Filmek

Filmajánló: Always be my maybe

Az ember társas lény. Mindannyian ösztönösen vágyunk arra, hogy megoszthassuk életünket egy számunkra különleges személlyel. Bár ezeket a pillanatokat megélni a legjobb, előszeretettel ássuk bele magunkat a szerelemről szóló művészeti alkotásokba. Az esetek nagy százalékában, mindezt filmek által tesszük. 

A képernyőre vitt romantikus sztorikkal azonban óvatosnak kell lennünk, hiszen ennél a műfajnál a készítők nagyon könnyen beleeshetnek az eltúlzások hibájába. 

Netflix 2019-ben bemutatott romantikus vígjátéka, az “Always be my maybe” meglepően jól vett minden akadályt, és egy valóban szórakoztató, könnyed kis történetet kaptunk az alkotóktól. 

A film már látatlanban sokak érdeklődését felkeltette, ugyanis Amerika egyik legázsiaibb produkciójaként lett beharangozva. A készítők egyáltalán nem hazudtak, ugyanis a színészektől kezdve egészen a rendezőig, az emberek túlnyomó része ázsiai felmenőkkel rendelkezik.

Always Be My Maybe': Ali Wong & Randall Park Bring Heart & Plenty Of Laughs To Netflix's New Rom-Com Champion [Review]

A történet főszereplői Sasha Tran és Marcus Kim, akik gyerekként egymás szomszédságában laktak, és rengeteg időt töltöttek együtt. A barátságuk akkoriban különösen szoros volt, ezért a környezetükben mindenki azt hitte, ha felnőnek, egy párt fognak alkotni. Végül a középiskola után nem sokkal egy estére valóban összejönnek, de a dolgok ekkor hirtelen rossz irányba fordulnak. Egy csúnya veszekedést követően megszakítják egymással a kapcsolatot, és nem is beszélnek, évekig. Sasha elköltözik szülővárosából, és idővel a gasztrovilág egy világszerte ünnepelt sztárjává válik. Marcus édesanyja halála után úgy dönt, otthon marad, és beszáll édesapja vállalkozásába. A páros tagjai külön utakon járnak, egészen addig, amíg Sasha vissza nem tér San Fransiscoba egy új éttermének megnyitása miatt. Akaratukon kívül, Sasha és Marcus újra egymásba botlanak, és szép lassan mindketten rájönnek, hogy az érzéseik egymás iránt semmit sem változtak. Az újraegyesülés azonban nem megy zökkenőmentesen, hiszen az eltelt évek alatt mindkettejük élete teljesen más irányba haladt tovább. Sasha luxuskörülmények között él és sztárokkal randizik, így Marcus egyszerű munkásemberként aggódni kezd, hogy a lánynak egyáltalán szüksége van-e rá.

A két főszereplőt Ali Wong és Randall Park alakítja, akik nem csak színészként, de forgatókönyvíróként és producerként is kivették a részüket az alkotási folyamatból. A filmben láthatjuk még James SaitotMichelle ButeautVivian Banget és Daniel Dae Kimet. A nézők legnagyobb meglepetésére, a készítőknek pár jelenet erejéig egy igazi világsztárt is sikerült leszerződtetniük. Keanu Reeves saját maga kiparodizált változataként bukkant fel, tovább emelve ezzel a produkció színvonalát. 

Keanu Reeves in Always Be My Maybe: The story behind John Wick star's Netflix romcom cameo

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az “Always be my maybe” alkotói megtalálták a tökéletes receptet egy romantikus film elkészítésére. A történet szinte észrevétlenül magával ragad, már a legelső percekben. A vicces jelenetek tökéletes összhangban állnak a szívmelengető pillanatokkal, így maga a film könnyen élvezhető, és befogadható. Az embernek egyáltalán nincs olyan érzése, hogy a készítők egy-egy résznél túlzásokba estek volna. Ha van is benne hiba, a sztorival mégis képesek annyira lekötni, hogy egyszerűen észre sem vesszük. A film egyik legpozitívabb elemeinek, ugyanakkor mégis maguk a karakterek tekinthetők. Marcus és Sasha rendkívül szerethető figurák, akiknek a kapcsolatáért egyszerűen lehetetlen nem szurkolni. Egyikük sem tökéletes, együtt sem azok, de ennek ellenére remek párost alkotnak. Pontosan olyanok, mint egy valódi szerelmespár.  Egy kicsit mindannyian Marcusok és Sashak vagyunk a saját történetünkben.

A filmnek mindenképpen érdemes adni egy esélyt, hiszen a maga műfajában valóban minőségi alkotásnak tekinthető. Az érzékenyebb lelkű nézőknek viszont nem árt egy csomag papír zsebkendővel bekészülni, ugyanis az utolsó képkockák előidézhetnek egy-két könnycseppet. A sztori a lehető legszebb lezárást kapta, ami után nagyon nehéz csalódással  visszagondolni a filmre. Nem egy hollywoodi szuperprodukció, ám épp ez a jó benne. Az “Always be my maybe” egy olyan alkotás ami egyszerűen jól esik az ember lelkének. Megéri minden pillanatát. 

Love Finds Ali Wong And Randall Park In 'Always Be My Maybe' | 88.5 WFDD

Hozzászólások