Sorozatok

Megnéztük a Sex/Life című sorozatot

A Netflix gyártásában készült el a nemrégiben bemutatott sorozat, a Sex/Life. Az ember alapvetően azt gondolná, hogy jelentéktelen utánzat vagy egy romantikus könyvutánzat, mert bár középpontban a szex áll, mégis hamar nagy népszerűségnek örvend a széria. 

A történetben Billie, a kétgyermekes családanya csodálatos életet él, de mégis valami hiányzik neki. Idejét otthon tölti újszülöttjével, gyakran fantáziája teljesen máshol jár, férje előtti életén, rossz fiú exén agyak, akiről gyakran álmodozik, mi több laptopján naplót is ír Bradről. Azonban az idillt megzavarja volt szerelme felbukkanása.

Egy feleség vágyai

Billie élete tényleg álomszerű, hiszen jóképű férje van, szép gyermekei, nagy háza. Azonban hiányzik neki valami. Szexuális élete unalmas, s miközben otthon tengeti a napjait és a tökéletes anya szerepében tetszeleg, rájön mi az amire vágyik. Gondolatai egészen exéig vándorolnak, akivel szenvedélyes, forró kapcsolatuk volt, a szex pedig olyan tökéletes, hogy képes bármilyen helyzetben visszaemlékezni arra az időre. Az ábrándozás odáig fajul, hogy férje is észreveszi, hogy Billie valahol máshol jár. Problémáit barátnőjével tudja megbeszélni, aki szintén ismeri ex kedvesét és pontosan tudja, hogy milyen kapcsolatuk volt.

A Sex/Life első epizódjaiban néha kétes érzései támadnak az embernek, de hamar rájön, hogy Billie fantáziájába került és így el tudja kapni a fonalat. A családját szerető jól fésült Cooper viszont koránt sem, de miután elolvassa Billie naplóját, melyben végig áradozik ex szerelméről Bradről, rájön, hogy feleségének teljesen más igényei vannak, mint gondolta. A nő próbálja menteni a menthetőt, újra közeledni férjéhez, megpróbálni szexuális életüket visszahozni, ám egy idő után nem bír kilépni a gondolatai világából. Főleg, amikor megjelenik Brad és az egyre több találkozás arra készteti a férfit, hogy helyre hozza azt a hibát, amit szakításukkor elkövetett.

Rossz fiú, jó fiú

Minden sorozatban, filmbe kell a két karakter, amelyek megadják a kellő feszültséget. Akár egy brazil szappanopera, de a legtöbb perc a szex  és a vágyak körül forog. A feleségnek nem elég ami van, sokkal inkább a régi élete után sóvárog. Billie (Sarah Shahi) karaktere egészen nyolc epizódon keresztül azon agyal , hogy mit tegyen? Elhagyja férjét vagy hagyja elmenni Bradet örökre? Az emlékezések viszont arra engednek következtetni, hogy hiába az ész, Billie minden porcikája ex pasija után vágyódik. Brad felbukkanása, pedig jobban megkavarja az állóvizet.
Adam Demos hozza a rossz fiút. Titokzatos, motoros, érzéki, aki aztán belerondít Billie idilli házasságába. Ugyan az emlékezésekben egy vad szerelmest láthatunk, mégis kapcsolatuk egy borzasztó esemény miatt véget ért, mert Brad veszélyes énje ekkor mutatkozik meg a leginkább. Mégis szerintem Demos egészen jól hozta a karaktert, akárcsak a házasságát féltő Cooper (Mike Vogel), aki egyáltalán nem akarja elveszíteni gyermekei anyját, és bármire képes lenne.

A sorozatot hamar le lehet zongorázni, nyolc epizódot készítettek az alkotók. A producer Stacy Rukeyser olyan műsorokban dolgozott már, mint a Greek – a szövetség, a Twister vagy az UnReal.

Jó hír, hogy valószínűleg a Sex/Life folytatja a szerelmi háromszög kitárgyalását egy következő évaddal, hiszen nyitva maradt a kapu. Vajon mi lesz Billie házasságával, illetve, hogyan alakítja az életét, amibe Brad is beleférhet?

Hozzászólások