Könyvek

Agave Könyvek megjelenések – 2021 június

Ahogyan az várható volt, a Könyvhetet elhalasztották szeptemberre, az Agave Könyvek azonban nem kesereg ezen. A nyár eleje számtalan újdonságot tartogat, ugyanis a kiadó június 8-án több kötetet is megjelentet, amik között van sci-fi, fantasy és még sok más érdekes történet. Lássuk is, hogy mik azok!

Új regénye érkezett Baráth Katalinnak! Az írónő öt évig írta az Afáziát, amelynek borítója igazán egyszerű, mégis nagyszerű. A kiadó úgy jellemezte regényét, mint “első igazán high concept űropera női szerzőtől”, így nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy fog tetszeni az olvasóknak, mi nagyon bizakodóak vagyunk! Az Afázia mögött rengeteg kutatómunka áll, írói tapasztala több, mint tíz évre nyúlik vissza, így valószínűleg egy nagyszerű műről van szó.

Baráth Katalin – Afázia

A ​távoli jövőben járunk, amikor a Föld már lakhatatlan, a világhatalmak azonban számos háborút és katasztrófát követően sem változtak. Két birodalom uralja a Naprendszert: a pénz vezérelte Demokrácia és az önkényuralmi Háló Birodalom, a köztük található bányászkolóniák és telepek sorsa pedig jobbára attól függ, melyikhez vannak közelebb. Az ember sokat változott: bár a faj továbbra is előszeretettel harcol és hódít, a populációjának zöme elvesztette kapcsolatát a beszéddel és a nyelvvel, a kommunikáció vizuális módon történik.

Él azonban egy nép a két birodalom közt félúton, egy mesterséges bolygón, ami továbbra sem felejtette el a nyelvét, és igéje olyan erővel bír, hogy egyesek mámorító drogként, mások fegyverként tekintenek rá.

A törékeny béke hamarosan meginog, és újabb galaktikus méretű háború van kitörőben, melynek nemcsak a frontvonalában áll ez a nép, de egyesek szerint okozója is. Egy génmódosított szuperkatonát és egy veterán hírszerzőt titkos küldetéssel bíznak meg soraikból: kutassanak fel egy rég eltűnt, mitikus erejű tárgyat, melynek segítségével elkerülhetővé válik a katasztrófa… és saját népük kipusztulása. Baráth Katalin számos nagy sikerű kötet után ezúttal a sci-fiben mutatja be kiemelkedő regényírói tehetségét: az Afázia egyszerre ismerős és egzotikus, nagyívű és képzeletgazdag világa a műfaj klasszikusait idézi fel.

Végre érkezik Farkas Veronika fordításában Ernest Cline Ready Player One regényének folytatása! A Ready Player Two ott folytatja a történetet, ahol az első rész befejeződött, így a rajongók könnyedén felvehetik a fonalat. Ha kíváncsiak vagytok az első részre vagy a filmre, mindkettőről írtunk korábban.

Ernest Cline – Ready Player Two

Egy váratlan küldetés. Két világ forog kockán. Felkészültél?

Néhány nappal James Halliday, az OASIS alapítójának legendás versenye után Wade Watts újabb világraszóló felfedezést tesz. Halliday széfjének a mélyén egy olyan technológiai újítás lapul az alapító örökösére várva, amely ismételten fel fogja forgatni a világot, az OASIS-t pedig ezerszer bámulatosabbá és lebilincselőbbé teszi, mint amire Wade valaha is gondolni mert volna.
Ez a titok azonban egy újabb rejtvényt és küldetést is hoz magával egy titokzatos nyeremény ígéretével. Ráadásul felbukkan egy váratlan ellenfél is, aki elképzelhetetlen hatalommal bír és képes végezni akár milliókkal is, hogy elsőként érjen célba.

Ernest Cline régóta várt folytatásában nem csak Wade élete és az OASIS jövője forog kockán: a játszma tétje a teljes emberiség sorsa!

Új fantasy szerző is érkezett a kiadóhoz. Deborah Hewitt a finn mitológiával dolgozik, a Lélekmadár története Londonban játszódik és az Agave kiajánlása szerint azoknak ajánlott, akik szeretik az 1990-es és 2000-es évek urban fantasy-ját. A borító mindenesetre gyönyörű és biztos olvashattok még róla honlapunkon! A kötetet Szanyó Albert fordította.

Deborah Hewitt – Lélekmadár

Minden ​világ beleremeg, amikor a varázslat szárnyra kap

Alice Wyndhamet gyermekkora óta képzeletbeli madarak keserítik… majd egy napon bekopogtat az ajtaján a rejtélyes Crowley, akitől megtudja, hogy különleges képességgel bír: a látomásaiban a lélekmadarakat, az emberek lelkét őrző mitikus lényeket látja. Megtudja ezen kívül a férfitól azt is, hogy üldözőbe vette egy titkos társaság, amely célja, hogy az ő különös képességét felhasználva kiirtson minden mágikus lényt a világból.

Alice élete egyik pillanatról a másikra megváltozik, menekülni kényszerül. Megmentőjével átkel London mágikus oldalára, a finn mítoszok istenei által emelt Varjútanya városába. Itt idővel nem csak jobban megismeri varázslatos örökségét, de arra is rájön, hogy az őt körülvevő rejtélyek legnagyobbikát épp a saját lélekmadara őrzi.

A brit Deborah Hewitt bemutatkozó regénye a klasszikus urban fantasy zsánere előtt tiszteleg, hangulatában és világépítésében ügyesen idézi fel Neil Gaiman és Ben Aaronovitch korai munkásságát.

Jack Ketchum nevét régóta ismerhetik a horror kedvelői.  A szomszéd lány először az 1980-as években jelent meg, amit azóta is szívesen olvasnak a téma kedvelői. Kegyetlen, kemény és már-már klasszikusnak számít. A regény most felújított, csodaszép kiadásban jelenik meg, amelynek utószavát maga Stephen King írta. A regényt Farkas Anikó és Kiss Attila fordította.

Jack Ketchum – A szomszéd lány

Külvárosi környék az 1950-es években. Árnyékos, fák szegélyezte utcák, gondosan ápolt pázsit, kényelmes kis otthonok. Kellemes, békés környezet ahhoz, hogy itt nőjön fel az ember.

Kivéve a tinédzser Megnek és mozgássérült húgának, Susannek. Valahol egy zsákutcában, a Chandler család sötét, nedves pincéjében a két lány saját nagynénjük áldozatává válik, kiszolgáltatva a teljes őrületbe merülő távoli rokon kegyetlen rigolyáinak és dührohamainak. Olyan őrület ez, amely megfertőzi a nő három fiát is – végül pedig az egész környéket.

Egyedül a szomszédban élő, tizenkét éves David ütközik csak meg a történteken, tétován ingadozva a két lány és azok könyörtelen, vad kínzóinak tettei között. Ennek a fiúnak végül egy határozottan felnőtt döntést kell meghoznia.

Jack Ketchum 1989-ben megjelent története szemernyit sem öregedett az elmúlt három évtizedben, a rajongók és a kritikusok a horror egyik klasszikusaként tartják számon. A könyvből 2007-ben nagy sikerű, díjnyertes film is készült.

Végezetül pedig hatalmas hír az Anita Blake rajongóknak! A sorozat 27. része, az Övön alul is érkezik az Agave Könyvek kínálatába Török Krisztina fordításában! További jó hír pedig, hogy Laurell K. Hamilton azóta megírta a folytatását is, ami pedig a jövő évre várható.

Laurell K. Hamilton – Övön alul

Egy rendőrbíró Anita Blake segítségét kéri egy folyamatban lévő gyilkossági nyomozáshoz. Első látásra minden bizonyíték arra mutat, hogy egy fiatal vérleopárd a lehető legvéresebben és vadállati kegyetlenséggel kivégezte a saját nagybátyját. Mivel az eset egyértelműnek tűnik, a kivégzési parancs már meg is érkezett.

Anita éles szeme azonban rögtön kiszúrja, hogy a bizonyítékokkal valami nagyon nincs rendben. Ezért, a helyi erők sürgetésére és az elhunyt családtagjainak elkeseredett bosszúvágyával nem törődve, nyomozni kezd. Hamarosan ki is derül, hogy az eset mégsem annyira egyértelmű, mint amilyennek első pillantásra mutatta magát. Az idő Anita ellen dolgozik, a városka kis közössége pedig egyre jobban retteg a természetfeletti lényektől, miközben igazságtételt követel.

Agave Könyvek megjelenések – 2021 április

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?