Könyvek

Hamarosan újabb J. D. Barker könyv érkezik!

Márciusban érkezik J. D. Barker és James Patterson harmadik közös regénye, A fekete özvegy halála! A kötetben elmosódik a határ a valóság és a fantázia szüleménye között.

J. D. Barker neve A negyedik majom-trilógiával vált ismerté a magyar olvasóközönség előtt, azóta pedig olyan könyvekkel örvendeztette meg rajongóit, mint például a Dracul vagy A hívás. James Patterson se marad el tőle, hiszen ő Alex Cross megalkotója. A két szerző előszeretettel dolgozik együtt igen sikeresen, ugyanis A zaj, illetve A madártollas gyilkosságok című könyveik hatalmas népszerűségnek örvendenek.

A fekete özvegy halála egy újonc közrendőrről szól, aki egy igen különös gyilkossági ügyben nyomoz. A halott embereknek hiányoznak az ujjaik, ugyanakkor az orvosszakértői jelentés szerint mindannyian természetes halált haltak. Walter O’Brian azonban nem hisz ebben. Vajon mi vagy ki állhat az egész mögött, és ki az a lány, aki annyi év után pont az első holtest megtalálása előtt bukkant fel és egy percet sem öregedett? Hogyan lehetséges mindez?

A kötet 2023. március 21-én érkezik az Agave Könyvek gondozásában puhafedeles verzióban, Bosnyák Edit fordításában.

J. D. Barker & James Patterson – A fekete özvegy halála

1986-ban a 22 éves közrendőr, Walter O’Brian borzalmas tetthelyre érkezik Detroit egyik lepusztult negyedében. Egy fürdőszobában megbilincselt, sokkos állapotban lévő lány várja őt, aki egy óvatlan pillanatban önvédelemből végzett az erőszaktevőjével. Mielőtt azonban kihallgathatnák, a lány furcsa módon a kórházba szállítás közben megszökik, és nyomtalanul eltűnik.

Hat évvel később Walter O’Brian, mint a Detroiti Rendőrség egyik legfiatalabb nyomozója egy kegyetlen sorozatgyilkos nyomában jár. Az áldozatokban nem csupán hiányzó ujjaik közösek, de a halálnem is: az orvosszakértői jelentések szerint mindannyian természetes úton vesztették életüket. Walter nem hisz a véletlenekben: az a bizonyos 1986-os este azóta is kísérti, erre a lány épp az első holttest megtalálása előtt tűnik fel ismét az életében. Ráadásul mintha egyetlen napot sem öregedett volna.

James Patterson és J.D. Barker harmadik közös regénye egyszerre idézi meg a True Detective és az X-akták hangulatát, miközben elmosódik a határ valóság és fantázia, szenvedély és megszállottság közt.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?