Sorozatok

Legjobb bűnügyi sorozatok 1.rész

 

A bűnügyi sorozatok az utóbbi évtizedekben nagy népszerűségnek örvendtek. Számtalan változata készült, többféle történettel, hosszan tartó évadokkal. A következőkben néhányat bemutatnánk közülük.

CSI Miami 

Az egyik legnépszerűbb amerikai helyszínelős sorozat, amely a CSI: A helyszínelők spin-offjaként készült. A történet Miami-ban játszódik, főszerepben Horatio Caine hadnagy (David Caruso) és csapata, akik rejtélyes és szokatlan halálesetek elkövetői után nyomoznak. Több alkalommal azonban más bűncselekmények felderítésében is közreműködnek. A sorozat tíz évig a nézők kedvence volt, 232 részt vetítettek, 2002-től 2012-ig. A producer Jerry Bruckheimer szerette volna, ha egy kicsit összeköthetné A helyszínelőket a Miami csapattal, néha ugyanis feltűnnek egymás szériájában.

Az évadok alatt számtalan veszély és drámát élhettünk meg, sőt búcsúztunk főbb szereplőtől is.  A szériából hét könyv is készült.

Dr. Csont

2005-ben indult Bones és Seeley Booth kapcsolata a Jefferson intézetben. Booth FBI ügynökként dolgozik Washingtonban. A rejtélyek megoldásához segítségére van Temperance Brennan antropológus és csapatára, akik emberi maradványokat azonosítanak, ezáltal megállapítva a halott kilétét és felderítik a vele kapcsolatos történteket.

A sorozat alatt rengeteg gyilkosságot láthatunk, több évadon keresztül nyomást gyakorolt rájuk egy pszichopata, aki minden lépésüket figyelemmel kísérte. A szereplők között is szerelem alakult ki és boldog pillanatok szemtanúi lehettünk, de sajnos szomorú részek is előfordulnak.

A főszereplő Booth-t David Boreanaz, a Buffy, a vámpírok rémében is szereplő, Bones-t pedig a Pókember 2. részéből ismert Emily Deschanel játssza. A sorozat végül 2017-ben ért véget.

Gyilkos elmék

Criminal Minds egy bűnügyi sorozat, amelyben leginkább a bűnöző szemszögéből és az ő tetteire fókuszál. A profilozók igyekeznek mindent megtenni, hogy a sorozatgyilkost elkapják, megmentsék az ártatlanokat. A nyomozás során figyelnek a tettes életvitelére, jellemére, részletesen próbálják meghatározni az illetőt. Általában mindig a helyszínre utaznak, hogy ott tudják kézre keríteni a gyilkosokat. Az epizódok elején illetve végén híres írók, költők idézeteit hallhatjuk, amely passzol az adott bűnügyhöz.

Ebben a sorozatban is több szereplő búcsúzott, például  Aaron Hotchner „Hotch” (Thomas Gibson), Derek Morgan (Shemar Moore), állandó tag a Spencer Reid-et játszó Matthew Gray Gubler.
A Gyilkos elméket Jeff Davis alkotta meg, 324 epizódon keresztül követhettük a történéseket, és tizenöt évadot élt meg.

Mentalista

A sorozat mentalistájaként Patrick Jane-t (Simon Baker) ismerhettük meg, aki súlyos családi dráma miatt kerül az CBI-hoz, egyfajta tanácsadóként segít megtalálni a gyilkost. A Patrick Jane-t kíséri annak a férfinak a “szelleme”, aki végzett feleségével és lányával. Jane nem tud szabadulni a sorozatgyilkostól, a CBI pedig jól jön számára, hogy segítséget kapjon és rájöjjön ki is “Red John”. Mentalistaként tökéletes megfigyelőképességével, látszólagos gondolatolvasásával segít a csapatnak megoldani az eseteket. Az évadok alatt gyakran szembesül “Red John-nal”, miközben egyre közelebb kerül a CBI-nál dolgozó Teresa Lisbonhoz (Robin Tunney).

A krimisorozatot,  hét éven keresztül követhették a nézők, végül 2015-ben mentek le az utolsó részek.

Nektek melyik volt a kedvenc sorozatotok?

A legjobb kórházas sorozatok

Hozzászólások