Könyvek

Kelly St. Clare – A vámpírklán adóssága

Még júniusban olvashattátok az ajánlónkat Kelly St. Clare Vérkötelék című paranormális romantikus sorozatának első részéről. Szeptember elején megjelent A vámpírklán adóssága című második kötet, így folytatódik a talpraesett örökösnő és a vámpírok hatalmi játszmája Blöff Cityben. A könyv Nagy Boldizsár fordításában, az Álomgyár Kiadó gondozásában került a könyvesboltok polcaira.

A huszonegy éves Basilia Le Spyre megörökölte a több milliárd dollárt érő családi vagyont a szeretett nagymamája váratlan halálát követően. A lánynak nincs ideje a gyászra, mert rabul ejtette a Blöff Cityben élő vámpírok hatalmi játszmája. Nem tud szabadulni a Sundulus klán trónörökösétől, ugyanis egy természetfeletti kötelék összekapcsolja Kyrosszal. Eközben pedig Basi újdonsült halhatatlan barátainak, az adósoknak is szükségük van a segítségére.

Basilia Le Spyre számára a győzelem az egyetlen lehetőség, hogy maga mögött hagyhassa az Ingénium nevű játékot és a vissimók világát. Amikor fény derül néhány súlyos titokra, a lány eldönti, hogy bosszút áll a nagymamájáért. Basi kizárólag a saját szabályait követi, amikor belép a kegyetlen üzleti játszmába, hogy leszámoljon a vámpírok több évszázados hatalmával.

Basi a nagymamáját gyászolja, és átveszi a birtok vezetését.

Míg a sorozat kezdetén a főszereplőnk nagyon esetlennek tűnt, mert nem ismerte a hétköznapi emberek és a vissimók világát, addig most már otthonosan mozog mindenhol. Basi a nagymamája halála után kénytelen visszatérni az otthonába, és át kell vennie a birtok és a vállalkozások vezetését. Eközben megpróbálja feldolgozni az utolsó családtagja elvesztését, sőt még Kyros súlyos hazugságaival és Agatha Le Spyre több évtizedes titkaival is szembesül. Szerencsére legalább a legjobb barátnőjére, Tommyra, az adósságukat törlesztő vámpírnőkre és a hűséges komornyik Fredre számíthat.

Kyros a kezdetektől fogva hazudott és manipulálta Basit.

Már az előző részben is láthattuk, hogy Kyros elvárja az igaz társától az őszinteséget, ugyanakkor ő maga számos titkot rejteget. A vámpírklán adóssága című kötetben súlyos, de nem meglepő hazugságokra derül fény, amelyek merész elhatározásra késztetik Basit. A vérkötelék elől nem menekülhet, de igyekszik elkerülni a vissimók trónörökösét. Kyros hiába ismeri a társa érzéseit, képtelen emberi fejjel gondolkodni és elnyerni a lány bocsánatát.

Basi felveszi a harcot, és beszáll a vámpírok hatalmi játszmájába.

Miután megismeri a nagymamája gondosan rejtegetett titkát, Basi készen áll arra, hogy bosszút álljon, és romba döntse a vissimók üzleti és politikai játékát, az Ingéniumot. Először csak magára és a személyzetére számíthat, de hamarosan beavatja néhány barátját a terveibe. Basi sokat fejlődik a történet során, mert kénytelen önállósodni és tanulni. Általa bepillantást nyerhetünk abba, hogyan működik egy élet-halál harcot jelentő ingatlanbiznisz Blöff Cityben.

Végre nagyobb szerepet kapnak Basi barátai is.

Bár a vissimók világában veszélyes megbízni bárkiben, Basinak sikerül barátokra találnia a halhatatlanok között. Laurel és társai számkivetett vámpírok, akik az adósságukat törlesztik, mert egy családtagjuk bűnt követett el a múltban. Annak ellenére, hogy Basi luxuskörülmények között nevelkedett, megérti az adósok nehézségeit, és igyekszik jobb körülményeket teremteni nekik. Szoros barátság szövődik közöttük, de ezt titokban kell tartaniuk a királyi család előtt. Emellett végre jobban megismerhetjük a főszereplő gyerekkori legjobb barátját, Tommyt, aki ezúttal komoly bajba keveredik.

Kyros és Basi kapcsolata továbbra is hazugságokra és játszmákra épül.

A vámpírklán adóssága Basi karakterfejlődésére és traumáira fókuszál, így Kyros kevés lehetőséget kap arra, hogy helyrehozza a rossz döntéseit. A nyitókötetben magabiztos férfiként ismerhettük meg a trónörököst, most viszont láthatjuk a kemény külső mögött rejtőző szomorúságot, magányt és félelmet. Basi eközben pedig egyre eltökéltebben dolgozik azon, hogy lerombolja a vissimók hatalmát, és nem riad vissza attól sem, hogy veszélybe sodorja önmagát és Kyros családját. Úgy látszik, a második részben fordult a kocka, és Basi áll nyerésre.

A borító kiválóan illik egy paranormális románchoz.

Az Álomgyár Kiadó egy új stílusú megjelenést kölcsönzött Kelly St. Clare vámpíros romantikus sorozatának. A borítón ezúttal is a főszereplő párost láthatjuk, de az összkép kevésbé véres, mint az előző résznél. Az eredeti designhoz képest egy figyelemfelkeltőbb színvilágot kapunk, ami jobban illik az Álomgyár profiljába.

A vámpírklán adóssága megmutatja, hogy egy bosszúvágyó fiatal nő megállja a helyét a vámpírok hatalmi játszmájában.

A Vérkötelék sorozat nyitókötetéhez képest ez a rész sokkal izgalmasabb és információgazdagabb volt. Jobban megismerhettük az Ingénium működését, Kyros családját, Tommyt és az adósokat is. Basi komoly karakterfejlődésen ment keresztül, de szerencsére a humora és a találékonysága változatlan. Ha tetszett nektek a Szövetség a vámpírokkal, akkor mindenképpen olvassátok el a folytatást is! Várhatóan novemberben pedig érkezik a befejező kötet, A vámpírok játéka.

A recenziós példányért köszönet az Álomgyár Kiadónak!

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk!

Laura Thalassa – A Strange Hymn – A Szirén Éneke

Hozzászólások