sorozatajánló: Anne with an E

Aki szereti a kosztümös sorozatokat, bizonyára találkozhatott már Anne, a Zöld Oromból című művel, ami Lucy Maud Montgomery regényéből készült adaptáció. Rendezője pedig az a Kevin Sullivan, aki a Váratlan utazás című kanadai szériát is megalkotta. Anne, 1985-ben mutatkozott be a nézőknek, vörös hajával, makacs természetével és rendkívül okos megnyilvánulásaival.

Az évek során összesen négy részt készítettek az alkotók, mindegyik körülbelül három órás volt. Az utóbbi két epizódban már Anne-t felnőttként láthatjuk. Az eltelt időben mesében is feltűnt már a mindig bajba keveredő, sokat beszélő lány, ám 2017-ben újra leporolták Anne Shirley történetét és újraalkották az 1800-as évek végi történetet.

Marilla és Matthew Coutbert idős testvérpárként, úgy döntenek, Matthewnak szüksége van segítségre a ház körüli munkákban a farmon. Az árvaházat kérik, küldjenek egy fiút. Azonban a vonaton egy lány ül, akit Anne Shirley-nek hívnak. Az árva lány, beszédes, kicsit szertelen, álmodozó, romantikus. Korántsem volt jó élete eddig. Az árvaházban folyamatos megalázásnak volt kitéve, miközben a kijelölt családoknál sem bántak jól vele. Legnagyobb meglepetésükre szembesülnek Anne-el, aki rögtön megszereti a vidéket és a Coutbert testvérpárt. Matthew szeretné, ha a lány maradhatna, ám Marilla ellenkezik. Miután befogadják, Anne megismeri a vidéket, az embereket és iskolába is járnia kell. A kortársak és a város lakói változóan fogadják a vörös hajú lányt. Frizurája miatt is rengeteg bántást kap, mert ördögtől valónak vélik a helyiek, de ő mindvégig kitartó marad, álmaiért pedig harcol.

Anne, E-vel a végén! is bővelkedik izgalmakban és drámában. Aki aggódik, hogy nem azt kapja, amit a már korábbi ’80-as évekbeli Anne szériától, nem kell aggódnia, hiszen kidolgozottabb lett. Kicsit jobban rávilágítanak arra, mik történtek Anne-el, mielőtt a Coutbert családhoz került volna és benne ezek az események milyen mély nyomot hagytak.

A szereplőgárda is páratlan, hiszen Matthew karakterét, az az R.H. Thomson alakítja, aki a Váratlan utazásban szerepelt. Anne főszerepében egy fiatal lányt láthatnak a nézők, Amybeth McNulty aki a Clean Break sorozatból lehet ismerős. Az Alice Csodaországban és a Sherlock Holmesban játszó Geraldine James formálja meg Marillát.

A sorozat három évadot élt meg, sajnos a Netflix nem kért több évadot, ám a rajongók elárasztották a Twittert, hogy ők szeretnék, ha mindenképp folytatnák Anne történetét. Ha hinni lehet a híreknek az alkotók beadták a derekukat és 2021-ben várhatjuk a negyedik évadot. 

Hozzászólások