Média

Rossz szereposztások! Vagy mégsem?

Úgy tűnik, hogy 2019 a feldolgozások éve, ezért aztán többször olvashatjuk azt, hogy az emberek nem örülnek annak, akit az adott szerepre választanak ki a castingerek.

Itt van például Robert Pattinson, aki az új Batman film denevérét fogja alakítani. A hír még június elején jelent meg, aminek a közönség nem igazán örült. Mindenki a csillogó vámpírra (Twillight) gondol, amikor a fiatal tehetség nevét meglátják. Mi úgy látjuk, hogy Robert nem rossz színész, gondolunk itt a Harry Potter alakítására, ahol Cedric Diggory-t formálta meg. Szerettük, nem igaz? Egyébként Batman szerepére még Nicholas Hoult is jelentkezett, elődje pedig Ben Affleck volt. Őt sem kedvelték. Most Nicholas és Robert közt dőlt el, hogy ki fogja megkapni a denevérember szerepét. Azonban a 33 éves színész megnyerte a Warner Bros-t, így a Matt Reeves által rendezett film 2021. júniusában Robert Pattinson főszereplésével fog a mozikba kerülni.

A másik nagy felháborodást Ariel megformálója keltette, aki nem más, mint Halle Bailey lett. Amikor a Disney kijelentette, hogy a sellőlányt egy afroamerikai származású énekesnő (és feltörekvő színésznő) fogja alakítani, a legtöbben kiakadtak. Persze egyik tulajdonság sem lehet akadály, hiszen meg tudják változtatni, gondoljunk csak az Aladdin Dzsinijére. Szerintünk nem kéne elítélni emiatt a fiatal énekes- és színésznőt, akit nem mellesleg Beyoncé fedezett fel. Mi nagyon várjuk a A kis hableány feldolgozást!

Ha már az Aladdin-t is megemlítettük. Abban a feldolgozásban Dzsini szerepét nem tudták elfogadni, őt Will Smith alakította. Továbbá nem voltak oda Zac Efron főszerepéért sem az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című filmben, de mégis jól alakultak a dolgok. A castingerek nem hiába vannak jelen. Párszor van olyan alkalom, amikor mellé lőnek, de általában egy – egy szerepre nagyon jó okkal választják ki az adott színészt, vagy színésznőt.

A disney rajongók nem nyugodhatnak még meg, hiszen hamarosan érkeznek a hírek a Lilo & Stitch élőszereplős film castingjáról is. Vagy a Szörnyella de Frász is hozhat meglepetéseket, nekünk akkor is leesett az állunk, amikor kiderült, hogy Glenn Close-t követően Emma Stone fogja életre kelteni a gonosz, szőrmebunda mániás nőszemélyt. Ti mit gondoltok ezekről a szerep leosztásokról?

Hozzászólások