Kpop megjelenések, amikről lemaradhattál #1

Az elmúlt hónapban újabb és újabb koreai zenék jelentek meg, kaptunk újdonságokat, visszatéréseket és feldolgozást. Mindenképpen megérdemlik, hogy minél többen megismerjék őket és friss dalaikat, így a következő öt kpop számot a magyar közönségnek ajánlanám, a héten még egy adaggal fogok jelentkezni, hogy ne maradjatok le semmiről.

Kezdjük a MAMAMOO csapattal a listánkat, akik múlt héten adták ki legújabb teljes albumukat, ami a Reality in Black címet kapta. A koronggal együtt a hozzá tartozó kislemez is megjelent videóklippel ellátva. Egy igazán látványos, erős és színes koncepciót hoztak a lányok és ismét megmutatták egy újabb oldalukat.  A dal arról szól, hogy ne féljünk önmagunk lenni, ne érdekeljen az, hogy más mit mond, csak csináld. A HIP szövegét egyébként Hwasa írta a lemez összesen 11 újdonságot tartalmaz és a megírásában mind a négy tag részt vett. A számok közt van a legutóbbi tehetségkutató műsorban a Queendom-ban előadott Destiny is, amivel megnyerték a versenyt. A továbbiak is hozzák a tagok stílusát, lassabb, melankolikusabb és pörgősebb zenékkel egyaránt megajándékozták a MOOMOO-kat, azaz a rajongókat.

A 2NE1 egykori két tagja Bom és Dara összeálltak, hogy újradolgozzák a Lonely című dalukat. Egy ilyen kis morzsára a rajongók már a felbomlásuk óta vártak és végre eljött az idő és egy kicsit érezhettük, hogy visszakaptuk szeretett bandánkat. A zene a DARA TV youtube csatornára került fel és a hozzá tartozó videóklip nagyon egyszerű lett, de mi ennek is nagyon örültünk. Az eredeti szám a 2NE1 második mini albumának volt a kislemeze, amelyet még 2011-ben adtak ki. A csoport azonban 2016-ban hivatalosan is feloszlott. Ez a kis akusztikus verzió hatalmas örömöt okozott a Blackjack-eknek, egy kis fénysugár lehet, hogy nincs minden veszve, van még remény egy újraegyesüléshez.

A (G)I-DLE szintén szerepelt a fentebb említett Queendom nevezetű versenyben, ahol remekül teljesítettek, voltak elsők és voltak utolsók is, de a rajongók szeretetét mindig élvezhették. Rengetegen támogatják a fiatal lánybandát és a legújabb LION címre keresztelt számukat is már több, mint tíz millióan hallgatták meg. A Queendom előadásuk is nagy hatást gyakorolt mindenkire, hihetetlenül jól elkészítették a videóklipet, a koreográfiát és a dalszöveg is, amit SoYeon írt Bicksancho-val (Yummy Tone) együtt. A LION a tagok karizmájukra és méltóságukra összpontosít, és az oroszlán szót természetesen metaforaként használják.

Hyuna végre visszatért november elején, amit hatalmas örömmel fogadtak a rajongók. Miután ott hagyta a CUBE Entertainment céget és átpártolt a P-Nation nevű kiadóhoz, aminek PSY a vezetője, a fanok tűkön ülve várták, hogy mikor fog kiadni egy újabb dalt. Azonban egy kis ideig erre várni kellett, hiszen párjával, Dawn-nal élték életüket. Bár a kapcsolatuk vezetett ahhoz, hogy mindkét tehetséges fiatal szerződést bontson a CUBE Entertainment-tel, mégis együtt maradtak és boldogabbak, mint valaha. A Flower Shower hozta a 27 éves énekesnő stílusát és báját, emellett igazi kis tavaszias videóklipet kaptunk, ami tele van virágokkal és ahhoz illő díszletekkel. Fülbemászó és szórakoztató zenére sikeredett és mint mindig Hyuna szexi táncmozdulatokkal fűszerezte meg a néhol furcsa klipet.

DAWN a Pentagon nevű bandában E’Dawn-ként tevékenykedett, majd miután kiderült, hogy együtt vannak Hyunával el kellett hagynia szeretett csapatát. Akkor barátnőjével együtt ismét egy kiadónál lyukadtak ki a P-Nation-nél és egyszerre debütáltak, újult szólistákként. Dawn egy sötétebb tónusú videóklippel és egy erőteljesebb mondanivalóval rendelkező dalszöveggel lepett meg minket, amiben bemutatta tánctudását is. A dalszöveget DAWN és PSY írta, és mindkét művész részt vett a zene komponálásában. A MONEY szövege kérdéseket vet fel a pénz értékével kapcsolatban, hogy valóban szükségünk van rá, vagy csak hajszoljuk azt. Engem nagyon meglepett a fiú és a Pentagon-ban számomra nem volt annyira kiemelkedő, de ez a videóklip és a szám elképesztő lett.

Mint említettem lesz még egy második része is ennek az összefoglalónak, ha van kedvetek osszátok meg velünk a zenékkel kapcsolatos véleményeteket és mutassatok Ti is valami újat, amit megszerettetek az elmúlt hónapban.

Hozzászólások