Média

Elhunyt a Beverly Hills 90210 szívtiprója

A múlt héten érkezett a hír, miszerint a Beverly Hills 90210 korábbi sztárja, Luke Perry stroke-t kapott. A színész 1966. október 11-én született Ohio államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Pályáját 1982-ben kezdte meg, amikor szerepet kapott a Voyagers! című sorozatban. Az áttörésre 1990-ig várnia kellett, hiszen ekkor jött a lehetőséget, hogy megformálja Dylan McKay-t a Beverly Hills 90210 című szériában. Az alkotás a ’90-es évek egyik legnagyobb tinisorozata volt, és a mai napig nagy visszhangja van, olyannyira, hogy készülőben van az újbóli felélesztése, amelyet a nyáron terveznek bemutatni.

Luke ’95-ig játszott a sorozatban, majd ’98-ban visszatért és a fináléig velünk maradt. Közben több filmben és műben is feltűnt, mint a Hihetetlen Hulk, a Normal Life vagy a Storm című mozi. A színészt a mai fiatalság is ismerheti, hiszen 2017-ben leszerződött a CW csatornához, amelynek keretein belül a Riverdale alkotásban tűnt fel. Itt Fred Andrews-t játszotta mind a mai napig. Az, hogy mi lesz a széria sorsa, mivel írják ki, egyelőre nem tudni, de talán nem is ez a legfontosabb most.

Nem csak a rajongókat sokkolta a halálának híre, hanem korábbi és jelenlegi kollégáit is. Így emlékezik róla Hollywood:

Ian Ziering éveken át játszott együtt a színésszel a már említett 90210 kapcsán, így nem csoda, hogy szinte az első volt, aki nyilatkozatott tett.

“Kedves Luke, örökké megmaradnak azok az emlékek, amiket együtt átéltünk az elmúlt harminc évben. Azok, akik előtted mentek el, gazdagítsák a további utatad, csak úgy, ahogy te is tetted azokkal, akiket magad mögött hagytál. Kérlek Istenem, adj helyet neki magad mellett, mert megérdemli.”

Alyssa Milano a következőt írta a közösségi oldalára:

“Nem értem, hogy mehetett el. A lelke mindig fényesen ragyogott. A mosolya. A tehetsége. A kedvessége. Mindig ő volt a legfényesebb ember a szobában. Nyugodj békében az angyalokkal kedves Luke. Sosem feledlek.”

Lana Parilla ezeket a gondolatokat osztotta meg a nagyvilággal:

“Nem tudok elég jó dolgot mondani Luke-ról. Megtisztelő volt együtt dolgozni vele a Windfall sorozat kapcsán, amelyet egy évekig tartó barátság követett. Olyan kedves, figyelmes, szerető, nagyvonalú, tehetséges, szórakoztató, gondoskodó ember volt.”

Az EW is összegyűjtött párat ezekből a gondolatokból:

Nyugodj békében Luke Perry! #RIPLukePerry

Hozzászólások