MédiaSorozatok

Vége a Daredevil sorozatnak

Lesújtó nyilatkozatot tett közzé a Netflix a Marvel rajongók számára. Az „Iron Fist” és a „Luke Cage” után, egy újabb képregényes széria életének vetettek véget. Daredevil, a pokol konyhájának ördöge, szintén búcsúzik a nézőktől.

A döntés sokak számára értelmetlennek tűnik, hisz a korábban említett két sorozattal ellentétben a Daredevil kimondottan sikeres volt. A Charlie Cox főszereplésével készült széria legutóbbi évada például kiemelkedően jóra sikeredett, amit még a lekritikusabb emberek is elismertek. Ennek fényében szinte teljesen elképzelhetetlen volt, hogy ne rendelnék be újra. Végül még is így történt.

„Nagyon büszkék vagyunk a sorozat utolsó évadára. Bár ez fájdalmas a rajongók számára, úgy érezzük az a legjobb, ha ezt a fejezetet a csúcson hagyjuk abba”

Egyes pletykák szerint a kasza valójában a Disney-nek köszönhető, ugyanis a stúdió, jövőre egy saját stream-platform beindítását tervezi. A Marvelnek ezáltal már nem lesz szüksége a Netflixre ahhoz, hogy újabb és újabb képregényes szériákat készítsen, ugyanis „házon belül” is el tudja intézni a gyártási folyamatokat. Talán van némi esély arra, hogy a Disney+ az eredeti szereplőgárdát megtartva átveszi a Daredevilt, és ez által a 4. évad mégiscsak elkészülhet. Ezt az állítást némiképp a kiadott nyilatkozat is alátámasztja, amiben arról írnak, hogy „Daredevil karaktere tovább fog élni a Marvel jövőbeli projektjeiben”. Ám mindez egyelőre még csak spekuláció. Ha lesz is belőle valami, akkor a korhatári korlátozások miatt egy jóval “gyerekbarátabb” verziót fogunk kapni, amivel sokan nem értenek egyet.

A netflixes Marvel sorozatok közül már csak Jessica Jones és a The Punisher maradt meg, ezeknél még biztosan számíthatunk egy új évadra. A Daredevil befejezése után ugyanakkor elég nagy az esély arra, hogy ezután a Netflix ezekkel a szériákkal is leszámol majd. Ti mit szóltok hozzá? Szerintetek megérdemelne a sorozat még egy szezont? 

Hozzászólások