ezeket szerettük

Visszatekintő: augusztusi megjelenések

Itt az augusztusi visszatekintő, amiben arról lesz szó, hogy milyen újdonságokkal leptek meg minket a kedvenceink ebben a hónapban. Ennek a bejegyzésnek a középpontjában a sorozatos, – filmes, – zenés és könyves megjelenések lesznek.

Az előző hónapban a filmek terén szó volt a Fekete özvegyről vagy A félelem utcája trilógiáról, a sorozatok közt pedig a Gossip Girl kapott figyelmet. A zenék terén B. Nagy Réka, valamint újra Tóth Andi tarolt. Olvashattátok, hogy visszatért Camila Cabello és Anne Marie, továbbá a kpop műfajában hallhattuk a Dreamcatcher nevű rock banda újabb remekművét. A könyvek terén is sok újdonsággal találkozhattatok, sikerült valamit beszereznetek? Hogy az augusztusi hónap milyen újdonságokat láthattunk, hallhattunk vagy olvashattunk, az ebben a bejegyzésben kiderül.

Augusztusi sorozatpremierek

Sorozatok közt rengeteg közönségkedvenc tért vissza, mint például a The Walking Dead, a Stargirl, a Titans, valamint az American Horror Story és a Riverdale. Az újak közt nagyon népszerű volt például a Clickbait, ami egy nyolc részes amerikai-ausztrál dráma, valamint krimi és misztikus sorozat. A története szerint a családapát, Nick Brewert elrabolják és a szerettei próbálnak rájönni, hogy ki és miért tette ezt velük. A Clickbait sokak kedvencévé vált. A Netflix továbbá elindította a második arab minisorozatát, az AlRawabi School for Girlst. Ez egy dráma, ami az iskolai lányokat és a nőket érintő zaklatásról szól. A hatrészes minisorozatot 32 nyelven és 190 országban mutatták be. Egyre több sorozat és film készül ebben a témában, ez is azt jelzi, mennyire fontos odafigyelni a társainkra, barátainkra, gyermekeinkre.

Augusztusi filmes megjelenések

Múlt hónapban láthattuk mozikban többek közt Az Öngyilkos Osztag legújabb alkotását, ami az elődjét követve hatalmas sikert aratott. A kritikusok szerették, viccesnek és ugyanolyan erőszakosnak, valamint anarchikusnak találták, mint a 2016-os Suicide Squadot. James Gunn rendező elárulta, hogy van pár elképzelése, hogy milyen spin-off sorozatokat készíthetnének a filmből. A másik nagy kedvenc Ryan Reynolds főszerepében a Free Guy volt, ami valóságos kasszasiker lett. Az első napi vetítés után, a bevételeket látva a Disney közölte, hogy szeretne egy folytatást a virtuális világ embereivel, ezt pedig Ryan Reynolds is megerősítette. Továbbá augusztusban horrorfilmekből is akadt pár, először is a Végtelen útvesztő folytatása került a mozikba, a Vaksötét második részével és a Kampókéz reboottal.

Augusztusi zeneajánló

Elég szép számban gyűltek össze a slágerek mind itthon, mind külföldön. Először természetesen kezdjük a hazánkban megjelenő előadókkal. Rácz Gergő és Orsovai Reni újra összeállt egy dal erejéig, a Szánalmas ismét egy olyan szám lett, ami a youtube felkapottjai közé repült és igazi közönség kedvenccé vált. Egy újabb duót mutatnék be nektek, ami a vlogger Inez és Raul közös dala, az Óceán. A zene Gergő és Reni mellé szépen bekerült a  legtöbbet hallgatott dalok közé és közel egy millió megtekintéssel rendelkezik. Végül pedig a Follow The Flow legújabb alkotása az, amit mindenképp hallania kell mindenkinek. Ez pedig a Velem van a baj.

A külföldi előadók közt Clean Bandit és Topic közösét, a Drive című zene lett nagy sláger, mellette a reggaeton egyik legnagyobb hangja Prince Royce is kiadott egy újabb dalt, ami a Lao’ a Lao’ címet kapta. Visszatért sokak kedvenc szóló előadója, Shawn Mendes. Camila Cabello szerelme egy igazi nyári zenével és videóklippel kápráztatta el a hallgatókat, rajongókat, amiben Tainy, a fiatal dalszerző is a segítségére volt. A Summer Of Love minden szempontból tökéletes. A tiktoker Bella Poarch is újabb dallal lepte meg követőit Sub Urban társaságában, és ismét egy különleges és érdekes videóklippel jelentkezett a sztár.

Kpop részleg

Végül pedig a koreai előadók maradtak, náluk ismét sok újonc és régi banda, szólista tért vissza. A hatalmas sikernek örvendő csapattal kezdeném, akik itthon is a youtube felkapottjai között találhatóak meg. A Stray Kids augusztusban kiadta legújabb, No Easy című albumát, aminek a kislemeze a Thunderous lett, és milyen jó, hogy ezt a zenét választották, hiszen világszerte ismertté váltak. Egyébként az egész album fenomenális lett. Az EVERGLOW nevű lánybanda pedig az UNICEF kampányában vett részt és emiatt hozhatták létre a Promise című dalukat. A zene célja, hogy egy szép, békés világot kell teremteni a gyermekek számára. Megjelent CL legújabb dala, a Hello B*tches rappere ismét egy elég erős számmal érkezett, ami a SPICY címet kapta. A koreai előadó minden hónapban kiad egy új dalt a kezei közül, végül megjelentette ALPHA névre keresztelt albumát. Végül pedig egy még elég ismeretlen banda visszatérését mutatnám be, akik a CIX. A legújabb daluk a Wave egyszerűen gyönyörű a képi világában, a srácok pedig nagyon jól énekelnek és rappelnek benne, az ‘OK’ Prologue : Be OK című albumuk pedig igazán jóra sikeredett.

Augusztusi könyves megjelenések

Augusztus 31-én jelent meg a General Press Kiadó gondozásában Mészáros Dorka, Nem biztos, hogy visszajövök című könyve, amely mindössze huszonnégy óra eseményeit mutatja be. A regény során egy fiatal lány, Lili eltűnik a bentlakásos iskolából, azonban ahelyett, hogy a tanárok értesítenék a rendőrséget, maguk indulnak a keresésére, ahol titkok és érzelmek egész kavalkádja fogadja az olvasót. Hasonlóan izgalmas lehet Hanna Jameson Az utolsók című kötete és Mick Herrontól a Fogatlan oroszlánok. A történelmi regények kedvelőinek örömhír lehet Katherine Webb Köddé válva című regénye, illetve Madeline Millertől az Akhilleusz dala. A romantikát szeretőknek pedig az, hogy végre itt van Kistan Higgins legújabb könyve, az Álmaidban és Beth O’Leary-tól az Útitársak.

A Next21 Kiadónál a Kicsoda Maud Dixon? című thriller volt a nagy újdonság, amely során az olvasó még csak azt se tudja eldönteni, hogy maga a főszereplő ártatlan-e. Illetve megjelent A szőlő édes íze is, amelyben Pamela Terry azt járja körbe, milyen nagy érték is a család, és hogy milyen fontos a szerelem és a megbocsátás.

A 21. Százazd Kiadónál végre megjelent Paula Hawkins regénye, a Lassan izzó tűz, és Lucy Foley legújabb regénye is, a Vendéglista. A komolyabb irodalmat kedvelőknek kedvezhet Anne Sexton műve, az Élj vagy halj meg, amely a Versum-könyvek kínálatában jelent meg. A kötet kertelés nélkül teszi föl élet és halál legalapvetőbb kérdéseit.

Végezetül pedig az Agave Könyveknél érkezett Georges Simenon roman durs-köteteinek következő része, A bűnbak, Tade Thompson díjnyertes kisregénye, a Molly Southbourne ezer halála, amiről már olvashattok is a honlapunkon. A hónap utolsó napján jelent meg V. E. Schwab bestsellere, az Addie LaRue láthatatlan élete, Simon Stålenhag könyve, A labirintus, Simone St. Jamestől az Alkony motel, Ariel Lawhontól a Fedőneve Heléné, illetve Octavia E. Butlertől A magvető példázata, amiből még egy film is fog készülni.

Ennyi lett volna az augusztusi visszatekintő, a múlt hónapban ezek voltak terítéken. Októberben pedig érkezem a szeptemberi listával. Addig is, osszátok meg velünk, hogy nektek mi volt a kedvencetek akár film, sorozat, zene vagy könyv témába illik bele. Áruljátok el nekünk, hogy milyen újdonságra leltetek rá!

Visszatekintő: júliusi megjelenések

Hozzászólások