Könyvek

Izgalmas krimi érkezik a Könyvmolyképző Kiadónál!

A Könyvmolyképző Kiadó az ifjúsági és new adult irány mellett az utóbbi időben igyekszik ráerősíteni a krimivonalra is. Ennek bizonyítéka egyik új megjelenésük, melyben egy gyermekrablás ügye áll a középpontban.

A történet alapja egy napjainkból nagyon ismerős szituáció. Adott két barátnő, Mélanie Claux és Clara Roussel, akik kamaszkorukban mindketten odavoltak a valóságshowkért. Később azonban gyökeresen eltérő irányt vett a gondolkodásmódjuk. Míg a rendőrtiszti hivatást választó Clara teljesen kivonta magát a közösségi médiából, addig Mélanie mindent megtesz azért, hogy celebbé váljon. Saját YouTube csatornát hoz létre, amin a családja és gyermekei minden apró-cseprő dolgát megosztja. Hamarosan hatalmas sikerük lesz, több millió követővel és zsíros szponzorszerződésekkel. Látszólag a nő minden vágyálma beteljesül, ám egy nap a kislánya nyomtalanul eltűnik.

A regény egy rendkívül aktuális és fontos témát állít középpontba: mennyit ér meg vajon egy kislány élete? Mennyi információt érdemes megosztanunk magunkról a világhálón és milyen következményei lehetnek annak, ha az információk rossz kezekbe kerülnek? Mennyire festhet fals képet a közösségi média egy család életéről?

Várható megjelenési idő: 2023. október 10.

A kötet már elő is rendelhető a Könyvmolyképző webshopjából.

Delphine De Vigan – Mindent a gyerekekért

Mégis, ​kinek az élete?

Mélanie Claux és Clara Roussel kamaszként mindketten rajongtak a valóságshow-kért, felnőttkorukra azonban nemcsak az életük, hanem a világhoz való viszonyuk is gyökeresen más irányt vesz. Míg a rendőrtiszti hivatást választó Clara teljesen távol tartja magát a közösségi médiától, Mélanie sosem mondott le arról a vágyáról, hogy celeb legyen. Családanyaként YouTube-csatornát hoz létre, ahol a gyermekei mindennapjait tárja ország-világ elé. A siker nem várat magára, a Happy Récrének rövidesen több millió előfizetője lesz, márkák sora köt vele szerződést. Mélanie minden álma beteljesülni látszik – mígnem egy napon a kislánya nyomtalanul eltűnik…

A regény két eltérő sorsú és karakterű nő alakján keresztül egy olyan kor félresiklásait állítja fókuszba, amelyben a látszat szinte mindennél fontosabbá vált. A kilencvenes évek első valóságshow-itól a közösségi média trónra emelkedéséig dermesztő képet nyújt arról a világról, ahol mindent kirakatba állítanak, mert mindenből pénzt lehet csinálni – még a családi boldogságból is.

Delphine de Vigant, akinek rangos irodalmi díjakkal elismert regényeit szerte a világon olvassák, a magyar olvasók is jól ismerik a No és én, a Semmi nem áll az éjszaka útjába és más magyar fordításban megjelent könyvei alapján.

Ki rabolta el Kimmyt? Egy rajongó? Egy rivális youtuber? Egy pedofil? Izgalmas krimi és erőteljes tabló a „webkettő” fenyegetéseiről.

Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

Hozzászólások