Zene

10 kpop lánybanda, akik 2020-ban debütáltak #2

Az előző bejegyzésben összesen tíz lánycsapatot hoztam el nektek, most pedig elhozom a következő adag kpop lánybanda bemutatását, akik szintén 2020-ban léptek először a nagyközönség elé. Felkészültetek az újabb tíz csodás előadóra? Kezdjünk is bele!

aespa

Az aespa egy nagyon friss kpop lánybanda, ugyanis 2020. november 17-én debütáltak a Black Mamba digitális kislemezükkel. A csapatot négyen alakítják Karina, Giselle, Winter és NingNing az egyik legnagyobb vállalat, az SM Entertainment-nél. Nevük az „Avatar X Experience” és az „aspektus” eredetű æ kombinálásából származik, a jelentése pedig különféle innovatív tevékenységek, amelyek témája az „Új világ megtapasztalja az „avatar” jelenséget”, a másik éned találkozásán keresztül. Hogy mi ez az avatar? A lányok mellett négy virtuális tag is a bandában van, akikkel még nem igazán találkozhattunk. Nincs sok információnk arról, hogy mi célt szolgálnak, de úgy tűnik, hogy emiatt még különlegesebb a csapat. A rajongói nevük a MY lett. Karina és Winter koreai, Giselle japán és koreai, míg NingNing kínai származású. Youtube csatornájukon találhatunk videókat a virtuális karakterekről, instagramon pedig képeket, és mindkét platformon már több, mint egy millió feliratkozójuk van.

STAYC

A STAYC (korábban HIGHUP Girls néven ismert) egy 6 tagú lánycsoport, akik 2020. november 12-én debütáltak a High Up Entertainment kiadónál. Sieun, Seeun, Sumin, J, Isa és Yoon alkotja a csapatot, akik első minialbumukkal, a Star To A Young Culture-ral léptek a kpop világába. Ezen található a So Bad című daluk, ami videóklipet kapott, továbbá tartalmaz még egy zenét, a Like This-t. A lányok mindannyian koreaiak, illetve 2001 és 2004 között születtek. Sieun számos K-drámában játszott, például Mystic Pop-up Bar, Just Between Lovers vagy a Still 17. Seeunról pedig kiderült, hogy gyerekszínész volt és majdnem a Weeekly csapatban debütált. Természetesen, mint minden bandának, nekik is van youtube csatornájuk, ahová interjúk, kulisszák mögötti videók és feldolgozások találhatóak.

Bling Bling

A Bling Bling egy 6 tagú kpop lánybanda, akik a MAJOR9 kiadónál vannak. A csapatot Yubin, Jieun, Ayamy, Marin, Juhyun és Narin alkotja. Koreában és Japánban 2020. november 17-én debütáltak a „GGB” mini albumukkal és ezzel együtt a G.G.B nevű kislemezzel. Ayamy és Marin japán, míg a többiek koreai származásúak. Debütálásuk előtt mindannyian bemutatkoztak egy dal vagy egy tánc előadással. A lemezen két dal is megtalálható, mindkettő japán és koreai nyelven, ezek a G.G.B és a La La La. Utóbbihoz december 8-án adtak ki egy koreográfia videót, ami kicsit más stílussal rendelkezik, mint a kislemez. A Bling Bling-nek egyébként van egy youtube csatornája, ahová egyelőre még kevés videót töltöttek fel, de ez biztosan növekedni fog a közeljövőben, így ha tehetitek iratkozzatok fel.

XUM

A XUM egy három tagból álló lánycsapat, akik az A100 Entertainment kiadónál debütáltak 2020. szeptember 22-én első kislemezükkel, a Ddalala-val. A bandát a 25 éves Dayeon, a 21 éves Baekah és a 18 éves Iaan alkotja, akiknek a rajongói neve az Awexume lett. Mindannyian koreai származásúak és már egyszer debütáltak a Neon Punch nevű bandában, akik 2020. augusztus 11-én oszlottak fel. Természetesen nekik is van youtube csatornájuk, ahová tánc illetve dalfeldolgozásokat, vlogokat töltenek fel.

Precious

A Precious az UMI Entertainment egyik lánybandája, akik 2020 szeptember 23-án debütáltak a BEBE című minialbumukkal. A korongon három dal található, a Hi, Precious intróként, a Don’t be afraid és a BEBE kislemez, ami videóklipet is kapott. A csapatot öt lány Eun B, Ji Hyo, Han Woom, Lee Soo és Han Byeol alkotja, a banda rajongói neve pedig a P_LONG lett. Legfiatalabb tag a 15 éves Han Byeol, a többiek pedig 19 és 20 évesek. A youtube csatornájukon feldolgozásokat és vlogokat találhatunk.

PRISMA

A PRISMA nevű kpop lánybanda 2020. október 31-én debütált az UnionWave Entertainment kiadónál. A csoportot öten alkotják: a koreai Gyeongmin és Eunbyeol, a kínai-amerikai Sally, a spanyol Nia, valamint az olasz Miriam. A Breakout című kislemezükön kívül nincs más daluk, nemrég kiadták a zenéhez tartozó koreográfia videóját. Az instagram oldalukon aktívabbak, mint a youtube csatornájukon, így ott érdemesebb őket követni.

BLACKSWAN

A Black Swan a DR Music (más néven DR Entertainment) kiadónál debütált október 16-án a Goodbye Rania című albumukkal. A lemezen összesen 14 szám található, amin a Tonight lett a kislemez. A rajongói nevük az A1ST lett, a csapatot pedig Youngheun, Leia, Fatou és Judy alkotja, azonban eredetileg öten voltak. Hyeme 2020. november 10-én hagyta el a Black Swant és emiatt jelenleg szüneten vannak. Youngheun és Judy koreai, míg Fatou szenegáli és Leia brazil-japán származású. Youngheun a Stellar és a LHEA bandáknak a tagja volt, míg Judy a 1MILLION egyik táncosa volt. Fatou-ról kiderült, hogy a Cineline Entertainment modellje volt, mielőtt úgy döntött, hogy gyakornok lesz. Judy pedig a Pledis Entertainment egykori gyakornoka volt. Míg a youtube csatornájukon jelenleg nincs sok tartalom, addig az instagram oldalukon próbálnak érvényesülni.

A-REAL

Az AREAL egy 4 tagú lány csoport a JZ Factory Entertainment kiadáónál, akik 2020. augusztus 21-én debütáltak a Wake Me Up kislemezükkel. A bandát Segye, Hyebin, Dabi és Areum alkotja és mindannyian koreaiak. Areum, Sagye és Hyebin eredetileg Rose Finger néven a YC: Bros Entertainment kiadónál voltak és 2018 októberében adták ki első, HIBIDIPOP című dalukat, de 2020 nyarán feloszlottak. Dabi pedig MIDNIGHT egykori tagja volt, ők is feloszlottak. A lányok is inkább az instagram oldalukon aktívabbak, de a youtube csatornájukra is felkerült pár videó a Wake Me Up dalukkal kapcsolatban.

woo!ah!

A woo!ah! egy 5 tagú lánybanda, amelyet Han Jiseok és Kim Kyusang alapított az NV Entertainment kiadónál. 2020. május 13-án debütáltak az első, Exclamation című albumukkal, azonban a hozzá tartozó woo!ahh! kislemez videóklipje május 15-éig váratott magára. A csapatot Nana, Wooyeon, Sora, Lucy és Minseo alkotja. Eredetileg hatan voltak, de Songyee az egészségügyi állapota miatt kilépett a woo!ah!-ból. Sora japán származású, a többiek viszont mindannyian koreaiak. 2020. november végén kiadták második minialbumukat a Qurious-t, amin három dal található, köztük a Bad Girl kislemez. A lányok aktívak a youtube csatornájukon és természetesen a többi platformjukon is.

PURPLE K!SS

A PURPLE K!SS az RBW Entertainment kiadónál vannak és 2020. november 26-án egy My Heart Skip a Beat című performance videóval ismerhettük meg őket. A bandát Park Jieun, Na Goeun, Dosie, Ireh, Yuki, Chaein és Swan alkotja. Swan egészségügyi problémái miatt nem vett részt ebben a táncvideóban és jelenleg is szüneten van, ezért 2021-ig várnunk kell a teljes debütálásra. Yuki az egyetlen, aki nem koreai, ő ugyanis japán származású. A lányok közt volt aki a MIXNINE vagy a PRODUCE48 tehetségkutató showban szerepelt és voltak YG és JYP gyakornokok. A youtube csatornájukon eléggé aktívak, de az instagram oldalukat se felejtik el, illetve próbálnak a többi platformjukon is érvényesülni.

Remélem, hogy van köztük olyan kpop lánybanda, akik a kedvenceitek lettek és támogatjátok őket. Ha tetszett a bejegyzés maradjatok velünk, hiszen hamarosan érkezik a sorozat következő része, ahol elhozom nektek a 2020-ban deübtált fiúbandák folytatását is.

Hozzászólások