasemi). A fiú barátjával akar maradni, ezért a Salvatore iskola jelentené számára az otthont, hiába veszik őt körül a természetfeletti lények. Landon bajba kerül, amivel magára haragítja a tribid Hope-ot, aki felmenői miatt boszorkány, vámpír és vérfarkas is egy személyben. Van azonban valami különleges a fiúban, ami foglalkoztatja a lányt és az igazgatót is, hovatovább egyre több lény kel életre, akik az iskola életére törnek. A kirakós darabjai nehezen akarnak összeállni, miközben Landon édesanyja is felbukkan, hogy elárulja fia születésének történetét, ezzel pedig okot ad a félelemre. Az iskola diákjai között is gyakori a feszültség, mindenki igyekszik az erejét féken tartani, ami a vámpírok és a vérfarkasok között okoz némi bajt. Josie (Kaylee Bryand) és Lizzie (Jenny Boyd), Alaric ikerlányai is folyamatos konfliktusban vannak, eleinte Hope miatt, később pedig az egymással való versengés nehezíti meg a mindennapjaikat.


Hope igyekszik megóvni Landont, akivel egyre közelebb kerülnek egymáshoz, azonban a fiú miatti támadások arra utalnak, hogy Landon is természetfeletti lény lehet.M.G. (Quincy Fouse) az iskola egyik vámpír diákja megöli, ám Landon feléled, amiből Alaric pedig rájön, hogy a fiú egy főnix. Azért, hogy megakadályozzák, hogy Malivore feléledjen az iskola diákjai összefognak, azonban nem számolnak a Triáddal, akik viszont kifejezetten a természetfeletti lények ellen vannak. A Salvatore iskola együtt küzd meg a rájuk leselkedő veszéllyel, megmentve magukat és az otthonukat.
Landont a fináléban, testvére, a szintén sárból teremtett Clarke próbálja meggyőzni, hogy csatlakozzon hozzá, együtt szabadítsák ki Malivore-t, az apjukat. Landon megmentésére Hope indul, azonban rájön, hogy egy megoldás van, hogy a szörny ne éledjen fel, ha feláldozza magát. Valószínűleg ő, mint tribid a kulcs ahhoz, hogy elpusztítsa, ezzel együtt megmentve mindenkit. Alaric az utolsó, akinek elmondja tervét, de kéri, hogy minden iratot semmisítsen meg, ami vele kapcsolatos. Az igazgató ígéretet tesz, de próbálja meggyőzni a lányt, hogy ne tegye meg. Hope eltökélt, végül utánzóbűbájjal ráveszi Clarke-ot, hogy együtt merüljenek el a pocsolyában. Ezzel pedig kitörlődött mindenki emlékezetéből.

A finálé sok kérdést vet fel a folytatással kapcsolatban. Mi lesz Hope-al? Visszatér e a második évadban és ha igen, hogyan? Mivel senki sem emlékszik a lányra, nehéz kitalálni, hogyan tudják őt visszahozni az életbe és mi a megoldás arra, hogy ezzel együtt Malivore se éledjen fel? Julie Plec néhány információt elhintett a folytatással kapcsolatban, amelyben elmondja, hogy Hope visszatérhet, de ezzel együtt esély van arra, hogy Clarke is. Hope hiánya megmagyarázhatatlan lesz a szereplők számára, többek között azért is, mert az évadzáró részben Rafaelt a lány változtatta át farkassá, s mivel Hope meghalt, a fiú nem változott vissza. Kérdőjel továbbá az ikrek jövője, hiszen Josie az utolsó részekben rájött az összeolvadás okozta titokra, a Gemini ikrek átkára, ami miatt egyikük maradhat csak életben.

Az első évad azért tartogatott visszatekintéseket a Vámpírnaplókra is. Szó esett Klausról és Caroline-ról, a bál jelenetében éppen Hope viselte azt a ruhát, amit apja ajándékozott az ikrek anyjának. Megható pillanat volt, amikor Hope erre rájött. Továbbá, hogy mennyire bántja őt szülei elvesztése. Feltűnik Matt Donovan is, seriffként. A 10. rész fiktív világaiban, amit Lizzie kérésre egy Dzsinn idéz elő, megtudhatjuk, hogy Damonnak és Elenának vannak gyerekei, talán számíthatunk rá, hogy a következő évadban ők is megjelennek.
Úgy tűnik, hogy a rajongók szerették a sorozatot, mert 10-es értékelésből 8-ast zsebelt be a Legacies, aminek első évada 16 részből állt. Valószínűleg tartják magukat az előző szezonhoz és októberben folytatják majd, addig pedig izgulhatunk kedvenc karaktereinkért.

Hozzászólások