Sorozatok

Kihagyhatatlan Marvel sorozatokat ígér a Disney+

A Marvel hosszú évek alatt építette ki moziverzumát, aminek első fejezete – az Infiniy Saga – idén nyáron a Pókember: Idegenben által került lezárásra. Az összesen huszonhárom filmet magába foglaló korszak a végtelen kövek köré összpontosult, és minden egyes produkció egy-egy mozaikdarabot adott a nézők számára. Ezek 2019-ben a Bosszúállók: Végjátékban álltak össze, így végre a kirakós minden egyes eleme a helyére került. A nagy befejezés ugyanakkor egy új kezdetet is jelent a Marvel számára, aminek az elindulására jövőre számíthatunk.

A korábbi évekhez képest egy igen fontos változásra számíthatunk. A Disney+ névre keresztelt platformnak köszönhetően nagyszabású Marvel sorozatokat fogunk kapni, amiknek gyártásáért ugyancsak a Marvel Studios lesz felelős. Mit is jelent ez pontosan? Bár a képregénymogul nevéhez már eddig is sok sorozat köthető – mint például a Daredevil, vagy SHIELD ügynökei – ezek egyike sem volt szoros kapcsolatban magával a moziverzummal, és önmagukban is tökéletesen megállták a helyüket. Kevin Feige, a Marvel Studios vezetője elárulta, hogy a Disney+ szériák esetében, más lesz a helyzet. Rövid évadokra számíthatunk, ám az eddigi hírek szerint ugyanolyan minőségben készülnek majd el, akárcsak a filmek. Ugyanakkor már abban is biztosak lehetünk, hogy az elkövetkezendő Marvel filmek megértéséhez, ezeket a produkciókat sem szabad kihagynunk. Pontosan milyen sorozatokról is van szó?

The Falcon and the Winter Soldier – 2020

A legelső széria – aminek forgatási munkálatai már el is kezdődtek – a Sólyom és a Tél katonája köré épül fel, a cselekménye pedig a Bosszúállók: Végjáték után fog játszódni. Sebastian Stan és Anthony Mackie mellett, Emily Van Camp visszatérésére is számíthatunk, aki korábban Sharon Carter szerepében volt látható. Az Amerika Kapitány: Polgárháború főgonosza, Zemo ugyancsak ismét felbukkan, őt akárcsak korábban, most is Daniel Brühl kelti majd életre. Az egyetlen új név a színészek listáján Wyatt Russel, aki John Walker megformálója lesz.

A sorozat az eddigi tervek szerint összesen hat epizódos lesz, és 2020 végén kerül majd fel a Disney+ kínálatába.

WandaVision – 2021

Az összes eddig beharangozott Disney+ széria közül talán ez az a produkció, ami a legjobban felkeltette az emberek érdeklődését. A sorozattal kapcsolatban már nagyon sok információ napvilágot látott, ám mégis rengeteg a kérdőjel. Tudjuk, hogy Elisabeth Olsen Skarlát Boszorkánya mellett Paul Bettany Víziója is újra látható lesz, de arról egyelőre nincsenek hírek, ez miként fog majd megvalósulni. Az android szuperhős ugyanis a Bosszúállók: Végjáték eseményei idején életét vesztette, így nem tudni, hogyan kerül bele újra a történetbe. Rajongói elméletek szerint Wanda elméjébe látunk majd bele, aki egy 1950-es évekbeli feleségként éli az élet, Vízió mellett.

Már az is biztos, hogy ez a széria nagy hatással lesz a moziverzumra is, ugyanis a hírek szerint a WandaVision története szoros kapcsolatban áll a Doctor Strange második részével. Ezt a tényt támasztja alá, hogy Elisabeth Olsen abban a filmben is szerepet kapott, így Skarlát Boszorkányra ott is számíthatunk.

Loki – 2021

Tom Hiddleston karaktere már az első Thor után nagy népszerűségre tett szert, de a későbbi filmeknek hála egyre többen és többen kezdtek el rajongani érte. A csínytevés isteneként bemutatott Loki talán az egyetlen a moziverzumban, akit mind főgonoszként, mind főhősként láthattunk. A legelső jelenetétől kezdve, a Bosszúállók: Végtelen háborúig hatalmas karakterfejlődésen ment keresztül, ám a történetének a (végleges) halálával vége szakadt. A rajongók azonban még nem voltak készek arra, hogy elengedjék Lokit, és ezzel a Marvelnél is tisztában voltak. Így született meg a sorozat ötlete, ami azonban nem a számunkra már jól ismert szereplőt fogja bemutatni, hanem annak egy másik idővonalon (Bosszúállók: Végjátékban) létező változatát.

Az előző szériákhoz hasonlóan ennél is összesen hat epizódra számíthatunk, amik a tervel szerint 2021 elején kerülnek bemutatásra.

What if… – 2021

Az első animációs sorozat, amely a moziverzumhoz köthető, 2021 közepén rajtol el a Disney+-on. A leírás szerint azt fogja bemutatni, mi történt volna, ha egyes események másként zajlottak volna le. Rögtön az első epizódban azt a kérdést vetik fel nekünk, mi lett volna, ha Steve Rogers helyett Peggy Carter kapja meg a szérumot.

A közerműködő színészek listája e széria esetében mondhatni végtelen, ugyanis rengeteg olyan sztárra számíthatunk, akiknek a neve ismert a Marvel számára. Sebastian Stan, Chris Hemsworth, Josh Brolin és Paul Rudd mellett, igazából mindenkivel találkozhatunk. Mindannyian a saját karakterük hangjaként kerülnek bele a sorozatba.

A széria az előzőekkel ellentétben viszonylag nagy epizódszámmal dolgozik, ugyanis az eddig bejelentett információk szerint, összesen huszonhárom részre számíthatunk.

Hawkeye – 2021

Jeremy Renner karaktere a Bosszúállók első részében mutatkozott be először, mint Sólyomszem. Azóta számtalan Marvel filmben láthattuk már, kisebb nagyobb szerepekben, de önálló produkcióban eddig még nem szerepelhetett. 2021-ben ugyanakkor eljön ennek is az ideje. Bár eredetileg Hawkeye számára egy filmet szántak volna, Kevin Feige, a Marvel Studios feje úgy döntött, a karakterhez sokkal jobban illene egy sorozat. Pontosabb információk egyelőre még nem láttak napvilágot a szériával kapcsolatban. Annyit biztosan tudunk, hogy itt is hat epizóddal kell majd számolnunk, és története a Bosszúállók: Végjáték után fog játszódni.

Egyes pletykák szerint Jeremy Renner magánéleti problémái miatt a széria körül még történhetnek váratlan meglepetések, és páran azt is megemlítették, hogy a színészt akár le is cserélheti a Marvel.

Ms. Marvel, Moon Knight, She-Hulk

A jól ismert karakterek mellett, a Marvel álmodott egy merészet, és úgy döntött a jövőben teljesen új arcokat is bemutat a szériák által. Az első jelöltek – az egyelőre még csak a képregények lapjairől ismert – Ms. Marvel, Moon Knight és She-Hulk. A közeljövőben mindegyik szereplő saját sorozatot fog kapni, és ez által ők is beléphetnek a Marvel moziverzumába. Sem a színészekről, sem a pontos megjelenési dátumokról nincsenek még hírek, de remélhetőleg hamarosan ez változni fog.

Jövőre indul a Marvel negyedik fázisa

Hozzászólások