Könyvek

Debbie Macomber – Karácsonyi varázs

A General Press Kiadó jóvoltából lehetőségem volt elolvasni Debbie Macomber Karácsonyi varázs című kötetét. Az ünnepi hangulatot árasztó olvasmány alig több mint 200 oldal, mégis azonnal beszippantott. 

A történet Laurel és Zach házasságáról szól, akik nagyon megküzdenek azért, hogy kisbabájuk lehessen. Szinte minden pénzüket arra költik, hogy ez megvalósulhasson, ám a sorozatos kudarcok megnehezítik az amúgy sem egyszerű teherbe esést. Mindemellett az is ront a hangulatukon, hogy még az örökbefogadási procedúra is meghiúsulni látszik. Laurel eközben úgy dönt, hogy nagyanyja ápolásának szenteli az idejét. Nem sokkal később az életébe cseppen Mrs. Miracle, aki Helen állapotán is sokat segít.

A kissé demens nagyi imádnivaló volt, nem tudtam nem élvezni a vele kapcsolatos részeket. A történet viszont ott vált igazán érdekessé számomra, amikor Laurel annyira önzetlen akart lenni, hogy engedte volna Zachet, a férjét, hogy mással alapítson családot. Nagyon megható volt olvasni ezeket a sorokat.

Az emlúlt napok esője elállt, az előrejelzés változékony időjárásról, felhős égről és napsütésről szól. Helen örült a lehetőségnek, hogy friss levegőhöz juthat. Az az esemény, amikor eltévedt a háza környékén, alaposan megrázta. Azóta a gyászos nap óta nem ment távol a háztól, csak a postát hozta be.

A sztori egy csodálatos karácsonyi olvasmány a hitről és a családról. Helen egy tipikus nagymama, aki süt, főz, köt, de a titkokat nagyon nehezen tartja meg. Az idősek számára ilyenek nem léteznek, szeretnek mindent kibeszélni magukból, egyáltalán nem rosszindulatból, csak a lelkük megnyugvása végett. Az angyalok megjelenésével tudtam igazán kikapcsolni, hiszen ez egy kicsit vallásossá tette az amúgy is csoda történetet.

Laurel megtorpant, amikro látta, hogy üres a recepciós helye. Fogalma sem votl róla, hogy hová kell menniük. A bordái mögött dübörgött a szíve. A félelemtől megdermedt, de egyben lelkes is volt. Ez biztosan csak egy álom! Annak kell lennie…Hamarosan felébred, és rájön, hogy csak a képzelete játszott vele.

A megható regény természetesen boldog véget ért, ezt szerintem mondanom sem kell. Az epilógus során öt évet ugrunk az időben, amikor a boldog családról olvashatunk pár sor erejéig. Nagyon könnyen a helyükbe tudtam magam képzelni és nekem ettől jó egy könyv, hogy szinte azonnal beszippant és ott érzem magam a helyszínen a szereplőkkel karöltve.

A Karácsonyi varázs bármilyen kuckózós estére vagy hétvégére kiváló olvasmány. Rövid, szerethető és nem utolsó sorban szinte egyben kivégezhető. A maga alig több mint 200 oldalával akár egy hűvös és havas estére is kiváló kötet, amelyet akár karácsonyra is kérhetsz, hiszen az a pár nap is bőven elegendő, hogy még gyorsan hangulatba kerülhess. Ajánlom mindenkinek, aki egy kis melegségre vágyik!

A recenziós példányért köszönet a General Press Kiadónak!

Madeline Hunter, Sabrina Jeffries, Mary Jo Putney – Téli csábítás – AH magazin

Hozzászólások