Könyvek

Novemberben érkezik a világhírű Nala, a mentett cica története

Még idén ősszel, pontosabban november végén érkezik Dean Nicholson Nala, a mentett cica című, igaz történeten alapuló regénye a Művelt Nép Kiadónál. A könyv főszereplője Nala, aki otthontalan állatból hamarosan közismert kedvenccé vált, és világkörüli utazást tett új barátjával.

Nala és Dean története 2018-ban kezdődött, amikor a harmincéves férfi elindult Skóciából, hogy biciklivel felfedezze az egész világot. Három hónappal később egy váratlan útitársra tett szert egy magányos kiscica személyében. Miután Nala kellőképpen megerősödött, kettesben folytatták izgalmakkal teli utazásukat, és egy életre szóló barátság szövődött közöttük. Mindennapjaikat jelenleg a páros Instagram oldalán követhetitek, ahol gyakran osztanak meg képeket aktuális kalandjaikról.

A Nala, a mentett cica várhatóan november 29-én kerül a könyvesboltok polcaira.

Én már nagyon várom a magyar megjelenést, mert kíváncsi vagyok a Nala és Dean közötti különleges kötelék kialakulására, és persze a világkörüli utazás eseményeire is. Szerencsére a magyar fordításhoz is megkapjuk a gyönyörű eredeti borítót, amelyen maga a címszereplő cica látható utazás közben. A kötetet már elő is tudjátok rendelni a kiadótól 30% kedvezménnyel.

Ti is el fogjátok olvasni Nala történetét? Írjátok meg nekünk kommentben!

Dean Nicholson – Nala, a mentett cica

Egy ​életet megváltoztató barátság története

Dean Nicholson elmeséli Nalával, a mentett cicával közös világkörüli biciklis utazásuk inspiráló kalandjait.

Amikor a harmincéves Dean elindult Skóciából, hogy körbe kerekezze a világot, az a cél vezérelte, hogy minél többet megtudjon nyugtalan bolygónkról, de arra nem számított, hogy váratlan társa révén milyen tapasztalatokat szerez majd.

Három hónappal az elutazása után Montenegró és Bosznia között a hegyekben, egy félreeső úton magára hagyott, sáros kiscicát talált. Az átható tekintetben és a kétségbeesett nyivákolásban volt valami ellenállhatatlan. Nem hagyhatta a sorsára, ezért feltette a biciklijére, majd a helyi állatorvosok segítségével kiápolta a betegségeiből.

További útja során elszakíthatatlan kötelék és barátság szövődött Dean és a macska között, akinek a Nala nevet adta. Nala kíváncsi, önálló, tele van lendülettel és kalandvággyal. A megismerkedésükről készült videót húsz millióan nézték meg, és az Instagram oldaluknak eddig 750.000 követője volt, de a szám tovább nő.

Olvashatunk arról, hogy Dean és Nala mennyi kedvességet kapnak idegenektől. Menekülttáborokat keresnek fel együtt, Európa- és Ázsia-szerte állatokat mentenek, és megtanulják, hogy a váratlan bámulatos lehet. Két íróval, Garry Jenkins-szel és a Bob, a kóbor macska alkotójával, James Bowennel együtt Dean megosztja velünk a Nalával közös utazásuk lelkesítő és szívmelengető kalandjainak kivételes történetét.

Anneleen Bru – Így neveld a macskádat

Hozzászólások