Filmek

Jövőre indul a Marvel negyedik fázisa

A Pókember: Idegenben című film által hivatalosan is lezárult a Marvel-moziverzum harmadik fázisa, így a közeljövőben egy teljesen új fejezet nyílik a filmvászonra vitt képregényhősök életében. Néhány produkció híre viszonylag hamar eljutott a rajongók fülébe, de a teljes lista csak nemrégiben, a SDCC-on vált nyílvánossá. Vegyük sorra pontosan milyen filmekkel és sorozatokkal készülnek nekünk.

Fekete Özvegy (2020)

2020-ra várható a Marvel legközelebbi produkciója, ami egy már jól ismert karakter köré épül fel. A Scarlett Johannson által megformált Natasha Romanoff – vagy ismertebb nevén, Fekete özvegy – a Vasember 2 óta rendszeresen jelen van a filmes univerzumban, és meghatározó szerepet tölt be benne. Mindezek ellenére, saját eredettörténetet sokáig nem kapott, de szerencsére ez biztosan változni fog. A Fekete Özvegy címet viselő produkció forgatási munkálatai már javában zajlanak, többek között például hazánkban is, így van rá esély, hogy megtudhatjuk, pontosan mi is történt Budapesten.

The Eternals (2020)

A Marvel a már jól ismert szuperhősök mellett szinte minden évben bemutat egy teljesen új karaktereket tartalmazó produkciót. Nem lesz ez másként 2020-ban sem, ugyanis Fekete Özvegy után a “The Eternals” is megjelenésre kerül. A film egy azonos című képregény alapján készül, és olyan színészeket láthatunk benne mint például Angelina Jolie vagy Salma Hayek A rendezői székben szintén egy hölgyé lesz majd a főszerep, ugyanis Chloé Zhano viheti filmvászonra a történetet, akinek ez lesz az első komolyabb munkája. A bemutatóra november elején számíthatunk.

Sólyom és a Tél katonája (2020)

2020-tól nem csak filmek, de sorozatok megjelenésére is számíthatunk. Bár korábban több csatornán – mint például az abc, vagy a Netflix – futott a Marvel filmes univerzumához kapcsolódó széria, a Disney+ elindulásával ezen a téren drasztikus változások várhatók. A képregényóriás a későbbiekben maga fogja tévéképernyőre vinni a szuperhősei életét, és ezáltal a filmek és a sorozatok közötti kapcsolat is sokkal jelentősebb szerepet tölt majd be. Az első hivatalosan is bejelentett produkció a “Sólyom és a Tél katonája” lesz, amiben – ahogyan az a címből is kiolvasható – Sólyom és Bucky (azaz a Tél Katonája) kapja a főszerepet. Időrend szerint, a Bosszúállók: Végjáték után fog játszódni.

Shang Chi és a tíz gyűrű legendája (2021)

Ahogyan az várható, 2021 egy, a filmes univerzum számára még ismeretlen szuperhőst mutat be nekünk. Ekkor láthatjuk majd először Shang Chi-t, a Marvel képregények egyik legprofibb harcművészét, akit Simu Liu fog alakítani. A produkció különös mérföldkövet jelent a Marvel életében, ugyanis ez lesz az első alkalom, hogy egy ázsiai származású karakter saját filmet kap a moziverzumban. A forgatási munkálatok még idén augusztusban elkezdődnek Sidneyben, de a premierre 2021 februárjáig várnunk kell.

Doctor Strange in the multierse of Madness (2021)

A 2016-ban bemutatott eredetfilme után, a Benedict Cumberbatch által megformált Stephen Strange ismét saját produkcióval tér vissza a mozikba. Azt már most biztosra vehetjük, hogy különösen emlékezetes lesz a rajongók számára, ugyanis a Marvel családbarát alkotásai után a Doctor Strange második része a képregényóriás legelső horrora lesz. Benedict karaktere mellett egy másik Marvel szereplő felbukkanására is számíthatunk, aki nem más mint az Elisabeth Olsen által alakított Wanda Maximoff, azaz Skarlát Boszorkány. A hírek szerint neki is nagyon fontos szerepe lesz a történetben, és a filmben lezajló események a WandaVision címet viselő sorozat cselekményeivel.

WandaVision (2021)

A sorozat híre elsők között jutott el a rajongók fülébe, így azt már régóta tudni lehetett, hogy Skarlát Boszorkány saját sorozatot fog kapni. Ahogyan azt fentebb is olvashattátok, a produkció szorosan kapcsolódni fog a Doctor Strange eseményeivel, és már azt is biztosan lehet tudni, hogy a széria időrendben a Bosszúállók: Végjáték után fog játszani. Ahogyan az a címből is kiolvasható, nem csak Elisabeth Olsen karaktere, de Paul Bettany Víziója is visszatér majd. Arról egyelőre még nincs semmilyen információ, hogy ez miként fog megvalósulni, és sajnos egy jó darabig még várnunk kell a válaszra.

Thor: Love and Thunder (2021)

A villámokat szóró skandináv isten is biztosan visszatér még egy filmre, ugyanis a “Thor: Love and Thunder” című film hivatalosan is bejelentésre került. Bár a karakter sorsa a legelső saját mozijával elég döcögösen indult, Chris Hemsworth tehetségének köszönhetően az emberek idővel megszerették, és napjainkra az egyik legismertebb szuperhőssé nőtte ki magát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy jelenleg Thor az első olyan alakja a moziverzumnak, aki négy saját filmet tudhat a háta mögött. A produkcióval kapcsolatban meglepő, és borítékolható információk is napvilágot láttak. A harmadik rész, vagyis a Ragnarök kiemelkedő sikere után, a rajongók szinte biztosra vették, hogy a negyedik részre ismét Taika Waititi-t ültetik majd a rendezői székbe, ésm int ahogyan az később kiderült, egyáltalán nem tévedtek, ugyanis valóban ő viszi majd vászonra a negyedik részt is. A filmben visszatérő karakterek között is vannak olyanok, akiknek a megjelenése szinte garantálható volt. A harmadik részben bemutatott Valkyrie például közéjük tartozik. De a színészgárdában feltűnik egy olyan név, akire senki nem számított, ő pedig nem más, mint Natalie Portman.

Natalie a Thor első két részében formálta meg Jane Fostert, Thor szerelmét, így a neve a moziverzum számára egyáltalán nem ismeretlen. A színésznő ugyanakkor nem érezte azt, hogy a karaktere jó irányba haladna, ezért úgy döntött hátat fordít a képregényóriásnak, és többet egy filmben sem fog szerepelni. Pontosan emiatt, senki nem is számított arra, hogy valaha még újra látni fogjuk. Azt nem tudni, hogy Waititi-nek mivel sikerült rávenni Nataliet a visszatérésre, de az már biztos, hogy szerepelni fog a filmben, és végre nem csak a képregények lapjain, de a mozikban is láthatjuk a női Thort.

Loki (2021)

2021 különösen termékeny időszak lesz a Marvel számára, ugyanis több film és sorozat is bemutatásra kerül. Ekkor jelenik meg többek között a Loki köré épülő széria, amit már hosszú ideje tűkön ülve várnak a rajongók. Tom Hiddleston korábban a filmekben olyan hitelesen formálta meg a karaktert, hogy a zűrös személyisége ellenére is az egyik legnagyobb közönség-kedvencé nőtte ki magát. A sorozat egy alternatív idősíkon fog játszani, ami a Bosszúállók Végjátékban jött lére, amikor Loki ellopta a Tesseractot, így nem igazán lehet előre megjósolni, pontosan mire is számíthatunk. Ahogyan ugyanis azt megfogalmazták, ez a Loki nem az a Loki, akit a Végjátékban láthattunk, ugyanis ő nem ment át mindazon, amit többek között a Thor: Sötét világban, a Thor: Ragnarökben, vagy a Bosszúállók: Végjátékban láthattunk. A sorozat megjelenésére 2021 tavaszán számíthatunk, és remélhetőleg ugyanolyan jó lesz, mint azok a filmek, amikben Lokit is láthattuk.

What if… (2021)

Egy azonos címet viselő képregény alapján készül el a Marvel moziverzum első animációs sorozata, ami arról fog szólni, mi lett volna ha egyes események teljesen másként zajlottak volna le, mint ahogyan azok megtörténtek. Az első epizód hivatalos leírása szerint például azt fogjuk megtudni, mi történt volna ha Steve Rogers – azaz Amerika Kapitány – helyett Peggy Carter kapja meg a szérumot. Minden rajzolt karakternek, az élőszereplős változatuk fogják a hangjukat adni, így abban biztosak lehetünk, hogy nagy neveket felvonultató produkció lesz.

Hawkeye (2021)

A Marvel részéről (eddig) utolsóként bejelentett produkció ismét egy már jól ismert karaktert vesz elő. Akárcsak a Fekete özvegy, úgy Sólyomszem is hosszú ideje részese a Marvel moziverzumának, az első hat Bosszúálló között ő is jelen volt. Több filmben láthattuk már, és elég sokat meg is tudhattunk már a karakteréről, de saját névvel ellátott alkotást még nem kapott. Ahogyan a Feket Özvegynél, úgy végre nála is megtörik a jég, ugyanis 2021 végén végre bemutatásra kerül az ő története köré épülő széria. Jeremy Renner tehát újra magára öltheti Sólyomszem szerepét, és megtudhatjuk, mi történt a karakterével a Bosszúállók: Végjáték eseményei után. Sajnos egyelőre több információ még nem igen látott napvilágot a szériával kapcsolatban, de reméljük idővel több dolog is kiderül.

Hozzászólások