AHdvent

AHdvent 6. nap – Karácsonyi könyvújdonságok

Számtalan könyvújdonsággal érkeznek a kiadók idén, úgyhogy megpróbáltunk nektek pár olyan karácsonyi témájú könyvet összegyűjteni nektek, amik biztosan nem lesznek még a polcaitokon – kivéve persze, ha akad köztük olyan, amit már jó előre kiszemeltetek és bezsebeltetek.

Elsőnek például a krimik szerelmesei kaphatják fel a fejüket. A Helikon kiadó jóvoltából egy újabb Agatha Christie kötet jelenik meg, Adventi krimik néven. A könyv egy novelláskötet, amiben mindenféle izgalmas esemény történik. Legyen az méreg, veszélyes ajándék, egy biztos, az írónő kedvenc – és híres – nyomozói mind felbukkannak, legyen az Miss Marple vagy éppen Hercule Poirot.

A thriller vagy fantasy kedvelők sem maradnak újdonság nélkül! Érkezik a várva várt Stranger Things sorozat második része! Adam Christopher történetének főszereplője Hopper, aki csak egy kellemes karácsony estét szeretne, ám Tizi úgy ahogy van, ezt keresztül húzza. A lány felfedezi a férfi egy múltjának részét, így nincs más választása, mintsem felfedni azt előtte, legyen az akármennyire is sötét. A sötétség fejedelme tehát méltó a címére, ráadásul ha szereted a borzongást, ez abszolút jó választás lehet. Guillaume Musso is thrillerrel érkezett, igaz, még 2017-ben, de hazánkban csak most került kiadásra. A történet Madeline-ról és Gaspard-ról szól, akik együtt próbálják felderíteni, hova tűnt a híres festő, Sean Lorenz három festménye, amiknek a halála után nyoma veszett. Az Egy párizsi apartman olvasmányos, lendületes stílus miatt már most az olvasók kedvence!

Romantikus kötetekből sem lesz hiány. Sarah Morgan könyvében például két novella is található, melyben az egyik például arról szól, hogy egy nő elveszíti a lakását és az állását is Karácsony előtt. Evie ettől függetlenül nem csügged el, hisz abban, hogy a dolgok jóra fordulnak, amit be is akar bizonyítani az elég jóképű, ám annál cinikusabb Riónak. A Karácsony ​tizenkét napjának második novellájában egy férfi küzd foggal körömmel a házasságáért. Amy se szó se beszéd faképnél hagyja férjét, aki reméli ki tudja deríteni, hogy miért akarja őt elhagyni, miközben viszonozza a gyengéd közeledéseket. Érkezik a Gyere haza karácsonyra! is, ami három örökbefogadott lányról szól, akiket anyjuk, Suzanne McBride várja haza. A lányoknak azonban megvan a maguk problémái, ami Posy esetében a jóképű szomszédot is jelenti.

Karen Swan is romantikus regénnyel érkezett. A Karácsonyi parti egy vidéki birtokon, azon belül is egy kastélyban játszódik, amit három lánytestvér örököl. A lányok vitában állnak egymással, így az épület eladásra kényszerül, amit Connor Shaye tervez megvenni. És mivel az ilyen típusú regényekből sosem elég, Debbie Macomber egy nagyon aranyos történettel érkezett idén. A Karácsonyi varázs Laurel és Zach egyre elkeseredettebb életéről szól, amibe egyszer csak betoppan egy nő, akinek érkezése után csodával hatásos módon minden elkezd megoldódni. Az, hogy ez pontosan hogy lehetséges, viszont csak karácsonykor derül ki.

Ifjúsági könyvekből sincs hiány, ami a témát illeti. Egyből egy aranyos kutyás sztorival kezdünk, amelynek a címe A ​karácsonyi kutya. A történet egy idős nőről szól, aki egyáltalán nem várja a karácsonyt. Betty egyedül él, gyermekei messze vannak, az  unokája folyamatosan valami zűrbe keveredik és még az új szomszéd is idegesíti. Egészen addig így áll a dolgokhoz, amíg fel nem fedez egy kiskutyát a kertjében. Irene Adler regénye az Öt karácsonyi rejtély címet viseli, története pedig a Briony Lodge szalonjában játszódik. A kötet nemcsak hogy kalandos nyomozást biztosít, hanem bizony még illusztrációkkal is gazdagítja az olvasóját. Egy Rácz-Stefán Tibor kötet is érkezik ebben a kategóriában december 9-én. Az Éld ​át a pillanatot! a nevelőszülőknél élő Pankáról szól, aki egy kiadónál gyakornokoskodik, egy dedikálás során pedig megismerkedik egy francia íróval. A két fiatal között egyre jobban izzik a levegő, de közeledik az idő, amikor Bastiennek haza kell utaznia.

A gyermekek sem maradhatnak karácsonyi könyv nélkül! A ​legszebb karácsonyi levelek kis manókról szól, akik egy nagyon fontos levelek keresnek a Télapónak, aki azt elvesztette. Hogy megtalálják, sok másik gyermek levelét elolvassák és szépen lassan rájönnek, hogy minden kisgyerek egyaránt fontos. Az ​erdei karácsony során malacka és barátai  hógolyózás közben rádöbbennek, hogy bizony közeledik az ünnep, de még nem tudják ki ajándékozzon meg kicsodát, mivel díszítsék fel a karácsonyfát és mi lesz, ha a fenyő mondjuk nemet mond a díszekre? Ráadásul egy nagy kalandba is belekeverednek, az ajándékok ugyanis eltűnnek, így az is kérdés, hogy lesz-e egyáltalán karácsony? Végezetül pedig az Ég ​a gyertya, ég során a gyermekek Rippl Renáta rajzait csodálva énekelhetik a legkedvencebb karácsonyi énekeket, mint például a Süssünk, süssünk valamit; Kiskarácsony, nagykarácsony vagy éppen a Szálljatok le, szálljatok le.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?