Könyvek

Ruby Saw – Savages – Vadak bővített kiadás

Ha kedvelitek a dark romance történeteket, akkor szeretném felhívni a figyelmeteket a Book Dreams Kiadó egyik magyar szerzőjére. Ruby Saw Vergilius játékai című sorozatának nyitókötete, a Savages – Vadak 2021-ben jelent meg először, 2023. július 11-én pedig érkezik a történet bővített kiadása, amelyben a főszereplők traumákkal teli gyermekkoráról és első találkozásáról is olvashatunk.

A Vadak számára a szórakozás mindennél fontosabb, és ezt az elvet követve töltik a mindennapjaikat. A huszonéves árva Leah, Dimmie, Mathy, Ransom és Leo egy night clubot vezetnek az örökbefogadó apjukkal, Sebastiannel közösen. Rendhagyó, de boldog családot alkotnak már közel egy évtizede, amikor egy váratlan fenyegetéssel kell szembenézniük. A kegyetlen és rejtélyes Vergilius szemet vet a Savage nevű szórakozóhelyre és a gyönyörű Leah-ra, így háború kezdődik a család és az Inferno klub tulajdonosa között.

A Vadak gondtalan szórakozása véget ér, ugyanis Vergilius nem áll meg a fenyegetéseknél. Hamarosan tragédiák sorozatává válik a fiatalok élete, miközben összeomlani készül a gondosan felépített vállalkozás és maga a család is. Az öt árvát viszont megedzette a rossz gyermekkor, így nem adják fel könnyen. Harcolnak a Savage-ért és egymásért a végsőkig.

A szerző lejátszási listájával és Ransom előszavával kezdődik a könyv.

A Savages – Vadak legújabb kiadásában megtalálhatjuk Ruby Saw lejátszási listáját és az egyik főszereplő, Ransom előszavát. Emellett egy verset is olvashatunk, amely szintén segít ráhangolódni az öt árva fájdalmas történetére. Leginkább Ransom szavai vetítik előre, hogy milyen sok veszteség vár ránk a Vadak világában. Ezután pedig a szereplők tragédiákkal teli gyermekkoráról olvashatunk.

A Sorsok-novellák segítségével jobban megérthetjük a Vadakat.

A Sorsok-novellák eredetileg külön kiadványok formájában jelentek meg. A Rubyverzum karaktereit bemutató sorozat már tizenegy kötetet tartalmaz, amelyből öt a Vadak gyermekkorát meséli el. Ezek a személyes történetek segítenek abban, hogy jobban megismerjük a rendhagyó családot. Mindegyik árvának borzalmas gyermekkora volt, hiszen elvesztették a szüleiket, és sokáig nem számíthattak senkire magukon kívül. Amikor a jószívű szociális munkás, Sebastian örökbe fogadta az öt kamaszt, akkor végre szerető családra és biztonságos otthonra leltek. A Sorsok-novellák olvasásakor azt is megértjük, hogy miért nem korlátozódott Leah és a fiúk viszonya testvéri kapcsolatra.

Mi mind lelkileg sérültek voltunk, és csakis egymásra számíthatunk.

Leah szemszögében olvashatjuk a Vadak szívszorító történetét.

Miután megismertük az öt árva gyermekkorát, Leah szemszögében folytatódik a történet. Kétségtelenül ő volt a legjobb választás elbeszélőnek, hiszen így megérthetjük, mennyire különböző a viszonya a fiúkkal, és mennyire szereti az apjukat. Leah számára mindennél fontosabb a nem mindennapi családja, ezért bármit megtenne a boldogságukért. Éppen emiatt különösen fájdalmasan érinti az egyik szeretett testvére árulása, akire természetesen már kezdetektől fogva gyanakodhatunk, mert már a gyermekkori novellájában gyanúsnak tűnik.

Vergilius személyében egy igencsak kegyetlen gonoszt kapunk.

A Vadakat és Sebastiant alaposan megismerjük a történet során, viszont Vergiliusról elég kevés információt kapunk. Hirtelen felbukkan, majd pedig minden eszközt bevet ahhoz, hogy szétrombolja a családot az áruló és az alkalmazottai segítségével. Ha szeretnétek többet megtudni a főgonoszról, akkor érdemes elolvasni a könyvsorozat 2. részét, amely az Inferno címet viseli.

A borító tökéletesen illik egy dark romance történethez.

A Book Dreams Kiadó által választott borítón Leah-t láthatjuk egy öltönyös férfi társaságában. A bővített kiadás ráadásul egy fekete-fehér designt kapott, ami talán még inkább passzol egy dark romance történethez.

A Savages – Vadak egy fájdalommal és szenvedéllyel teli történet egy rendhagyó családról.

Ruby Saw regényét az teszi igazán különlegessé, hogy kétféle befejezés közül választhatunk. Az írónő mindkét esetben keserédes „happy endet” kínál nekünk, így bármelyik változat mellett is döntünk, nem úszhatjuk meg a vele járó fájdalmat. Ha a könnyed és szórakoztató nyári olvasmányok mellett nyitottak vagytok egy megrázó olvasmányélményre is, akkor nagyon ajánlom nektek a Vadak történetét!

A recenziós példányért köszönet a szerzőnek!

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk!

Darren Shan – Archibald Lox 1. – Az elveszett hercegnő

Hozzászólások