Könyvek

Laura Thalassa – A Strange Hymn – A Szirén Éneke

Még augusztusban olvashattátok az ajánlónkat Laura Thalassa New Adult fantasy sorozatának nyitókötetéről, amely nagy népszerűségnek örvend a magyar olvasók körében. Az Alkusz sorozat második része, A Szirén Éneke 2023 márciusában jelent meg Kéri Andrea fordításában, az Anassa Könyvek gondozásában. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan folytatódik Callie és Des története a Másvilágban, akkor tartsatok velünk ebben a cikkben!

A szirén Callypso ​Lillis kiszabadult Karnon, az őrült király karmaiból és hátborzongató börtönéből. A rémálmok azonban nem érnek véget, mert Callie magán viseli a Fauna Királyságában elszenvedett bántalmazások nyomait, és a kegyetlen Lélektolvaj még mindig szabadlábon van. Amikor a szirén a lelki társával, Desmond Flynnel a Flóra Királyságába utazik a Napfordulóra, újabb baljós események várnak rájuk. Véreznek a fák, sorra eltűnnek az árnykatonák, és a pusztulás fenyegeti a növények birodalmát.

Callie akaratlanul is belecsöppen a Másvilág veszélyes politikai játszmáiba. A tündérek szerelemre, bosszúra vagy éppen elképzelhetetlen szörnyűségekre vágynak, és bármilyen eszközt bevetnek a céljuk érdekében. Eközben az Éjszaka Királya továbbra is súlyos titkokat rejteget a párja elől, és egyre gyanúsabbá válik.

Callie a traumái feldolgozásával küzd, és keresi a helyét Des világában.

Bár Des sikeresen megmentette a társát, és leszámolt az őrült Karnonnal, a fogság hatásai nem múlnak el nyomtalanul. Callie attól fél, hogy a Lélektolvaj továbbra is odakint ólálkodik, és bármikor lecsaphat. Karnon ráadásul erőszakos módon megváltoztatta a szirén testét, aki nehezen tudja elfogadni az újonnan szerzett karmait, pikkelyeit és tollas szárnyait. Callie szörnyszülöttnek érzi magát, és úgy gondolja, hogy az emberek megvetnék a Földön, viszont Des királyságában sem igazán találja a helyét.

Ezúttal a teljes történet a varázslatos és kegyetlen Másvilágban játszódik.

Míg a sorozat nyitókötetében felváltva olvashattunk Callie Los Angeles-i életéről és az Alkusz távoli otthonáról, addig most végleg magunk mögött hagyjuk az emberi világot. A Szirén Éneke első fejezeteiben Des igyekszik bemutatni az Éjszaka Királyságát Callie-nek, aki egyszerre nyerhet bepillantást a tündérek varázslatos és kegyetlen életébe. Ezt követően pedig megismerhetjük a Flóra Királyságát, ami közel sem annyira vidám és békés hely, mint ahogy azt a sok fa és virág sugallja.

A Lélektolvaj minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a Másvilágra.

Callie és Des tovább folytatják a nyomozást a Lélektolvaj után a Flóra Királyságában. Eközben a királynő, Mara Verdana és népe az Alkuszt gyanúsítja az árnykatonák elrablásával és a nők megerőszakolásával. A szemtanúk arról számolnak be, hogy egy fehér hajú férfit láttak, mielőtt elrabolták a bajtársaikat. Callie hisz a párja ártatlanságában, azonban a rémálmai nem könnyítik meg a helyzetet. A királynő társa, a Zöld Szerzet szintén különösen viselkedik, és ez látszólag senkinek sem tűnik fel.

Des súlyos titkai beárnyékolják a Callie-vel való kapcsolatát.

Az Alkusz sorozat előző részében már kiderült, hogy Dest nem véletlenül nevezik a Titkok Urának. Szereti megtartani magának a legfontosabb információkat még akkor is, ha a lelki társa biztonságáról van szó. Ez a rossz szokása mindvégig beárnyékolja kettejük kapcsolatát, ami nem igazán fejlődik ebben a kötetben. Callie gyakran elbizonytalanodik, hogy vajon milyen súlyos titkokat rejtegethet előle az Éjkirály, és emiatt többször egyedül marad a problémáival. Szerencsére legalább a legjobb barátnője, a varázslónő Temper visszatér az életébe, de sajnos kevés időt tudnak együtt tölteni a nyomozás és a tündérek játszmái miatt.

A gyönyörű borító tökéletesen illeszkedik az előző kötethez!

Az Anassa Könyvek egy teljesen új stílusú külsővel ruházta fel Laura Thalassa dark fantasy sorozatát. A Szirén Éneke gyönyörű megjelenése tökéletesen illeszkedik az előző kötethez, mert ismét Des és Callie kezét láthatjuk a borítón. A háttérben pedig megjelennek a Flóra Királyságának növényi motívumai is.

A Szirén Éneke izgalmas folytatása Callie és Des történetének, amelyben feltárul előttünk a tündérek kegyetlen világa.

Az írónő ebben a kötetben leginkább a Másvilág bemutatásra helyezte a hangsúlyt, így most alaposabban megismerhettük a tündérek gondolkodásmódját és szokásait. A Lélektolvaj utáni nyomozás kimenetele engem nem igazán lepett meg, mert olvasás közben felfigyeltem az árulkodó jelekre. Sajnos a főszereplők kapcsolata nem sokat fejlődött a Rhapsodic óta, viszont Callie elindult a gyógyulás és az önelfogadás útján. Ha tetszett nektek az előző rész, akkor mindenképpen ajánlom nektek A Szirén Éneke elolvasását! A jó hír pedig az, hogy a Könyvfesztiválra érkezik Des eredettörténete is.

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk!

Jessa Maxwell – Aranykanál

Hozzászólások