Média

10 éves a Pretty Little Liars

A Pretty Little Liars ma ünnepli tíz éves évfordulóját, ugyanis 2010. június 8-án (magyar szinkronnal 2014. május 15-én) látott napvilágot a nagyszerű tinisorozat, amelyben volt dráma, misztikum és romantika.

A Freeform “Pretty Little Liars” című sorozat főszereplői Ashley Benson (Hanna Marin), Shay Mitchell (Emily Fields), Lucy Hale (Aria Montgomery), Troian Bellisario (Spencer Hastings) és Sasha Pieterse (Alison DiLaurentis) 2010. júniusában váltak igazán híressé, ugyanis a show hatalmas sikereket ért el. 2019-ben pedig kapott egy spin-offot is, ez volt a The Perfectionists, de sajnos csak egy évadig tartott.

Hogy most hol tartanak a színészek? Mindjárt eláruljuk.

Kezdjük Lucy Hale kisasszonnyal, aki ugye Aria Montgomery bőrébe bújt bele és miután véget ért a nagy sikerű Hazug csajok társasága, rengetegszer találkozhattunk vele a tv képernyői vagy akár a filmvászon előtt. Két horrorfilmben kapott főszerepet, az egyik a Felelsz vagy mersz, aminek valószínűleg készül a folytatása is. A másik A vágyak szigete volt, amely egy régi 70-80-as évekbeli film újragondolt, félelmetesebb változataként debütált a mozivásznon. Emellett két sorozatban jelent meg, az egyik az Életre ítélve (Life Sentence), ami sajnos csak egy évadot élt meg, a másik pedig az ez évben útjára indult Katy Keene elnevezésű Riverdale spin-off show. Továbbá a Kópé című animációs alkotásban volt jelen Zoe Bell hangjaként. A koronavírus miatt a 2020-as évi filmjei tolódnak, de májusban bejelentette, hogy az Almay márkanagykövete lett.

A következő, akiről szót ejtünk az Shay Mitchell lesz, aki a tehetséges úszót, Emily Fields karakterét formálta meg a Pretty Little Liars sorozatában. A gyönyörű színésznő 2018-ban szerepelt a You nevű thriller sorozatban, Peach Salinger-t alakította. Aztán főszereplőt játszott a Hannah Grace holtteste című horrorfilmben és ezután 2019-ben még két sorozatban (Dollface és The Heiresses) láthattuk őt. Mindeközben töretlenül vezette youtube csatornáját, ahová jobbnál jobb videókat töltött fel. 2018-ban kiderült, hogy volt egy vetélése, amely mély fájdalommal töltötte el.

Mindannyiunknak különféle küzdelmekkel és kihívásokkal kell szembenéznünk az életben. És néha egyszerűbb, ha csak a jót mutatjuk a közösségi médiában, de ez ahhoz vezet, hogy sok ember a hitelességünket bírálja.

A színésznő hozzátette, hogy hálás azért, hogy a rajongói ennyi támogatást és szeretetet mutatnak felé.

Mivel Shay gyakran dokumentálja a világ körüli utazásait, ez arra ösztönözte, hogy 2018 októberében bevezesse saját BÉIS nevű márkáját, ami az utazási célra használt eszközöket értékesíti, mint például a düftin, hétvégi vagy kozmetikai táskák és poggyászok.

2019 októberében megszületett Shay Mitchell és párja, Matte Babel kislánya, Atlas Noa. Azóta pedig a színésznő mindent háttérbe szorított, egyedül az instagram oldalára tölt fel képeket.

Most eláruljuk, hogy mi a helyzet Troian Bellisario-val, aki Spencer Hastings karakterét alakította, a csapat legokosabb tagját. Amellett, hogy tehetséges színésznő, még rendező, producer, író és anya is egyben. 2018 októberében bejelentette, hogy neki és férjének (Patrick J. Adams) megszületett a kislányuk.

Nem tudom kifejezni, mennyire hálás vagyok, mindeazoknak, akik megóvtak minket, és biztonságban tartottuk növekvő családunkat, és tiszteletben tartották magánszféránkat. @Halfadamsomnak, hogy olyan támogatóak voltak a terhességem és a szülésem minden pillanatában. És bármilyen hihetetlen, a sors ereje miatt, amely életre keltette ezt a kislányt. Nem tudnék büszkébb lenni ennél, hogy az anyja vagyok. Hoztam egy új lányt erre a világba és mindent megteszek annak érdekében, hogy kedves, erős és az legyen, aki lenni akar.

Mindezek előtt 2017-ben a színésznő a Feed nevű filmet írta és rendezte, továbbá szerepelt is benne. Az alkotásban a Harry Potter egyik szereplőjének Tom Felton-nak (Draco Malfoy) volt az ikertestvére. 2018-ban férjével a Clara című sci-fiben szerepeltek. Emellett pedig a 2019-es Hová tűntél, Bernadette? című filmben Cate Blanchett mellett tűnt fel. Rendezőként még jelen volt a Famous in Love illetve a Good Trouble sorozatban és két rövidfilmet is készített, ami a Like Turtles és a We Are Here. 2020-ban láthattuk őt a Stumptown című alkotásban.

Hogy mi történt a divatos és szarkasztikus Hanna Marin színésznőjével Ashley Benson-nal?
Ugye a sorozatban divattervezővé vált és feleségül ment Caleb-hez. A sorozat fináléja során megtudhattuk, hogy a pár együtt várja első gyermekét.

A való életben kiderült róla, hogy biszexuális. 2018 óta alkotott egy párt a modell-színésznő Cara Delevingne-nel, de 2020 áprilisában szakítottak. Színészkedés terén 2018-ban szerepelt a Her Smell-ben Elisabeth Moss és Dan Stevens mellett. Továbbá egy rövidfilmben, az Ask Me If I Care-ben is láthattuk őt ugyanebben az évben. 2020 májusában G-Eazy-vel közösen kiadtak egy dalt, Creep címmel. Ezelőtt pedig az NLT “That Girl”, az One Call “Black Light” és a Hot Chelle Rae “Honestly” című zenei videóiban is megtalálható volt. Együttműködött a Privé Revaux céggel, hogy létrehozzon egy napszemüveg gyűjteményt és a nagykövetévé vált.

A nagyszerű Alison DiLaurentis tovább élt Sasha Pieterse szerepében, ugyanis a Pretty Little Liars után szerepet kapott a spin-offban, a The Perfectionists című sorozatban, ahol tanárként volt jelen.

2018 májusában Sasha feleségül ment Hudson Sheaffert-höz, akivel 2020 májusában jelentették be, hogy babát várnak.

Már nyíltan beszél az egészségügyi küzdelmeiről is, különösen akkor, amikor az ABC 2017. évi Dancing With The Stars-ban versenyzett. A műsor során Pieterse elárulta, hogy nagyon szeretett volna lefogyni és a táncverseny erre egy remek alkalmat biztosított a számára. Sajnos sok negatív kritika érte a súlya miatt. A színésznő ekkor elmagyarázta, hogy policisztás petefészek szindrómát diagnosztizálták nála, ami egy hormon-egyensúlyhiány, ami petefészekproblémákhoz vezet. 2019 októberében Pieterse kiadta a kedvenc receptjeivel és párttervezési tanácsaival kitöltött könyvét, melynek címe: Sasha in Good Taste, amihez egy blog is társult.

A show egyik legszélsőségesebb karakterét, Mona Vanderwaal-t Janel Parrish játszotta. A lányok soha nem tudták, hogy megbízhatnak-e Monában. A sorozat befejeztével megtudhattuk, hogy Mona egy babaüzletet nyitott Franciaországban.

Sasha-hoz hasonlóan, Janel is szerepet kapott a spin-offban, a The Perfectionists című sorozatban. 2018-ban négy filmben láthattuk őt: I’ll Be Watching, A fiúknak, akiket valaha szerettem, Hell Is Where the Home Is, Tiger, 2020-ban pedig A fiúknak – Utóirat: Még mindig szeretlek alkotásban jelent meg ismét. Továbbá a Until We Meet Again találkozhattunk vele és nemrég megkapta a Mighty Oak egyik főszerepét. Emellett pedig elindította saját ékszerkollekcióját To The Stars címen.

A színésznő 2018-ban ment feleségül Chris Long-hoz.

Ian Harding alakította Ezra Fitz karakterét, aki Aria tanára volt, később pedig szerelmesek lettek egymásba. 

A színész 2019-ben csatlakozott az NBC Chicago Med című drámájához, amelyben Torrey DeVitto (ő volt Spencer testvére, Melissa Hastings) is szerepel. 2020-ban útnak indult a Kipo and the Age of Wonderbeasts című sorozat, amiben szintén vendégszereplő volt. Továbbá olyan filmekben láthattuk őt, mint például a Office Uprising vagy az Az aszfalt királyai. Ezek mellett pedig még rövidfilmekben is találkozhattunk vele, például a Are You Still Singing?-ben. Röviddel a “PLL” fináléja után, a színész kiadta a Páratlan madarak/Odd Birds című emlékiratot, amelyet a madarak iránti szeretete és a szabadban történő felfedezés ihlette. Ezenkívül nagyon jó barátságot ápol Shay Mitchell-el, akivel számos közös youtube videója is van.

Magánügyileg pedig 2011 óta alkot egy párt a színész-fotós Sophie Hart-tal.

Keegan Allen játszotta Toby Cavanaugh-t, aki egy ponton csatlakozott az A-csapathoz, hogy megvédje Spencer-t, akivel egy párt alkottak, majd Rosewood rendőrré vált.

A finálé után vendégszereplő volt a Gyilkos ügyek és a Mi lenne/ha alkotásokban, szinkronhangként pedig a Rick és Morty-ban. Továbbá két filmben kapott szerepet, ami a Zeroville és a hamarosan megjelenő Follow Me. A színészkedés mellett Keegan sok fotót készít. Még 2015-ben megjelent első fotós könyve: life.love.beauty., aminek lett egy folytatása 2018-ban Hollywood: Photos and Stories From Foreverland címmel. Mindkét könyve tele van fényképekkel, amelyeket gyerekkora óta készített, emellett versek és anekdoták olvashatóak még benne. Allen zongorázni és gitározni is tud és 2017-ben kiadta a “Million Miles Away” című dalát. 2016 áprilisától egy párt alkot a gyönyörű modellel, Ali Collier-rel.

Tyler Blackburn alakította Hanna barátják, a tech-zseni Caleb Rivers-t.
Tyler most a Roswell, New Mexico című sorozatában szerepel, amely a 90-es és 2000-es évek sci-fi dráma reboot-ja és egy Alex Manes nevű homoszexuális háborús veteránt játszik és ezáltal be is vallotta, hogy biszexuális. Továbbá a 33 éves színész vendégszereplőként volt jelen a Charmed rebootban.

Nagyon felszabadító volt a gonoszt játszani, ez egy olyan karakter volt, amit még sohasem alakítottam.

Filmekben a Hello Again és a Capsized: Blood in the Water alkotásokban találkozhattunk vele.

Melyik színészt követitek és mit gondoltok a munkásságaikról? Szerettétek egyébként a sorozatot?

Hozzászólások