Sorozatok

Hamarosan érkezik a Good Omens második évada

Neil Gaiman és Terry Pratchett népszerű könyvéből, az Elveszett próféciákból (angolul Good Omens) még 2019-ben készült hat részes minisorozat az Amazon Prime-ra. A sorozat mind a nézők, mind a kritikusok körében nagy népszerűségnek örvendett. Nem véletlen, hiszen a készítését többek közt maga Neil Gaiman felügyelte, sőt az epizódokat is ő írta. A Good Omens tehát a kifejezetten jól sikerült feldolgozások közé tartozott, és nem is hagyott maga után hiányérzetet. Négy év kihagyás után azonban július 28-án érkezik a második évad, szintén az Amazon Prime Video forgalmazásában.

Aziraphale és Crowley története folytatódik

Mivel a Good Omens első évada egy kerek történetet mesélt el, sokakat meglepett, amikor megérkezett a folytatás híre. Ennek az alapjául már nem a könyv szolgál, de Gaiman továbbra is részt vesz a munkálatokban. Az előzőhöz hasonlóan ezúttal is hat rész fog érkezni. Az alapján, amit eddig tudni lehet, ezúttal is hihetetlen izgalmas történetnek nézünk elébe, rengeteg remek régi és új szereplővel.

Az eddigi történésekről

Az első évad története többé-kevésbé hű maradt a könyvekéhez. Az egész cselekmény az eljövendő armageddon köré szerzeződik, amit az Antikrisztus fog elhozni, egy 11 éves brit fiú, Adam személyében. A két főhős az angyal, Aziraphale (Michael Sheen) és a démon, Crowley (David Tennant), akik már a kezdetek kezdetétől figyelemmel kísérik a Föld sorsát. A hosszú évszázadok során ellenségekből már-már barátokká váltak, és az utolsó pillanatokban úgy döntenek, megpróbálják együtt megakadályozni a közeledő világvégét. Elvégre ez alatt a rengeteg idő alatt már a földi élethez is hozzászoktak. Az egyik rész egyébként kifejezetten a két főhős emberek közt eltöltött idejét dolgozza fel, ami az egyik legélvezetesebb pontja az egész szériának.

Különleges szerepet kap a történetben ezenkívül többek közt egy bizonyos Agnes Nutter és az ő próféciái, néhány sátánista apáca és az Apokalipszis Négy Lovasa. A szórakozás tehát garantált. Az Elveszett próféciák mind filmben, mind könyvben humoros fantasy-mese a keresztény világ ismert “figuráival” átszőve, amit az angol humor kedvelői különösen élvezhetnek. A sorozat egyébként talán egy fokkal “fogyaszthatóbb” azok számára is, akik annyira nem lelkesednek ezért a stílusért.

Mit várhatunk a Good Omens új évadától?

A rajongók már az elejétől fogva oda voltak a két főszereplőt játszó Michael Sheen és David Tennant játékától és a kettejük közt lévő kémiától, és úgy tűnik, hogy a második évad még az előzőnél is jobban a középpontba helyezi mindenki kedvenc angyalának és démonjának párosát. Ezenkívül állítólag az előző évadban viszonylag háttérbe szoruló Gábriel arkangyal (Jon Hamm) is nagyobb szerephez juthat.

Gaiman számára mindig is különleges volt ez a projekt, hiszen egyúttal tiszteletadás is néhai írótársa, a 2015-ben elhunyt Terry Pratchett előtt is.

Hozzászólások