MédiaSorozatok

Sorozatok a 2000-es évekből, amelyeket sosem lehet megunni

Ki ne kedvelte volna a jó kis 2000-es éveket, amikor furcsábbnál furcsább divattrendek hódítottak, a mobiltelefonok virágzását éltük, továbbá különleges hajstílus is jellemző volt. Azonban ne felejtsük el a sorozatokat sem, hiszen akadt bőven, amiből akkoriban válogathattunk és valljuk be, némelyiket a mai napig nem tudjuk megunni. Ezekből szemezgettünk most néhányat.

         1. A narancsvidék 

OC California hatalmas sikernek örvendett, amelyet 2003-tól 2007-ig sugárzott a FOX csatorna. Az összesen négy évadot megélt és 92 epizódot tudhat magáénak, de népszerűsége az utolsó évadra lecsökkent. Hamar eldőlt hát, hogy nem rendelik be az ötödik évadát. A sorozat a kaliforniai Orange megyében élő fiatalok életét mutatja be, mindennapjait, problémáit, szerelmi életüket, barátságaikat. A főszereplők között ott van például Adam Brody, Rachel Bilson, Benjamin McKenzie, Misha Barton is.

    2.  Tuti gimi

Egy gimisekről szóló sorozat, ahol a fő szempont a kosárlabda és a szerelem. Tree Hill-ben (kötőjellel írjuk, mert külföldi név: Tree Hill-ben) senkinek sem könnyű, főleg Lucas-nak (Chad Michael Murray)  akivel édesapja nem törődött, féltestvérével Nathan-nal (James Lafferty) sem ápolnak jó viszonyt. Riválisok a pályán, és a lányok körében is.
A sorozat kilenc évadot élt meg 2003-tól 2012-ig,  az utolsó évadokban az egykori gimisek felnőtt életét is figyelemmel kísérhetjük. Ebből a szempontból furcsa, hogy Chad Michael Murray a jelenleg futó Riverdale sorozatban már egy gimis gyermek apukáját alakítja.

   3.  Szívek szállodája

A Gilmore Girls  a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend, mind hazánkban, mind külföldön. A vicces beszólásokkal tarkított drámasorozat, 2000 őszén indult útjára, Rory főszerepére az akkor 19 éves, Alexis Bledel-t választották.
A történet szerint a jómódú családból származó, Lorelai Gilmore egyedül neveli tinédzser lányát, aki édesanyjához és nagyszüleihez is egyaránt ragaszkodik. A Gilmore család élete koránt sem unalmas, Stars Hollowban mindig történik valami. Ehhez hozzátartozik, hogy a városban élők mindennapjait is láthatjuk a Gilmore lányokon kívül. A hét évad alatt végig követhetjük Rory és Lorelai szerelmi életét, Rory pályaválasztását és egyetemi éveit, mialatt Lorelai szálloda vezetői babérokra tör.

Az évek alatt a sorozat egy csatorna váltást is megélt, de később – 2007-ben – úgy döntöttek, hogy a hetedik évaddal befejeződnek a Gilmore Girls kalandjai. Lauren Graham akkor úgy nyilatkozott, hogy a rajongók rettenetesen szomorúak lesznek, de bízott a folytatásban. Erre majdnem 10 évet kellett várnia, de végül egy utolsó, nyolcadik évaddal búcsúztatták a sorozatot és 2016-ban bejelentették az új évadot, akkor még Gilmore Girls: Seasons címmel.
A részek alatt olyan ma már híres színészekkel is találkozhattunk, mint például: Milo Ventimiglia, Jared Padalecki, Melissa McCarthy, de Chad Michael Murray is feltűnik.

      4. Bűbájos boszorkák

A boszik epizódjai bár 1998-ban kezdődtek, mégis meghatározó volt a 2000-es években is. 2006-ig nyolc évadot kaphattunk a boszorkák mindennapjaiból, amiben rengeteg izgalom, démon és romantika is volt.
Prue, Piper és Phoebe Halliwell családi örökségként kapják meg a természetfeletti erejüket, amellyel ők lesznek a három legerősebb jó boszorkány. Küldetésük, hogy megmentsék az ártatlanokat a gonosz lényektől démonoktól, warlockoktól, vámpíroktól. A lányok San Fransiscoban élnek, a bűbájos világ mellett igyekeznek a saját életükkel is foglalkozni. A harmadik évad végén a legidősebb testvértől kellett búcsút mondanunk, hiszen Shannon Doherty karakterét kiírták a sorozatból összeférhetetlenség miatt, helyébe egy elveszett testvér, Paige lépett, akinek gyorsan kellett tanulnia, mert a hármak ereje csak a három  testvér jó kapcsolatával erős.

Az évadok alatt számos halálesetet, szellemidézést, démonharcot, visszaemlékezést és több szerelmi szálat is láthattunk.
A színészek a mai napig jóban vannak, így Alyssa Milano, Rose McGowan, Holly Mary Combs és Shannon Doherty tartják a kapcsolatot, illetve Holly gyakran jár sorozatbeli partnerével Brian Krause-al közönségtalálkozókra.
A sorozatot tavalyi évben felélesztették, így 12 évvel a befejezés után egy újragondolt Charmed-et láthatnak a rajongók a CW csatornán.

5. Gossip Girl – A pletykafészek 

Az első részekben belecsöppenhetünk a manhattani elit botrányos életébe, a gazdagok pazar mindennapjaiba. Több családot ismerhetünk meg, akiknek gyermekei a Constance nevű iskolába járnak az Upper East Side-on. Serena van der Woodsen rejtélyes távolléte után egyszer csak visszatér, amit Pletykacica (internetes weboldal, aki üzeneteket küldözget, illetve tippeket lehet küldeni neki, amelyeket megoszt mindenkivel) közöl is rögtön a diákokkal. Serena (Blake Lively) visszatérésének nem mindenki örül, legfőképpen régi barátnője Blair Waldorf (Leighton Meester), akinek eddig tökéletes kapcsolata Nate-el (Chace Crawford) egycsapásra rémálommá válik. Serena megkavarja az addig nyugalmasnak hitt dolgokat, kiderül, miért volt távol, milyen kapcsolat volt közte és Nate között, mialatt Blair és a sorozat rossz fiúja Chuck Bass (Ed Westwick), megpróbálja aláásni a bimbózó románcát a brooklyni “kívülálló” sráccal, Dan-nel (Penn Badgley)  Az évadok alatt rengeteg ármány, intrika, szerelmi szálak bonyolódása látható, miközben a szereplők elhagyják a középiskolát és az egyetemi, majd későbbi életükbe is betekintést tehetünk.

A sorozat 2012-ben ért véget, a hatodik évaddal. A sorozat érdekessége a narráció, azaz Pletykacica, akinek a hangját Kristen Bell színésznő kölcsönözte. A narrációt a részek elején és végén is hallhatjuk, híres elköszönésére mai napig emlékeznek a rajongók:  xoxo, Gossip Girl.

Ha kedvet kaptok bármelyik sorozat elkezdéséhez, bátran nézzétek végig, nem fogjátok megbánni!

Hozzászólások