Filmek

5 vígjáték halloweenre

Egyre közeledik a halloween és most szintén olyan filmeket hoztam nektek, amiben a családoknak, a kevésbé rettegésre vágyó embereknek kedvezek. Előző bejegyzésemben mesefilmekkel találkozhattatok és pár nappal ezelőtt megemlítettem 43 érdekességet a Harry Potterről is, hogy kedvet kapjatok a hosszú filmsorozat megnézésére. Most pedig vígjátékokat hoztam nektek, családi programként, ahol a kisebb gyerkőcök, de van olyan, amiben a nagyobbak fogják örömüket lelni.

Addams Family

Az eredeti és utánozhatatlan különleges Addams család élete egyszerűen kihagyhatatlan Halloween estéjén. Az átlagosnak nem mondható családi film mindkét részében rengeteg vicces jelenetben, kissé morbid felszólalásokban és Addamsék rémséges életükben lesz részünk. A hó végén érkező mesefilm előtt érdemes ezt a két részt is megnézni, szerintem nem fogtok csalódni. Aki szereti, de ha esetleg nem látta még Morticia (Anjelica Huston) és Gomez (Raul Julia) bizarr szerelmi életét, Wednesday (Christina Ricci) és Pugsly (Jimmy Workman) állandó vérig menő harcait, Fester (Christopher Lloyd) bácsit vagy a hatalmas frankeinstein kinézetű komornyikot, Lurchöt (Carel Struycken) az mindenféleképpen pótolja be október 31 előtt, nem fog csalódni és meghozza majd a kedvet egy kis csínytevésre is.

Hókusz pókusz

Most egy családi szórakoztató, fantáziadús és boszorkányos film van terítéken. A Hókusz Pókusz 1993 nyarán debütált és rá egy évre már Magyarországon is vetítették. A történet Salemben, Halloween éjszakáján játszódik, amikor is a Sandarson boszorkányokat (Bette Midler, mint Winifred “Winnie” Sanderson; Kathy Najimy, mint Mary Sanderson és Sarah Jessica Parker, mint Sarah Sanderson) feltámasztja egy tinédzser, aki nem hisz bennük. Azonban a nővérek 300 év után visszatérnek a földre és bosszúra szomjaznak, de ezt főszereplőnk mindenféleképpen meg akarják akadályozni. Bár a kritikusok nem adtak jó értékelést a Hókusz Pókusz látta után, azonban mégis kultfilmmé vált az évek során. Ti mit gondoltok róla?

Két tojás száz bajt csinál

Mary-Kate és Ashley Olsen tökéletes színésznők voltak gyerekkorukban. Ma már 33 évesek is elmúltak és sajnos teljes mértékben abbahagyták a színészkedést, de a régebbi filmjeiket még mindig boldogan ajánlom és nézem én is újra. A Két tojás száz bajt csinál egy remek 1993-ban készült családi szórakozást nyújtó halloweeni film, amiben a lányok szeretett Sophia nénikéjük keresésére indulnak, mert nagynénjük, a hatalmas boszorkány fogva tartja őt. Útjuk során természetesen rengeteg varázslatba, átokba és kalamajkába keverednek, de barátokat is szereznek. Pompás élményben lesz részünk, ha megnézzük a Két tojás száz bajt csinál-t, hiszen nagyon szerethető történettel rendelkezik.

Drakula halott és élvezi

Ha már a kisebb gyerkőcök megelégelték a nekik való filmeket és álomba szenderültek eljött az idő, hogy olyan felvétel is előkerüljön, ami a felnőtteknek szól. Na nem ám horrorfilmet hoztam nektek, hanem egy igazi vicces vígjátékot, ami Drakula gróf (Leslie Nielsen) és segítője a hűséges Renfield (Peter MacNicol) kissé bénácska életéről szól. Mára már kicsit ellágyult a gonoszság megtestesítője, a vérszívás mestere, de szeretné ördögi hírnevét megtartani, így próbálja bűbájjal elcsábítani a szépséges Mina (Amy Yasbeck) hercegnőt több kevesebb sikerrel és ezáltal félelmet kelteni az emberekben. A Drakula halott és élvezi semmi borzongást nem tartogat számunkra, de nagyon szórakoztató és élvezhető kikapcsolódásban lesz részünk, amint megnézzük.

Átkozott boszorkák

Ha végeztünk az előző filmmel és szeretnénk most már egy kicsit sötétebb stílusút is megnézni, de még mindig nem akarunk hátborzongató jelenetekkel találkozni, akkor Nicole Kidman (Gillian) és Sandra Bullock (Sally) főszereplésével az Átkozott boszorkák lesz a megfelelő számunkra. A történet egy Owens nevű boszorkánycsalád életéről szól, akiket olyan átok sújt, hogyha beleszeret valamelyik Owens nőbe egy férfi, az idő előtt meghal. Sally igaz szerelemre vágyik és emiatt megpróbál felhagyni a varázslással, azonban Gillian, a testvére ellentettje és élvezi minden pillanatát a mágiának és a férfiaknak is egyaránt. Viszont a legutóbbi párja félelmet kelt Gillianben és Sallyhez menekül, hogy segítséget kérjen tőle és megszabaduljon Jimmytől (Goran Visnjic). Így a testvérpár közös varázslatba kezd, ami nem várt következményeket eredményez. A története talán egy kicsit félelmet kelthet, de még mindig nem horrorfilm, dráma és fantázia kategóriákba van sorolva, tehát nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, akinek felkeltette érdeklődősét a sztori.

Ez lett volna az eheti ajánlásom, mindegyik valamilyen szempontból megfogó szerintem, én nagyon szeretem az összeset, az utóbbit talán a legjobban. Kíváncsi vagyok Ti milyen vígjátékokat ajánlanátok. Írjátok meg nekünk, hogy szerintetek mi az, ami kimaradt a listából.

Hozzászólások