ezeket szerettük

Visszatekintő: januári megjelenések

Itt a januári visszatekintő, amiben arról lesz szó, hogy milyen újdonságokkal leptek meg minket a kedvenceink az év első hónapjában. A sorozatos, – filmes, – zenés és könyves megjelések lesznek ennek a bejegyzésnek a középpontjában. 

Januári sorozatpremierek

Először is kezdjük a sorozatokkal. A január 22-én debütáló Fate: The Winx Saga című alkotás nagy port kavart, ami a Winx Club nevű animációs rajzfilm feldolgozásaként volt beharangozva. A mese rajongói felháborodva nézték meg a sorozatot, ugyanis nagyon kevés hasonlóságot véltek felfedezni a két mű között. Természetesen a rajongói bázis másik felének, vagy azoknak az embereknek, akik nem nézték a Winx Club-ot tetszett a széria. Tehát kapott hideget és meleget, valamint a kritikusok is eléggé kifogásolták a karakterábrázolásokat, illetve magát a kidolgozást. Hogy lesz-e folytatása? Eredetileg 3 évadra tervezték 6-6 résszel, de ezek után senki sem tudja mi lesz a sorsa a sorozatnak. Ti szerettétek?

Ne felejtsük el azt sem, hogy megjelent a Legacies 3. évada, amiben az első pár rész a második évadnak a befejezése. Emellett A boszorkányok elveszett könyvét is meg kell említenem, hiszen nagyon szerettétek, ami nem is csoda, mert egy nagyszerű természetfeletti sorozatról van szó. A Bridgerton családról is érdemes szót ejteni, ugyanis hatalmas sikernek örvendett, nem is volt kétség affelől, hogy berendelik egy újabb évadra. Továbbá a WandaVision végre színre lépett, amit a Bosszúállók franchise rajongói már nagyon vártak. Kár, hogy nem lehet egyben ledarálni az összes részt, hiszen hetente kapjuk őket, de ezt az alkotást is nagyon szereti a közönség. Ezen kívül még nagyon sok újonccal fogunk találkozni, köztük például a Gossip Girl reboottal.

Januári filmpermierek

A filmek terén eléggé csekély a felhozatal, ugyanis a koronavírus teljesen tönkreteszi. A különböző streaming szolgáltatók viszont folyamatosan töltik fel az újabb saját készítésű alkotásaikat. Így találkozhattunk a Halálos harcmező című akciófilmmel, vagy az Ohana: Az igazi kincs kalandos alkotással. Továbbá meg kell említenem a Pieces of Woman című művet, ami magyar siker, ugyanis Mundruczó Kornél volt az egyik rendezője. Viszont nagyon várjuk a Szörnyellát vagy a Minyonok második részét és még izgatottabbak vagyunk Camila Cabello alakította Hamupipőke miatt is.

Januári zenei megjelenések

Ha már Camila, akkor ideje a januári hónap zenei részére is áttérni, ami egészen jól alakult. Először is a magyar dalokat említeném meg, ugyanis ByeAlex és a Slepp valamint a Halott Pénzes srácok egy közös számra összeálltak és megalkották a Boldog leszek című muzsikát. Szerintem nagyon jó lett, főleg ebben a szomorkás időben felpörgeti az embert. Egy másik közös együttműködést is bemutatnék, ami Miss Mood és Metzker Viktória dala, aminek a neve 21 lett. Szintén egy bulizósabb alkotás.

A külföldiek közt Selena Gomez az, akit mindenképp megemlítenék, ugyanis egy latinosabb oldalát mutatta meg nekünk az énekesnő. Egyszerűen tökéletes lett és már a rajongók tűkön ülve várják, hogy az új albuma megjelenjen. Billie Eilish és ROSALIA közöse is hasonló műfajt képvisel, mint Selena közelgő korongja, a lányok gyönyörű dalt hoztak létre. Az újonc Olivia Rodrigo-ról se feledkezzünk meg, ugyanis debütáló dala hatalmas siker lett, meg persze a közte és Sabrina Carpenter közti vita is sokakat érdekelhet. Röviden: Sabrina most Olivia exével van együtt és emiatt egymásnak célozgatják dalaikat. Nem utolsó sorban, Zayn is visszatért és egy új albummal fogja hamarosan meglepni rajongóit.

A koreai zene szerelmeseit sem hagyom hoppon. Rengeteg újonccal találkozhattunk a múlt hónapban és még több visszatéréssel leptek meg minket a kedvenc idoljaink. Először is Bobby az iKON oszlopos tagja és rappere egy full albummal érkezett. Aztán a hónap végén Hyuna is végre színre lépett és kiadta az I’m not cool című dalát, amire teljesen megérte várni. Minialbum lett a vége és elérkezett az az idő is, amikor Hyuna írta egyik számát a lemezre. Mellettük még meg kell említenem a Dreamcatcher rockosabb vonalat képviselő lánybanda megjelenését, akik ODD EYE című dalukkal csak úgy berobbantak a januári hónapban és taroltak, ahogy a ((G)I-DLE) lányok a HWAA kislemezükkel és minialbumukkal. Egyszerűen fantasztikus mind a két banda.

A múlt hónapban ezek voltak terítéken. Márciusban pedig érkezem a februári visszatekintővel. Addig is, osszátok meg velünk, hogy nektek mi volt a kedvencetek a januári hónapból. Akár film, sorozat vagy zene témába illik bele, áruljátok el nekünk, hogy milyen újdonságra leltetek rá? 

Hozzászólások