Könyvek

A csendmadár – a film november 15-től a Netflixen!

November 15-én került fel a Netflixre Wash Westmoreland (Still Alice, Colette) filmje Susanna Jones többszörös díjnyertes regényéből, A csendmadárból. Az Agave Könyvek ennek alkalmából felújított kiadásban újra megjelenteti az először 2004-ben kiadott kötetét.

A csendmadár az első Agave-könyvek egyike volt, és hatalmas olvasói és kritikai sikert aratott, többek közt az Elle magazin az év könyvének választotta.

Susanna Jones – A csendmadár

A Netflix filmje alapjárul szolgáló könyv.

Többszörös díjnyertes regény szerelemről és árulásról, bűnről és feloldozásról.

Egy halott angol nő torzójára bukkannak a rendőrök a Tokiói-öbölben. A gyanúsított Lucy Fly, egy harminc körüli, szintén angol szakfordító. Egyvalaki tudna érdemi információval szolgálni a gyilkosságról: egy fotós, Tejdzsi, de ő nyomtalanul eltűnt. Így hát a rendőrök kénytelenek Lucy Flyból kiszedni, mi történt. De Lucy hallgat.

Egy szót sem szól. Hangosan legalábbis nem. Fejében viszont megdöbbentő részletességgel és őszinteséggel pörgeti végig azt a kísérteties utat, amelynek végén nem a törvénnyel, hanem saját magával kell elszámolnia.

Susanna Jones hátborzongató regénye nemcsak egy gyilkosság krónikája, hanem egy szerelemé is, amely az első perctől el volt átkozva. Hiszen ha Lily nem találkozik Lucyval…

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?