Wonder Woman, avagy az első színes DC mozi

A Wonder Woman-nek számtalan jelzőt adtak már a premier óta. Az első színes DC film, az első DC film, feminista képregényfilm, és még sorolhatnánk. Valóban korszakalkotó mozi lett, és ennek számtalan oka van.

A történet szerint az amazonokat arra teremtették, hogy megtartsák a békét a földön. El vannak rejtve egy szigeten, ahol békében élnek, edzenek, hogy a háború istene, Árész visszatértekor elpusztítsák őt, és bevégezzék szent küldetésüket. Ám egy nap egy pilóta lezuhan a szigetük mellett a tengerbe, és főszereplőnk, Diana – később Wonder Woman – megmenti őt. Nem csak Steve, a pilóta jön el a szigetre, hanem az őt üldöző német katonák is. Diana itt szembesül azzal, hogy béke csupán az ő szigetükön uralkodik, ugyanis dúl az első világháború. Anyja, a királnyő tiltása ellenére megszökteti Steve-et és vele is akar menni. Elhatározza, hogy megöli a háború istenét. Azt gondolja, ezzel véget vet minden harcnak és felesleges halálnak.

Ettől a ponttól Diana nagyon jól kidolgozott karakterfejlődésen megy keresztül, ahogyan ráébred, sem az emberek, sem az istenek nem olyanok, mint amilyenek ő gondolta őket. A gyermekies, aranyos jelenektől a toronyrombolásokon át jutunk el a végső győzelemhez. Sokan emiatt az Amerika Kapitányhoz hasonlítják a filmet és Wonder Womant.

Nem csak a főszereplő, de a mellékszereplők is jól kidolgozott karakterek. A feminizmus képe, az erős nő jellemének megjelenése nem nyomja el a férfi karaktert, és nem tagadja a szükségességét. Steve remek ötletekkel áll elő, jó stratégiákat talál ki, és segíti az erős női jellemet. Nem nyomják el, ellensúlyozzák egymást, sokkal inkább kiegészítik és támogatják. Ez nagyon tetszett a filmben, ugyanis meg volt rá az esély, hogy Wonder Woman magabiztos, feminin ereje mellett eltörpülnek, kidolgozatlanok maradnak a mellékkarakterek. Ez szerencsére nem így lett.

Ezen kívül valóban színesebb lett ez a mozi, mint a többi, búskomor világú DC film. Itt az amazonok szigetén teljesen ragyogó, békés színvilág volt látható. Persze a háborúban, a fronton újra a szürke-fekete, lesújtó képek tértek vissza, de ezek így voltak helyénvalók. A harci jeleneteknél sok lassított felvétel volt, amik nagyon jól növelték a feszültséget. Néhány helyen, például Wonder Woman nagyobb ugrásainál kicsit elcsúszott az animáció. Ezen túl szépen volt megcsinálva és kidolgozva a képi világ.

Most pedig jöjjenek a hibák, ugyanis semmi sem lehet tökéletes. Csak spoilermentesen ejtek szót erről, de a főgonosz külseje annyira komolyanvehetetlen volt, hogy szinte komikusnak hatott. Egyszerűen nagyon rossz színészre adták a szerepet, nem neki való volt, és ez nagyon belerondított a nagyszabású harci pillanatokba. A többi színésszel nem volt különösebb gond, csupán a főhősnőt alakító Gal Gadot-on látszott, hogy nem gyakorlott még.

Összességében szerintem egy szuper DC film, amiben végre vannak színek. Mindenképp érdemes megnézni azoknak, akik szeretik a szuperhősfilmeket és a képregényeket, és kíváncsiak egy igazán jó karakterbemutatásra.

Hossz: 141 perc
Korhatár: 12
Típus: Kaland, akció, fantasy
Rendezte: Petty Jenkins

Források a képekre kattintva érhetőek el.

Hozzászólások