Filmek

Démonok között 3: Minden, amit tudunk róla

A Démonok között univerzuma, Ed és Lorrain Warren története az utóbbi idők egyik legnagyobb és legsikeresebb horrorfilmjévé nőtte ki magát, emiatt a rajongók már régóta várják a The Conjuring következő részét.

Bár a franchise kiadott pár mellékszálat (Az Apáca vagy az Annabelle), amik ugyan hozzá tartoznak a történethez, de már ideje, hogy megjelenjen a Démonok között 3. Most úgy tűnik, hogy hamarosan vége lesz a várakozásnak, ugyanis megjelent a The Conjuring 3, vagyis a The Conjuring: The Devil Made Me Do It előzetese. Úgyhogy nézzük, mit tudunk eddig a folytatásról:

A Démonok között stábja

Először is mindenkit megnyugtatok, hogy a színészek, akik a főszereplőket alakították visszatérnek, nélkülük nem is lenne az igazi. Tehát Vera Farmiga, mint Lorraine Warren és Patrick Wilson, mint Ed Warren ismét a karaktereikbe bújnak. Viszont a rendező változott, James Wan helyét Michael Chaves vette át, aki például A gyászoló asszony átka című filmet vagy Billie Eilish: Bury a Friend klipjét rendezte.

Valószínűleg ez az eddigi legjobb Conjuring film. Megmutattam Verának és a férjének a végső vágást és megállapodtak abban, hogy “ez a legsötétebb The Conjuring alkotás”. – nyilatkozta Chaves.

A film története

A rendezőváltás azt is jelentheti, hogy a franchise harmadik része kissé megváltozik. A film konkrétan Arne Cheyenne Johnson tárgyalásáról fog szólni, aki 1981-ben gyilkosság vádjával állt a bíróság elé, ahol azt állította, hogy megszállta őt egy démon. Arne karakterét Ruairi O’Connor fogja alakítani a Démonok között 3. részében.

Démonok között

Ed és Lorraine valóban vizsgálta Arne esetét a valóságban még 1980-ban, így kíváncsi a közönség, hogy az írók milyen messzire mentek el ezzel az üggyel kapcsolatban. Hogy hozzák összefüggésbe a rettegést egy tárgyalótermi meghallgatással. Bár már volt példa hasonlóra, ugyanis az Ördögűzés Emily Rose üdvéért alkotás nagy része a bíróságon zajlott.

Valójában sötét anyagba ás. Ez egy olyan eset, aminek valódi következményei, igazi áldozatai vannak… Valódi események és tragédiák sokasága történik Warrenékkel. Mindkettőjükkel történik valami, amivel szembe kell nézniük, hogy felépüljenek és azon is el kell gondolkodniuk, hogy ugyanolyanok lesznek-e? Ezt pedig a jövőbeni filmekre is hatással lehet.

Bár még nem tudják, hogy ez lesz-e a Démonok között franchise befejező része vagy még a jövőben folytatni fogják az univerzumot. Az azonban nagyon jó hír mindenki számára, aki kedveli a műfajt, hogy Vera és Patrick örömmel belebújnának még párszor Ed és Lorraine Warren karakterébe.

– Érdekes, mindegyik részben fokoznunk kell a félelmet. A démonológia már olyan előkelő és operatív – mondta Vera.
– Folyamatosan belebújnánk ezeknek a karaktereknek a bőrébe. Na meg szeretnék még sokáig együtt dolgozni Verával – tette hozzá Patrick.

Hogy mikor lesz látható?

Az Egyesült Királyságban május 28-án vetítik először, aztán Amerikában június 4-től lesz látható a Démonok között 3. – Az ördög kényszerített című film. Magyarországon még nincs hír róla, attól függ, hogy mikor lesz enyhítve a szigorítás.

Hozzászólások