Könyvek

Júniusban újabb H. P. Lovecraft könyv érkezik!

H. P. Lovecraft neve valószínűleg mindenkinek ismerős, aki egy kicsit is jártas a mitikus, horror történetek világában. Sokak szerint a modern fantasy és horror történetek atyja. Nem csoda, hogy a Multiverzum Kiadó idén sem hagy minket egy újabb könyve nélkül.

A kiadó ezúttal Az őrület hegyei című könyvet hozta el nekünk felújított verzióban, ami először 1936-ban jelent meg, és mára már klasszikus horrorként tartják számon. A kötet, a történet első felét fogja magára foglalni kiegészítve François Baranger festőművész, illusztrátor műveivel, aki nagy rajongója a szerzőnek. Művei megtalálhatók a tavaly megjelent Cthulhu hívása című könyvben is.

A kötet június 3-án kerül a boltok polcaira Sóvágó Katalin fordításában, viszont addig is elő tudjátok rendelni kedvezményesen a Multiverzum Kiadó oldalán. Addig is olvassátok el a Cthulhu hívásáról szóló cikkünket.

H. P. Lovecraft & François Baranger – Az őrület hegyei

Az ​Antarktisz. Kietlen, fagyott pusztaság, olyan dolgok nyughelye, melyeket talán jobb is örökre elfeledni. E történet William Dyer, a Miskatonic Egyetem professzora balvégzetű expedíciójáról szól, melyet e távoli és fagyott pusztaságra vezetett. Beszámolója soraiból alig hihető, rendkívüli és hátborzongató események sorozata tárul elénk.
A jégmezők szörnyűséges titkokat rejtenek. Különös, ciklopszfalazatú építmények húzódnak a feltornyosuló hegyek között, melyek az őrülettel fenyegetik azt, aki titokzatos boltozataik közé merészkedik. A Dyer vezette expedíció tagjai messzebbre merészkednek e világ felfedezésében, mint bárki más előttük, s mindezért nagy árat kell fizetniük.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?