Média

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 februári filmpremierek

Ugye készen állsz arra, hogy megtudd mivel találkozhatsz a februári filmpremierek közt? Máris eltelt egy hónap 2022-ből és az év második hónapjában még több újdonsággal és folytatással találkozhatunk például a Netflix kínálatában, de a mozik vásznain is feltűnik pár érdekes alkotás, ami biztos remek bevételt fog hozni a számukra.

Február 2.

Kezdjük is a listánkat egy Netflix alkotással, ami a The Tinder Swindler címet kapta. Ez egy dokumentumfilm, amiből már mindenki rájöhet, hogy a társkereső app egyik valóságos sztorijáról, Shimon Hayut izraeli csalóról lesz szó. Nem könnyű szerelmet találni az interneten, így amikor Cecilie összeismerkedik egy jóképű milliárdos playboyal, el sem hiszi. Úgy gondolja, hogy ő álmai férfija. De az álmok nem valósak, és mire rájön, hogy ez a nemzetközi üzletember nem az, akinek mondja magát, már késő. Mindenét elvette. Ahol ez a mese véget ér, ott kezdődik a bosszúálló thriller. A dokumentumfilm középpontjában három áldozata áll; Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm és Ayleen Charlotte.

Február 3.

A Moonfall február 3-tól lesz látható a mozik vásznain, amelyben az emberiség szembesül a Hold sötét oldalával. A főszereplők közt Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley és Michael Peña található. A története szerint egy titokzatos erő kiüti a Holdat a Föld körüli pályájáról és végzetes veszélybe sodorja ezáltal a bolygónkat. A világ a megsemmisülés szélén áll. A NASA vezetője és az egykori űrhajós, Jo Fowler meg van győződve arról, hogy nála van a kulcs mindannyiunk megmentéséhez – de csak egy másik űrhajós a múltjából, Brian Harper és egy összeesküvés-elmélet híve, KC Houseman hisz neki. Ezek a valószínűtlen hősök egy lehetetlen utolsó küldetést hajtanak végre az űrben, hátrahagyva mindenkit, akit szerettek, de a Holdra érkezve rájönnek, hogy hiba volt oda menni. Elméletileg a rendező, a korábbi A holnapután (2004) és 2012 (2009) című alkotásaihoz hasonló cselekményszállal írta a Moonfallt.

Február 10.

A Naughty Dog által készített azonos nevű videójátékból adaptált Uncharted február 10-én debütál a mozikban, amelyben az előzményekre fognak fókuszálni. Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Antonio Banderas, valamint Tati Gabrielle főszereplőkkel indul útjára Tom, Nathan Drake szerepében a legújabb felfedezéseinek. Ez az első Naughty Dog videojáték, amely megfilmesítést kap. Az HBO később bejelentette egy másik Naughty Dog játék, a The Last of Us (2013) tévéadaptációját. Érdekességként annyit hozzátennénk, hogy Naughty Dog többször felkereste Seth Rogent és Evan Goldberget, hogy megírják a forgatókönyvet, de ők visszautasították, mondván, ez csak egy újabb Indiana Jones-film lesz. Most majd meglátjuk, mennyire fog hasonlítani hozzá.

Szintén február 10-én érkezik Jennifer Lopez legújabb filmje, a Merry Me, azaz Vegyél el, amiben egy hírességet alakít, akit megcsal a leendő férje (Maluma). Egy koncert előtt állt, mikor szomorúságában meglát egy random pasit (Owen Wilson), aki “Hozzám jössz?” feliratú táblát tart a kezében. Gondolja, miért ne? A férfihoz azonnal hozzámegy, de azért ez nem ilyen egyszerű. Az újdonsült házasokat mindenki faggatja és ők sem hisznek abban, hogy ebből a kapcsolatból bármi jó is kisülhet, de várjuk ki a végét. Valentin napra egy igazi szerelmes alkotás kerül a mozik vásznaira, tele klisékkel, de ezt így szeretjük.

Február 11.

Érkezik a Netflix kínálatába a Tall Girl 2 című film, amiben ismét találkozhatunk Ava Michellelel, az énekes és színésznő Sabrina Carpenterrel, valamint Griffin Gluckkal. Az első részből szinte minden karakter újra feltűnik a folytatásban, aminek a rajongók nagyon örülnek. A magas lány egy tinédzsereknek szóló vígjáték, amiben Ava egy 185 cm magas lányt alakít, akit folyamatosan zaklatnak emiatt, az első részben azonban változik a népszerűsége és a folytatás erről fog szólni. Az Ava által alakított Jodi nevű karakter élete teljesen a feje tetejére áll, miután az iskolában népszerűvé válik, de a barátaival próbálja túl élni az ezzel járó nehézségeket. A Tall Girl első része több, mint 41 millió nézőt vonzott a Netflixre, így szerintünk a második rész is hasonlóképp fog virágozni.

A Bigbug nevű francia alkotása 2050-be repít el minket, ahol már a mesterséges intelligencia mindenhol jelen lesz. Olyannyira, hogy az emberiség csak rájuk támaszkodik, minden szükségletét és minden vágyát ezek a robotok elégíti ki, még a legtitkosabbat és a leggonoszabbat is. Egy csendes lakónegyedben felbátorodnak ezek a robotok és összezárják gazdájukat, miközben kint a Yonyx, az androidok legújabb generációja próbálja átvenni az uralmat. Hogy bezárva tartott emberek miként viselkednek, az igazán fura, bár az egész film egy őrültség.

Február 17.

A film, amit 2020 óta sokkal többször elhalasztották, mint bármely más alkotást. A Halál a Níluson február 17-én végre visszavonhatatlanul is felkerül a mozik vásznaira. A főszereplője és rendezője is egyaránt az Emmy-és BAFTA díjas Kenneth Branagh, aki mellett a gyönyörű és tehetséges színésznő, Gal Gadot fog játszani. A film története Agatha Christie egyik legelismertebb regénye alapjára épül, miszerint egy nílusi nyaraláson meggyilkolnak egy fiatal örökösnőt és főszereplőnknek, Hercule Poirot-nak ki kell vizsgálnia, hogy mi is történt valójában. A 2017-es Gyilkosság az Orient expresszen-ben már láthattuk, hogy Kenneth Branagh, hogyan kelti életre a belga nyomozót, akinek most újra a bőrébe bújik és biztosan remekül fogja hozni ismét a karaktert.

Február 18.

A Netflix újabb horrornak készítette el folytatását, ami most nem más, mint az 1974-ben útjára indult Texasi láncfűrészes. Akkoriban a világ tanúja volt az Amerikai Történelem Évkönyvének egyik legbizarrabb bűncselekményének. A Bőrpofa nevű sorozatgyilkos megannyi álmatlan éjszakát okozott nézőinek és most, 2022-ben Az őrület arca visszatér. Tehát a februári filmpremierek közt találkozhatunk egy igazi slasher műfajjal. Újabb sztori, újabb vérengzések kerülnek előtérbe A texasi láncfűrészes mészárlás című filmben.

Végezetül a februári filmpremierek alkotásai közt láthatjuk a 2021-ben debütált japán animációs Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő című remekművet, amit a legtöbb mozi vetíteni fog. A története szerint Suzu egy félénk középiskolás diák, aki egy vidéki faluban él. Évek óta csak árnyéka volt önmagának. Ám amikor belép a(z) “U”-ba, egy hatalmas virtuális világba, online személyiségébe menekül, mint Belle, egy világszerte kedvelt énekesnő. A rendezője , aki megannyi gyönyörű filmet készített már, például a Mirai – Lány a jövőből, a Farkasgyermekek vagy akár a Digimon filmek.

Ez lett volna a februári filmpremierek felhozatala. Ti melyik film miatt látogatjátok meg a mozit, illetve a Netflix újdonságai közt van olyan, amit mindenképpen megnéztek a platform oldalán?

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 januári premierek

Hozzászólások