Média

Ezek voltak a ’90-es, 2000-es évek meséi 2. rész

 

Legutóbbi cikkünkben már megosztottunk veletek néhány mesét, amely nagy kedvenc volt egy-két évtizede. A sorozatunk most folytatódik és további rajzfilmeket hoztunk el nektek, amelyek reméljük tudtok egy kicsit nosztalgiázni. Mi is azt tesszük.

Tom és Jerry

A kettejük története már az 1940-es években elkezdődött, de a vászonra a ’90-es évektől aratott nagy sikert. Főszereplői Tom a macska és Jerry az egér az ősi ellentétek miatt folyton-folyvást hadakoznak. Tom célja, hogy elkapja az egeret, de legtöbbször pórul jár, ezek pedig vicces, humoros jelenetekkel fűszerezik a rajzfilmet. Akad olyan is, hogy a két ellenség a közös cél érdekében jóban lesz egymással.

Blinky Bill kalandjai

Blinky egy koala gyerek, akinek számtalan barátja van és aki szeret csintalankodni. A városban is megnehezíti a lakók életét és rengeteg kalandba keveredik. Amellett, hogy Blinky Bill gyakran rosszalkodik, jó és bátor tetteket visz véghez, hogy segítse a társait és a várost.

Fixi, Foxi és barátaik

A 2000-es évek elején futó Fixi, Foxi és barátaik egy képregénysorozat alapján készült. A két róka testvér közül Foxi megfontolt és igyekszik menteni Fixit a bajoktól, csínyektől. Ketten igyekeznek bátran viselkedni, segíteni a barátaiknak és a városnak. Szeretik a kalandokat és gyakran kerülnek veszélyes helyzetbe. Segítségükre van Lupó, Knox professzor. A rajzfilmben feltűnik egy másik család is, a Pepperncornék, akiknek három gyerekük van és egy Makiki nevű háziállatuk.

Scooby Doo

A beszélő kutya bizonyára nem ismeretlen senkinek, hiszen a rajzfilmen túl, több részes moziban is láthatjuk. A Rejtély Rt. név szerint Fred, Vilma, Diána és Bozont mindig valamiféle különös eseménnyel kerülnek szembe. Szellemek, szörnyek vagy más különféle természetfeletti lények tartják rettegésben az adott helyet és az embereket. Miután a csapat nyomozásba kezd, kiderül, hogy talán a szörnyek nem is azok, amiknek látszanak, hanem álruhába bújt gazemberek.

 Flúgos futam

Az amerikai rajzfilmsorozat már a ’60-as évek végén hódító útjára indult, de 2001-ben ismét leporolták a mesét és bemutatták újra hazánkban is. A történet autóversenyzésről szól, ahol a szereplők mindenféle jóval ellátott járgányokkal szállnak harcba a győzelemért. A főcímben be is mutatják, ki milyen extrát talált ki. A tisztességes versenyzők között, azonban akad, aki mindig valamilyen turpisságon töri az eszét, hogyan lehetne első. Gézengúz Guszti és kutyája Mardel gyakran gonosz módon olyan eszközökhöz nyúlnak, amivel több pilótát kiejtenek a versenyből, ám akad aki leleplezi őket vagy saját csapdájukba esnek és pórul járnak.

Aladdin

A híres Disney mese, rajzfilm változata 1992-ben kezdődött. Zenéjét Alan Menken szerezte. A történet középpontjában egy arab fiú, Aladdin és barátja, Abu állnak. Szegény, mégis jó szándékú kedves Aladdin a részek alatt megismerkedik a szultán lányával, Jázmin hercegnővel, Jafar az uralkodó tanácsosa gonosz terveket szövöget,  misztikus csodalámpa után kutat és Aladdint is távol akarja tartani a palotától. Sok sok ármánykodás és kaland veszi kezdetét, Aladdint pedig egy Dzsinn is segíti, aki humoros és bármivé át tud alakulni amivé szeretne.

Winx Club

2004-ben kezdődött sorozat – korábban képregény – összesen hat évadot élt meg, több országban nagy sikert aratott.
A Magix iskolában tanuló diákok mágikus erővel rendelkeznek. Bloom és barátai, a később általa létrehozott Winx Club igyekszik megoldani és feltárni a rejtélyeket, felveszik a harcot a gonosszal. Bloom eleinte nincs tisztában képességeivel és a mágikus dimenziót is barátnője, Stella segítségével ismeri meg. Az epizódok alatt tanulja meg képességeit, tudja meg származását és azt, hogy őt szülei örökbe fogadták, de valójában Dominó elveszettnek hitt királyságának hercegnője.

Doug 

A ’90-es évek közepén egy tizenkét éves fiú mindennapjait láthatjuk a részek alatt, aki szeret álmodozni, ábrándozni legnagyobb szerelméről Pattyról. Doug új városba költözött, ami mint minden kiskamasznak, neki is nehézségeket hoz az életébe. Megszokni az új környezetet nem olyan egyszerű, főleg, ha ő nagyon nagy fantáziával bír. Naplójába szereti leírni a vele történt eseményeket, élményeket, tapasztalatokat a várossal és az új életével kapcsolatosan. Doug-ot gyakran csúfolja az iskola rossz fiúja Roger, míg Patti nagyon kedveli.

Sharon naplója

Sharon Spitz egy átlagos lány, egészen addig, amíg fel nem helyezik a fogszabályzóját, és ami miatt különös dolgok érik. A fogszabályzója ugyanis gyakran kínos helyzetbe hozza a tinédzser lányt. Sharon igyekszik a szokásos diáklány életét élni, barátjával, a mindenre allergiás Conorral és Mariaval. Az iskolai napokat és a hétköznapi helyzeteket bemutató rajzfilmben feltűnik a lányt folyton megalázó Nina és Sharon szerelme is Alden.

Reméljük, hogy egy kicsit visszarepítettünk benneteket a gyerekkorotokba, szívesen emlékeztek ezekre a mesékre. Ha pedig van kedvetek osszátok meg velünk, melyek voltak a kedvenc rajzfilmjeitek. 

Hozzászólások