Agave KönyvekHírekKönyvek

Érkezik az Éjszárny folytatása!

Ed McDonald Éjszárny c. regénye 2018 őszének igazi fantasy slágere volt. Március 7-én érkezik a Hollóvér képében a második kötet, ami tudatosan építkezik az előd minden jó tulajdonságára, és mellette számos új dolgot is ígér.

Négy évvel az első könyv után játszódnak az események, és új hatalom van születőben: a Fénylányként ismert, ragyogásba burkolózó szellem látomásokként jelenik meg városszerte, az őt istenítő szekta pedig egyre nagyobb erő és befolyás birtokába jut. Eközben a Mély Királyainak szörnyserege tüzes esőt ont az égből, a borzasztó istenekkel való újabb nagy összecsapás elkerülhetetlennek tűnik.

Az eluralkodó káosz megállíthatatlan, ráadásul ismeretlen tettesek feltörik Szarkaláb széfjét, és nyoma vész egy rettentő hatalmú tárgynak. Galharrow-ra és az Éjszárnyakra vár a kellemetlen feladat, hogy visszaszerezzék. Csakhogy ehhez válaszokra lesz szükségük, márpedig ezekért kénytelenek fejest ugrani a lidércnyomásba: a Kárhozat nevű, mágiával fertőzött apokaliptikus síkság kellős közepébe.

McDonald a folytatásban ügyes kézzel írja tovább és bővíti ki az Éjszárny világát: az olvasó többet tudhat meg Valengrad városáról és a Kárhozatról – sőt, többet is időzhet ezeken a helyeken, ugyanis a Hollóvér jó 50 oldallal hosszabb az első résznél –, és számos új, felejthetetlen szereplővel is találkozhat. Méltó folytatásról van tehát szó, és jó hír, hogy várhatóan nyáron jelenik meg magyarul Galharrow kalandjainak befejezése is.

Ed McDonald – Hollóvér

A holló jele 2.
2019 nyarán érkezik a befejező rész!

Négy év telt el azóta, hogy a Nall-gépezet visszaverte a Mély Királyait a Kárhozatba, de a szörnyek így is tüzes esőt ontanak az égből, és más sötét erők is szervezkednek a köztársaság ellen. Új hatalom van születőben: a Fénylányként ismert, ragyogásba burkolózó szellem látomásokként jelenik meg városszerte, az őt istenítő szekta pedig egyre nagyobb erő és befolyás birtokába jut. Az eluralkodó káosz megállíthatatlan.

Galharrow és az Éjszárnyak vajmi keveset tehetnek a szekta – vagy a Névtelenek különös parancsai – ügyében, de mikor ismeretlen tettesek feltörik Szarkaláb széfjét, és nyoma vész egy rettentő hatalmú tárgynak, akkor mindent meg kell tenniük, hogy visszaszerezzék. Csakhogy ehhez válaszokra lesz szükségük, márpedig ezekért kénytelenek fejest ugrani a lidércnyomásba: a Kárhozat kellős közepébe.

Ed McDonald lehengerlő stílusban, váratlan húzásokkal bővíti ki és mélyíti el az Éjszárny veszélyekkel és pusztulással teli világát. A Hollóvér méltó folytatása 2017 egyik legjobb grimdark fantasyjének.

http://www.ahmagazin.com/konyvek/ed-mcdonald-ejszarny-a-hollo-jele-1/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?